Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AKE] Żarówki H6W

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Na allegro pojawiły się żarówki H6W (pozycyjne do lamp ksenonowych) w bardzo dobrej cenie - 6zł/szt (przy cenie ASO Bełtowski ok 25zł/szt). Ja już sobie zamówiłem 2 (jedna mi się spaliła a jedna na zapas). Zobaczymy co przyjdzie...

Link do aukcji:

http://www.allegro.pl/item240073368_h6w_12v_6w_zarowka_halogenowa_tungsram.html

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Dzisiaj kupiłem Philipsa dwie szt. za 30 zeta.

Nie wiem czy to dużo, ale 6 zeta za sztukę to naprawdę niewiele. Tylko pytanie jakiej sa jakości.

Z tego co wiem to one lubią się przepalać. :kwasny:

Opublikowano

lexpar to ile w koncu zaplaciles? :rolleyes:

Opublikowano

Po 15 zł za sztukę. :wink4:

Opublikowano

A ja, w moim mieście kupuje żarówki H6W po 10 zł :th:

Pozdrawiam :audi:

ZeeBee

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

ja kupuje h6w osram za 14 zl komplet :gwizdanie:

co powiecie o takich zarowkach ?

http://www.auto-lamp.pl/sklep/product_reviews_info.php?products_id=171&reviews_id=2

fakt ze rozmieszczenie pinow jest inne ale to nie problem-zastanawiam sie tylko czy instalacja od swiatel pozycyjnych jest przystosowana do mocy 20 wat a nie 6 i czy odblysnik lampy sie nie uszkodzi ?

Opublikowano

Reflektor czy jak wolisz odbłyśnik się z pewnością nie uszkodzi, gdy włożysz żarówkę 20W bo jest wykonany z BMC (Bulk Moulding Compound) kompozytu wytrzymującego > 200 stopni C, lakierowany top coatem a potem metalizowany. Nie zalecam Ci jednak używania żarówek 20W zamiast H6W bo w Audi A4 B6 lampa została fatalnie zaprojektowana przez Valeo Martos i ilość wydzielanego przez postojówkę ciepła jest i tak bardzo wysoka, ventingi założone z tyłu obudowy i tak mają problem z usunięciem nadmiaru ciepła, dlatego żarówki palą się tak często.

Polecam żarówki Philipsa i Osram -> one jako jedyne przeżyją więcej niż pół roku.... jeśli będziesz miał szczęście.

Opublikowano

a ja musze dziś kupic bo jedna sie wczoraj przepaliła :(

moze max 5 tys km :(

i jeszcze pewnie dzis sie druga przepali :(

Opublikowano

te lampy to nieporozumienie totalne nie doc ze paruja to zarowki sie pala co chwile :blink:

Opublikowano

Zakładajcie Osramy to przejeździcie do kolejnej wymiany przynajmniej 6 miesięcy :)

Opublikowano

ja kupiłem przed zeszłorocznym zlotem w Kaletce Phllips Blue Vision ale z symetrycznie rozmieszczonymi bolcami za 20 kilka złotych, zeszlifowałem jeden bolec, zainstalowałem w moich biksenonach i jeżdżę do dziś a wcześniej pozycje wymieniałem jak głupi raz jedną raz drugą... :kox:

Opublikowano

Potwierdzam to co napisał Alvaro w porównaniu do tego co podaje Jarek4AD czyli Osramów (tzn. też takie mam założone) i jak auta stały na postojówkach przodem do siebie to była kolosalna różnica, u mnie światło wyglądało jak w fancuzie z 80 lat.

Opublikowano

Zgadzam się, że są na rynku "wynalazki" Blue Vision itp., reklamowane, że dają o 30% więcej światła lub niebieską poświatę, ale czy dają w rzeczywistości większe pole widzenia to już inna sprawa... -> testy fotometryczne tego nie potwierdzają...

Jak dla mnie to najważniejsze, że żarówki się nie przepalają, widzę na FIS'ie stację radiową, której słucham i tyle :)

Jeśli ktoś szuka "nice look" niech eksperymentuje... to kwestia gustu a o gustach się nie dyskutuje:)

Opublikowano

Zgadzam się, że są na rynku "wynalazki" Blue Vision itp., reklamowane, że dają o 30% więcej światła lub niebieską poświatę, ale czy dają w rzeczywistości większe pole widzenia to już inna sprawa... -> testy fotometryczne tego nie potwierdzają...

Jak dla mnie to najważniejsze, że żarówki się nie przepalają, widzę na FIS'ie stację radiową, której słucham i tyle :)

Jeśli ktoś szuka "nice look" niech eksperymentuje... to kwestia gustu a o gustach się nie dyskutuje:)

nikt nie mowil ze stosuje zarowki postojowe typu blue vision po to zeby miec lepsza widocznosc bo cos takiego w przypadku tak malych zaroweczek nie oswietla niczego poza kawalkiem wnetrza reflektora.A co do innych produktow typu 30% wiecej swiatla to ja osobiscie kiedy nie mialem jeszcze audi i bi xenonow stosowalem zarowki h7 ktore zamawialem w hurtowni oswietlenia bo nie moglem ich dostac w zadnym sklepie.Byly one o zwyklej mocy 55w ale swiecily o wiele mocniej bialym swiatlem a droga byla dzieki nim widoczna bardzo dobrze-rewelacja.Widac ze testy mowia swoje ,a ja mialem legalne zarowki ktore doskonale oswietlaja droge,nie oslepiaja innych i nie sa made in uzbekistan :hi:

Opublikowano

No właśnie mówimy o postojówkach - one tylko mają świecić a nie oświetlać.

Opublikowano

adadur

No właśnie mówimy o postojówkach - one tylko mają świecić a nie oświetlać.

dokładnie tak :tongue4: poza tym ja nie kupiłem moje Blue Vision'y ze wzgl na barwę światła ale kuzyn powiedział mi o ich żywotności i to się sprawdziło... :wink4: