Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Czasem nie działa pilot od centralnego zamka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiem, ze bylo już o pilotach wiele razy ale nie moglem znalezc przyczyny tego akurat blędu.

A więc do rzeczy: Czasem nie dziala pilot. Na przyklad probuje zamknąć auto a tu zonk, naciskanie nic nie daje. Dopiero przekrecenie kluczyka w zamku - zamyka samochod. Pozniej trzeba otwierać też ręcznie. Wszystko wraca do normy gdy włoże kluczyk do stacyjki, wlącze zapłon i przycisne jakis przycisk. Wtedy działa poprawnie niestety przez krótki czas np dzien - potem znowu jest problem.

VAG sczytał takie cos:

00955 - Key 1

35-10 - - - Intermittent

Czy to może oznaczać, ze jest słaba bateria w kluczyku?

Narazie, zakodowalem drugi kluczyk i używam go - zobacze czy problem sie pojawi ponownie.

Ktoś przerabiał juz takie coś? Aha zauważyłem, że podczas nie udanej proby otwarcia auta pilotem - zapala sie czerwony trójkącik ten obok przycisku ESP.

I jeszcze jedno, VAG wypluł też taki błąd ktory chyba nie jest związany z powyższym problemem:

01034 - Electric Window Thermal Protection Active: Driver

35-10 - - - Intermittent

Co to jest? Oslona termiczna elektrycznych szyb? :naughty:

Oświećcie mnie jeśli możecie...

pozdr

Opublikowano

Pewnie bateria nie laczy lub juz jest do wymiany - sprawdz osadzenie baterii

Opublikowano
  • Autor

Pewnie bateria nie laczy lub juz jest do wymiany - sprawdz osadzenie baterii

Niestety to nie bateria. Z drugim kluczykiem stalo sie to samo dzisiaj rano. Moglem nim otworzyc, ale zamknąc pilotem sie juz nie dalo.

Przeprowadzilem adaptacje wg filmu instruktażowego Domjenick'a

Wszystko ladnie pieknie, widzi oba kluczyki w basic settings 007 - jest adjustment, potem recognized.... jest tylko jedno male ale - w ostatnim polu na filmiku widac ACTIVATED a u mnie jest NOT OPERATED :confused4:

Przesunalem kluczyk 1 z pozycji 1 na 3 - teraz mam 0110

VAG wypluwa

1 Fault Found:

00956 - Key 2

35-00 - -

albo

00955 - Key 1

35-10 - - - Intermittent

Narazie działają ale czuje ze za pare godzin albo jutro bedzie to samo....

Mam nadzieje, ze to nie modul komfortu ;(

pozdr

Opublikowano

macieek i jak sytuacja u ciebie z tymi kluczami u mnie jest to samo ale ja mam tylko jeden klucz z pilotem .Działam z tym na rożne sposoby kodowanie ,synchronizacja i nic działa jakiś czas i przestaje działać centralny z pilota . :wallbash:

Opublikowano
  • Autor

macieek i jak sytuacja u ciebie z tymi kluczami u mnie jest to samo ale ja mam tylko jeden klucz z pilotem .Działam z tym na rożne sposoby kodowanie ,synchronizacja i nic działa jakiś czas i przestaje działać centralny z pilota . :wallbash:

Ja mam 2 piloty. I działają 2 przez pare godzin po synchronizacji a potem juz nie dzialają. az do nastepnej synchronizacji...

Baterie zmienione.

VAG wypluwa albo

00956 - Key 2

35-00 - -

albo

00955 - Key 1

35-00 - -

Jeszcze sprobuje je calkiem wywalic z pamieci VAGiem a potem wgrac od nowa,

ale czarno to widze. :no:

Będę informowal na bieżąco o problemie. Ty też daj znać gdy czegoś się dowiesz :wink4:

pozdr

Opublikowano

U mnie po kodowaniu vagiem według filmu Domjenicka działa z godzinkę a jak synchronizuję to kilka minut.Nie mam pomyslów co robić ,bateria nowa myślę pogrzebać w pilocie ja mam tyko jeden u ciebie są dwa więc nie mogły ci paść dwa.A tak wogóle to w tym tygodniu troche nie mam czasu pracuję od 10 00 do 18 00 .Błędów mi nie wywala tylko jak pokombinuję i alarm mi się włączy to standardowe 01369,01371,01374

Opublikowano
  • Autor

U mnie po kodowaniu vagiem według filmu Domjenicka działa z godzinkę a jak synchronizuję to kilka minut.Nie mam pomyslów co robić ,bateria nowa myślę pogrzebać w pilocie ja mam tyko jeden u ciebie są dwa więc nie mogły ci paść dwa.A tak wogóle to w tym tygodniu troche nie mam czasu pracuję od 10 00 do 18 00 .Błędów mi nie wywala tylko jak pokombinuję i alarm mi się włączy to standardowe 01369,01371,01374

To u mnie jest troszke lepiej, bo dzialaja ok pol dnia, nieraz dzien. Wlasnie dzisiaj rano musialem synchronizowac i patrze teraz nadal dziala, w dzien tez dzialal ale podejrzewam, że juz rano nie zadziala... A zapala ci sie delikatnie na czerwono ten trojkąt - włącznik awaryjnych podczas nie udanej proby otwarcia?

Dziwi mnie tez, ze nie wywala Ci błędu 00955 ... Moze co innego nam sie posypalo? Może pilot u Ciebie - u mnie raczej nie bo niedziałają oba.

Mam nadzieje, ze nie modul komfortu bo poleci po kieszeniach :evil:

P.S

Jeszcze powiedz czy w Measuring blocks (tam gdzie pokazuje ile pilotow jest zakodowanych) w ostatnim polu masz ACTIVATED? Bo u mnie jest NOT OPERATED ale o dziwo gdy naciskam przyciski to wartosci sie zmieniają i pojawia się też "recognized"... :wallbash:

Opublikowano

Jak próbuję otworzyć z pilota to zapala mi sie ten trójkącik i też mam w bloku 007 NOT OPERATED.Wszystko tak jak u ciebie z tym że krócej mi działają.Żadnych błędów tylko jak zacznie wyć alarm to coś tam wyskoczy,A jeszcze jedno w aktywacji są u mnie tylko 3 działające kanały: 21- ten od kodowania pilotów ,kanał 62- mam wartość 15 i kanał 63- mam wartość 0.A jak u ciebie to wygląda .A może ktos inny mam pomoże.[br]Dopisany: 10 Wrzesień 2010, 09:03_________________________________________________Wczoraj rano poszedłem do auta i jak zwykle nie działał pilot.Trochę tym faktem podirytowany zacząłem ręcznie próbować synchronizacji pilota przekręciłem 3 razy w prawo naciskając zamykanie na pilocie a potem otwieranie i przekręcając w lewo .Nie zadziałało nic ,więc włożyłem klucz do stacyjki zapaliłem kontrolki i naciskałem wszystkie przyciski na pilocie.Załapało ale myślę na chwile jak zwykle.Ale o dziwo działało otwieranie i zamykanie przez 2 godziny.Rano poszedłem do auta i o dziwo działa.W bloku 007 ukazało się ACTIVATE.I jak na razie jest OK i sorry macieek ale nie mogę ci dać jednoznacznej odpowiedzi co mi pomogło.

Opublikowano
  • Autor

Najlepsze jest to ze u mnie tez dziala od środy bez przerwy. Nawet juz nie zapinalem VAGa. Pamietam, ze ostatnia synchronizacje jaka przeprowadzilem i która działa do dziś wygladala tak:

Nie dalo sie otworzyc pilotem drzwi,, wiec otworzylem kluczykiem, wsiadłem do auta i nacisnąlem przycisk (otwierania) po czym trzymając go ciagle wcisniętego włozylem go do stacyjki i włączylem zaplon i puścilem. To bylo w środe rano a dzis niedziela wieczór i działa bez przerwy :notworthy:

Oby tak już zostało. Moze jutro zapne VAGa i zobacze czy też mam ACTIVATED tak z ciekawości.... :naughty:

Opublikowano

A czy brak aktywacji pilota może byc spowodowane lekko rozładowanym akumulatorem.Dodam że odpaleniem auta nie było problemów poprostu jezdże na krótkich dystansach do pracy i z powrotem .

Opublikowano
  • Autor

A czy brak aktywacji pilota może byc spowodowane lekko rozładowanym akumulatorem.Dodam że odpaleniem auta nie było problemów poprostu jezdże na krótkich dystansach do pracy i z powrotem .

Hmm nie sądze bo ja mam aku zakupiony ok 8-10 miesiecy temu (varta silver dynamic) i raczej robie dlugie dystanse.. a mialem ten sam problem ale kto wie :mysli:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Problem powrócił nie działa pilot.Wydłubałem moduł: czysto i sucho.Jak naciskam pilot to słychać jak w module coś pyka,jak przekażnik.Wyjąłem płytke z modułu poprawiłem luty, te które mogłem.Dalej jest to samo.Czy jak jest zepsuty moduł to nie powinno wywalać błędu 1330-sterownik główny modułu komfortu i coś tam jeszcze, bo u mnie czysto, żadnego błędu.

Opublikowano
  • Autor

U mnie jak narazie hula bez zarzutu a ulewy konkretne autko przeszlo w tym na autostradzie w ogromnym sprayu 400km ;)

Wydaje mi sie, ze gdyby to byl modul to VAG by to odnotowal, raczej jestem pewien.

Bardzo dzwina sprawa ze nie masz zadnego bledu :mysli:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Udał wam się rozwiązać problem?? Bo u mnie zaczyna się dziać to samo. Pilot nie otwiera drzwi i nie zamyka. Jedynie zapala się trójkąt od awaryjnych.

Opublikowano
  • Autor

U mnie minelo i jak narazie nie wrocilo. Sprobuj zsynchronizowac tak jak opisalem powyzej. Od tego czasu dziala, moze to tylko zbieg okolicznosci, nie wiem :cool1:

Opublikowano

A ja jak narazie otwieram kluczem i poluje na moduł komfortu na allegro.

Opublikowano
  • Autor

A ja jak narazie otwieram kluczem i poluje na moduł komfortu na allegro.

Daj znac czy pomoglo po zamianie modulow. Bo czuje, że i u mnie moze sie problem powtorzyc.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Pany mam następujący problem:

tak jak u Was padło mi otwieranie z kluczyka.

wymieniłem baterię,

zakodowałem na nowo wg filmiku Domjenicka.

minęły od tego czasu jakieś 2 miesiące i pilot przestał dziś działać.

chciałem wejść do modułu comfortu tzn. [46 - Moduł komfortu] lub [35 - Centralny zamek]

i zonk - brak odpowiedzi, no response from controler. Każdy inny blok działa tylko nie 46 i 35.

czy to oznacza iż padł mi moduł comfortu ???[br]Dopisany: 16 Październik 2010, 12:01_________________________________________________wszystko inne działa, tzn. elektr. szyby, oświetlenie wewnątrz itp. po za pilotem... i nie mogę się podłączyć VAGiem do modułu komfortu [46].

czy naprawdę nikt nie ma pojęcia co to może być ???

może ktoś ma schemat modułu komfortu ???

jak on jest zasilany? i gdzie idzie wiązka od CANa ????

Opublikowano

U mnie pilot znów nie działa. Czy zna ktoś juz rozwiązanie problemu??? Czy pomaga wymiana modułu komfort???

Opublikowano
  • Autor

U mnie pilot znów nie działa. Czy zna ktoś juz rozwiązanie problemu??? Czy pomaga wymiana modułu komfort???

U mnie ciagle dziala. Trzeba pytac Andrzeja 63 co on wywalczyl, mial wymieniac moduł.