oncik67 Opublikowano 5 Września 2010 Opublikowano 5 Września 2010 Witam nie moge rozszyfrowac do czego słuza w moim aucie przełaczniki-przyciski dolnym przełaczniku od kierunków mam na koncu manetki przycisk oraz na raczce taki przesówny przód-tył jakby plus-minus tylko jak naciskam nie ma zadnej reakcji nie wiem ktos mi mówił ze to tempomat... kurcze no nie wiem moze ktos mi podpowie do czego słuza i w jaki sposób sie uzywa te przyciski..
fayera Opublikowano 5 Września 2010 Opublikowano 5 Września 2010 Z lewej strony masz jedną manetkę czy dwie?
Gość DiM Opublikowano 5 Września 2010 Opublikowano 5 Września 2010 Tempomat, przesuwny w lewo - tempomat aktywny przesuwny w prawo - tempomat wyłączony Ten przycisk z czoła manetki jak nacisniesz to auto bedzie jechac ze stałą prędkością [br]Dopisany: 05 Wrzesień 2010, 10:37_________________________________________________ Z lewej strony masz jedną manetkę czy dwie? każda b5 ma dwie :polew:
oncik67 Opublikowano 5 Września 2010 Autor Opublikowano 5 Września 2010 OK ale podczas jazdy rozumie ze na trasie to robie,,teraz aby aktywowac i ustawic predkosc to w jakiej kolejnosci mam uzyc tych przycisków aby sprawdzic czy wogóle funkcjonuje i prawidłowo TEMPOMAT?/kurcze u mnie nie ma nikogo aby mi to dokładnie wytłumaczył moze z wasza pomoca uda mi sie to sprawdzic..[br]Dopisany: 05 Wrzesień 2010, 10:45_________________________________________________acha czy gdzies na wyswietlaczy-desce to jest widoczne ze tempomat jest aktywny?
Gość DiM Opublikowano 5 Września 2010 Opublikowano 5 Września 2010 OK ale podczas jazdy rozumie ze na trasie to robie,,teraz aby aktywowac i ustawic predkosc to w jakiej kolejnosci mam uzyc tych przycisków aby sprawdzic czy wogóle funkcjonuje i prawidłowo TEMPOMAT?/kurcze u mnie nie ma nikogo aby mi to dokładnie wytłumaczył moze z wasza pomoca uda mi sie to sprawdzic.. Proste....ja robie tak..... jedziesz sobie przykładowo 60km/h ( ) dajesz przesuwny w lewo aż pstyknie żeby był załączony tempomat i wciskasz przycisk jak go nazwałem "z czoła" - wiesz który? i wtedy auto powinno jechać ze stałą prędkością bez położonej nogi na pedale gazu ... i tak sobie jedziesz.....jeśli pociągniesz przesuwny w lewo auto zacznie przyśpieszać bez dodawania gazu..... jesli powiedzmy zahamujesz (ale nie wyłączysz tempomatu) i zwolnisz powiedzmy do 30km/h i pocągniesz przesuwny w lewo to auto samoczynnie rozpędzi sie do ostatnio zapamiętanej prędkości - 60km/h Proste :polew: :polew:
oncik67 Opublikowano 5 Września 2010 Autor Opublikowano 5 Września 2010 ok jade te 60km/h przesuwam w lewo i wciskam z czoła,tylko pytanie jak przesune w lewo to mam go przytrzymac i wcisnac ten z czoła czy to sie automatycznie załacza,,,, uzywasz tempomatu czesto w trasie czy nie warto?
Gość DiM Opublikowano 5 Września 2010 Opublikowano 5 Września 2010 przesunąc w lewo - tylko wtedy jak go wcześniej wyłączyłeś - musi byc na EIN - jak jest AUS to wyłączony nie musisz trzymać 2-óch jednoczesnie [br]Dopisany: 05 Wrzesień 2010, 10:57_________________________________________________jeźdzę na tempomacie non stop - od tego on jest
oncik67 Opublikowano 5 Września 2010 Autor Opublikowano 5 Września 2010 a własnie tam sa jeszcze te napisy to na który ma byc ustawiony aby było ok.. sorry ze tak marudze ale nie miałem nigdy uta z takimi elementami elektrycznymi,,, dopiero nieawno udało mi sie rozszyfrowac te na kierownicy z lewej i prawej + oraz - niby podgłasnianie sprzetu a to jest jak przełacze na TIPTRONOC to mozna biegi w kierownicy zmieniac,,czy moze takze macie taka wersje?? czy mozna z tej funkcji korzystac ,,juz mnie strasza ze nie warto poniewaz moze sie skrzynia lub cos innego uszkodzic,,
Gość DiM Opublikowano 5 Września 2010 Opublikowano 5 Września 2010 Jeśli masz taka funkcję to możesz zmieniać bez obaw Apropo tempomatu- ein włączony, aus wyłączony ale możesz mieć w innym języku ale k**wa zawsze jak dasz w lewo to się włączy[br]Dopisany: 05 Wrzesień 2010, 11:54_________________________________________________Jeśli masz taka funkcję to możesz zmieniać bez obaw Apropo tempomatu- ein włączony, aus wyłączony ale możesz mieć w innym języku ale k**wa zawsze jak dasz w lewo to się włączy
Rekomendowane odpowiedzi