Przemek_89 Opublikowano 12 Września 2010 Opublikowano 12 Września 2010 Witam, Od miesiąca jestem użytkownikiem audi a4 b6 auto sprowadzilem sam osobiście z francji ale do rzeczy mam problem z elektryką ,a mianowicie brak podświetlenia zegarów oraz przebiegu ,zegarka.Auto było u elektryka i to nie jednego.Kupiłem drugi licznik i to samo.Stawiano na jakiś moduł który znajduje się pod fotelem kierowcy-wszystko sprawne na kostkach które podłącza się do licznika wychodzi prąd więc w czym problem? Dodam ,że wszystkie kontrolki wyświetla i tutaj kolejny problem auto miało lekkiego strzała z przodu (chłodnice wszystkie były wymieniane) nie moge się pozbyć informacji które wyświetlane są na środkowym ekraniku między obrotomierzem ,a prędkościomierzem wyświetla się brak wody w układzie chłodzenia i tak przez cały czas.Elektryk stwierdził ,że trzeba wymienić zbiorniczek wyrównawczy ,bo być może jest uszkodzony czujnik który się w nim znajduje.Tak też zrobiłem ,podłączyłem na krótko drugi zbiornik zalałem go wodą i nadal ten sam problem. Ręce opadają nie mam już dalej pomysłu co tu robić i za co się wziąć. Proszę Was o pomoc może ktoś miał podobne dolegliwości i wie jak to rozwiązać. Pozdrawiam
Artur82 Opublikowano 12 Września 2010 Opublikowano 12 Września 2010 a podlaczasles VAG moze Vagiem da sie usunac bledy i wszystko wroci do normy
Przemek_89 Opublikowano 12 Września 2010 Autor Opublikowano 12 Września 2010 Tak,auto było podłączane pod VAGa najlepsze jest to ,że błedów żadnych nie ma..
wrclaguna Opublikowano 12 Września 2010 Opublikowano 12 Września 2010 to wogole nic ni widac czy raczej slabo pokazuje licznik podswietlenie
Przemek_89 Opublikowano 12 Września 2010 Autor Opublikowano 12 Września 2010 Podświetlenie zegarów zerowe w nocy nic kompletnie nie widać natomiast w dzień jak się patrzy na przebieg i godzine to idzie to rozczytać wygląda to tak jakby na maxa było ściemnione.
szogun0 Opublikowano 12 Września 2010 Opublikowano 12 Września 2010 A może by tak włącznik świateł sprawdzić przy okazji?
wrclaguna Opublikowano 13 Września 2010 Opublikowano 13 Września 2010 sprobuj wciskac + po lewej stronie na liczniku , zobacz czy bedzie cos sie dzialo
Rekomendowane odpowiedzi