Opublikowano 4 Września 200719 l Witam! Będe wymieniać rozrząd w A4 2.8 V6,proszę o porady ,oraz ceny poszczegolnych czesci,proszę napiszczcie co potzrebój i za jaka cene(Aktualne ceny ,będe wdzieczny, oraz ile mechanik moze skasowac mnie za wymiane?
Opublikowano 5 Września 200719 l Ja w swoim (fakt 2,6) płaciłem za robocizne 300 zl. I uważam że to utrzciwa cena (bo pracy jest naprawdę dużo). Części : 430 zl po 20 % zniżce (pompa wody, pasek, rolka napinacza, rolka prowadząca, i płyn chłodniczy).
Opublikowano 7 Września 200719 l Autor witam, kolega podyktował mi takie ceny w sklepie, no i jeszcze od tego 5 procent da sie zbic(tak powiedzial), dobre ceny? i czy cos jeszcze poytrzeboje ,doradzcie NAPINACZ LUK -115zł ROLKA LUK - 115zl PASEK GATES -180zł POMPA -150zl PLYN CHLODNICZY -30zł napiszcie czy brac w tych cenach,czy lepiej zamawiac z netu?
Opublikowano 8 Września 200719 l WITAM. Zwruć uwagę na termostat wody wprawdzie ja mam ten mocniejszy silnik 193KM i termostat jest tak umieszczony ze schowany jest za paskiem razrządu, i tak zeby potem wymienic termostacik roboty masz tyle co przy rozrządzie.Pozdrawiam
Opublikowano 8 Września 200719 l Masz tu GG 7857402 goscia z www.rozrzad.pl zapytaj o cene i bedziesz mial porownanie.
Opublikowano 10 Września 200719 l Uwaga w 2,8 zdejmuje sie cały przód, i to troche podnosi koszty wymiany, w warszawie chca za to około 400pln
Opublikowano 10 Września 200719 l Uwaga w 2,8 zdejmuje sie cały przód, i to troche podnosi koszty wymiany, w warszawie chca za to około 400pln W 2,6 też.. jak mi robili to samochód po godzinie wyglądał jak po dzwonie.. taka mała wskazówka - w związku z tym że cały przód jest demontowany to po złożeniu wszystkiego po wymianie należy ustawić światła (bo będą wyciągane przy wymianie)..
Opublikowano 11 Września 200719 l tak od 100 zł do góry mi policzono 130 ale zmienialem wszystko ci sie dało paski oba napinacze rolki pompa wody termostat kable swiece akumulator i pare elementow za 300 lacznie w sumie wyszlo 1600 zł z robota wszytsko bazowalo na czesciach firmowych .a doszlo jeszcze visco i wiatrak.(zawsze sie cos znajdzie) światel nie trzeba ustawiać gdyz .sa zciagane z calym przednim pasem moje autko podczas prac
Opublikowano 12 Września 200719 l Autor wiec tak, komplet pasek Contitech, rolki Ruville, pompa Ruville, Z PRZESYLKA ZA 430Zł to jest dobra cena,ale powiedzcie mi czy to dobre firmy tych podzesplow?, i tak jak kolega KEMOT powiedział można wziąść pod uwage termostacik za dodatkowe 45zl firmy (Meyle)
Opublikowano 15 Września 200718 l W kazdej wersji demontuje sie przód. Od 1.6 do 2.8 diesle też.Każdy rocznik.
Opublikowano 15 Września 200718 l Autor ok,to po wymianie rozrządu na ile czasu mam spokuj ,[br]Dopisany: 15 Wrzesień 2007, 15:38 _________________________________________________napiszcie jak rozpoznać że jest do wymiany rozrząd ?? Jest taka opcja?
Opublikowano 15 Września 200718 l Bezpieczenie - to na 80 tyś.. ja bym więcej nie ryzykował. ODnośnie drugiego pytania - nie da się rozpoznać rozrządu do wymiany - można go obejrzeć ale i tak to niewiele da.
Opublikowano 15 Września 200718 l Autor rozumie,jezeli klient wymienial same rolki to na ile to wystarczy??(bez wymiany pomy oraz paska)
Opublikowano 15 Września 200718 l To gratuluje pomysłu... nie można tak robić.. nowy pasek można zdjąć bezpiecznie do przebiegu 5 tyś km.. powyżej przy jego zdjęciu należy wymienić też pasek.. jeżeli były wymieniane same rolki to pasek musiał być zdjęty. Co może się stać??? Pęknie pasek i silnik do remontu.. a przy tych silnikach (V6) to kosztowny zabieg..