LukaszD Opublikowano 9 Września 2010 Opublikowano 9 Września 2010 Przestały mi działać spryskiwacze szyby Przeczyściłem je trochę igłą i płyn z nich leci ale tak jakoś niemrawo i nie dolatuje do szyby ( za słabe ciśnienie ) Tu pierwsze pytanie czy do spryskiwaczy lamp jest ta sama pompka co do szyb? - na lampy płyn tryska aż miło;) Nie wiem więc czy padła pompka przez co ciśnienie jest za małe czy do wymiany są obie dysze - chciałbym uniknąć wymiany pompki i dysz, choć wiem że to mało prawdopodobne to może ktoś przerabiał podobny temat i wie jak zdiagnozować czy padła pompka czy dysze?
michał69 Opublikowano 9 Września 2010 Opublikowano 9 Września 2010 ja mam to samo że na szyby pryska a na reflektory nie chce i nie wiem czy ciśnienie słabe czy może jakiś wężyk się odpiął
Artur82 Opublikowano 9 Września 2010 Opublikowano 9 Września 2010 Przestały mi działać spryskiwacze szyby Przeczyściłem je trochę igłą i płyn z nich leci ale tak jakoś niemrawo i nie dolatuje do szyby ( za słabe ciśnienie ) Tu pierwsze pytanie czy do spryskiwaczy lamp jest ta sama pompka co do szyb? - na lampy płyn tryska aż miło;) Nie wiem więc czy padła pompka przez co ciśnienie jest za małe czy do wymiany są obie dysze - chciałbym uniknąć wymiany pompki i dysz, choć wiem że to mało prawdopodobne to może ktoś przerabiał podobny temat i wie jak zdiagnozować czy padła pompka czy dysze? kolego najprawdopodobniej padla Ci pompka od spryskiwaczy szyb a odpowiadjac na Twoje drugie pytanie to sa dwie osobne pompki no i dodam ze wiele sie nie natrudziles zeby poczytac na forum...bo jest podobnej tematyki naprawde duzo :gwizdanie:
LukaszD Opublikowano 9 Września 2010 Autor Opublikowano 9 Września 2010 To jeszcze jedno pytanie - w zbiorniku płynu jest jakiś zawór wyrównawczy czy można wlać płyn korek? Dolewając płynu zaczyna się lać pod samochód - niestety z góry nie widać gdzie się leje - tak ma być czy mam dość poważną nieszczelność?
Artur82 Opublikowano 9 Września 2010 Opublikowano 9 Września 2010 nie ma zaworu...najwyrazniej masz wyciek i to nie maly [br]Dopisany: 09 Wrzesień 2010, 18:36_________________________________________________w tym poscie masz jak najszybciej dostac sie do zbiorniczka : http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=24989.0
Rekomendowane odpowiedzi