grześ jeż Opublikowano 13 Września 2010 Opublikowano 13 Września 2010 Mam problem z moimi xenonami,które oświetlają mi dosłownie ok 7-10 m przed samochodem! Miałem problem z przednim czujnikiem na wachaczu który został najprawdopodobniej złamany przez kamień lub coś innego i wymieniłem go za namową według mnie najlepszego mechanika na Śląsku(Piekary Śląskie) na czujnik z Audi Q7 i teraz właśnie mam ten problem ze słabym oświetleniem drogi.Nawet zakupiłem nowe oryginalne osramki 35w D1S,bo myślałem że stare wysiadają i pytanie moje brzmi.Czy jest możliwe ustawienie i nadanie poziomu przez komputer? Czy jest to inny jakis banalny problem?
k0za Opublikowano 13 Września 2010 Opublikowano 13 Września 2010 Można wyregulować kompem. A sprawdzałeś czujnik na tylnej belce?
grześ jeż Opublikowano 13 Września 2010 Autor Opublikowano 13 Września 2010 Właśnie przyszedł mi ostatnio taki pomysł by to sprawdzić,bo tam nikt wczesniej nie zaglądał.Może sie coś obluzowało lub wypadło i dlatego podaje błędny poziom do modułu.
Cuber Opublikowano 13 Września 2010 Opublikowano 13 Września 2010 Możesz poprostu ręcznie podnieść zasieg reflektorów :gwizdanie:
grześ jeż Opublikowano 13 Września 2010 Autor Opublikowano 13 Września 2010 Jak recznie jak tam moduł steruje poziomem?
Cuber Opublikowano 13 Września 2010 Opublikowano 13 Września 2010 Jak recznie jak tam moduł steruje poziomem? ale co to ma do rzeczy ? normalnie masz na reflektorze białe śruby do regulacji wysokosci i po kłopocie a moduł od wyregulowanej wysokości będzie obnizał w razie wzniesień lub jesli cos przewoizisz aby nie oślepiac innych
grześ jeż Opublikowano 13 Września 2010 Autor Opublikowano 13 Września 2010 Jeszcze jedno pytanie.Szczególnie dla tych którzy sie zetkneli z tymi czujnikami na wachaczach.Będzie troche zagamtwane ale proszę o wyrozumienie.Odkręcając przed chwila tylne koło zauważyłem,że tylny czujnik jest taki sam jak zakupiony oryginał z audi Q7 do przodu,który polecił mi mechanik.Zostało tylko w zakupionym z Q7 wymienione jedno z ramion na dłuższe tak by mocowanie się zgadzało.Czy ten czujnik może podawać inne parametry?
k0za Opublikowano 13 Września 2010 Opublikowano 13 Września 2010 Zdecydowanie może podawać inne wartości do sterownika. A wtedy światła są ustawiane w pozycji najniższej. Albo gdy wypniesz jedną z kostek od czujnika wtedy również światło zjeżdża bardzo nisko.
grześ jeż Opublikowano 13 Września 2010 Autor Opublikowano 13 Września 2010 Oryginalny czujnik miał oznaczenie 8E0 907 503 Czujnik który mi polecono ma 4E0 907 503C...mam możliwość wymiany go,ale gościu znowu nie ma mojego tylko z innych modeli...może jakiś bedzie podobny? Miał już ktoś taki problem i mu może cos spasowało? Mówi że ma z A8 i skody superb z limuzyn.
Rekomendowane odpowiedzi