Swidniczanin Opublikowano 8 Września 2007 Opublikowano 8 Września 2007 Witam :-)))) Mam pytanie....Wiem ze w silniku 1,9 TDi AFN statyczny kąt wyprzedzenia wtrysku powinien na VAGu wynosic od 49 do 54 jednostek. Otoz po podlaczeniu mojego auta wynosi on 33 jed ( bez urzadzen typu klima radio itp) Dodam ze nie ma namniejszego problemu z zapalaniem na zimno, na goraco nie dymi i idzie tak jak trzeba..... Po przestawiniu go na wartosc np 50 chodzi duzo glosniej i gorzej pali......Jaka moze byc tego przyczyna? Moze ma zrobiona jakas korekte dawki wtryskowej???? Prosze o wypowiedz w tej kwesti.... Z gory dziekuje i pozdrawiam
baskecior Opublikowano 11 Września 2007 Opublikowano 11 Września 2007 Ustawiałeś z właczonym basic settings ?
Swidniczanin Opublikowano 11 Września 2007 Autor Opublikowano 11 Września 2007 tego nie wiem....ale godzine wczesniej korygowalem kąt tez w silniku AFN w passacie i po ustawieniu na 50 jed chodzi ok....( te same ustawienia w programie dla obydwu aut)
spanky Opublikowano 13 Września 2007 Opublikowano 13 Września 2007 tego nie wiem....ale godzine wczesniej korygowalem kąt tez w silniku AFN w passacie i po ustawieniu na 50 jed chodzi ok....( te same ustawienia w programie dla obydwu aut) to sie dowiedz ... bo to bardzo wazne ....
baskecior Opublikowano 13 Września 2007 Opublikowano 13 Września 2007 tego nie wiem.... Czyli nie właczyłeś BS , a dzięki temu rzeczywisty statyczny kąt ma wartość ok 35-40 jednostek ... Doczytaj procedurę ustawiania kąta wtrysku, jest podana na tacy na tym forum w dziale zrób to sam ...
Rekomendowane odpowiedzi