Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[BKN B7] Potrzebuję wiecej mocy..co radzicie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niestety trudno trafić na seryjne S4 . Ale zdamy relacje jak jest po modach :)

Opublikowano

S4 PO MODZIE ZLEJE 3.0 TDI PRZYNAJMNIEJ JA ZLALEM CHOCIAZ BARDZO NIEWIELE DO 100 OD 3 WYAZNIE DIESEL SLABNIE

Opublikowano

S4 PO MODZIE ZLEJE 3.0 TDI PRZYNAJMNIEJ JA ZLALEM CHOCIAZ BARDZO NIEWIELE DO 100 OD 3 WYAZNIE DIESEL SLABNIE

do 100 byłeś przed 3.0tdi ?? [br]Dopisany: 04 Październik 2007, 14:08 _________________________________________________znaczy jeszcze raz:

zlałeś do 100 dupke 3.0tdi bez czipa to i ja zlałem dupke pewnemu 3.0tdi swoim 1.8T na gazie i bez gazu :P:P:P ale po czipie to jest przepaść. Moim zdaniem S4 seria czy z czipem na 320KM do setki nie ma szans z czipowanym 3.0tdi. Dopiero po 100 zaczyna się coś dziać.[br]Dopisany: 05 Październik 2007, 21:08 _________________________________________________djCOSMO piszesz bzdury. Mowimy o S4 B5 i B7 3.0tdi.

Opublikowano
  • Autor

poziek coś bredzisz... :rant:

Opublikowano

Nie bredzi. Taka jest prawda. Zreszta nawet ono mierzyl sie z norbim i wyszlo dokladnie tak, jak opisuje to poziek.

Opublikowano

zwyczajny empiryzm didzeju :tongue4:

trzeba oddzielać to co pisze dla jaj od tego co piszę bo wiem :)

Opublikowano
  • Autor

OK przyjałem...ale odpowiedz mi na pytanie pozieq czy scigali sie jak oniak miał czipa na 250kM czy juz na 270kM?... :a4fan:

Opublikowano

Hmmm, z tego co pamietam ten spot, to oniak mial juz 250, a Norbi jeszcze ~serie. Ale to byl moj pierwszy spot... :hi:

Opublikowano

Miał chipa. Ale nie ma co tu pitolić co teoretycznie wygrywa i o ile , polatamy zobaczymy.

Opublikowano

ciekawe jakby 3.0Tdi poszlo z S4 w seryjnym sofcie :mysli:

100% S-ka dostaje i to nietylko seria, ale taka jak moja również(tak myśle) a w niedługim czasie sprawdzimy to z Oniakiem ;)

Wtedy Oniak miał 250 ja 280, startowaliśmy z rolki z 2 biegu, do końca 3-go Ono wyprzedzał mnmie o długość, potem już było dokładnie odwrotnie[br]Dopisany: 12 Październik 2007, 15:24 _________________________________________________Odszczekuje i to z niemałą przyjemnością, S-ka nie dostaje :quattro:. Właśnie jesteśmy świeżo po killu i moja babcia dała rade nastolatkowi :> faktem jest ,że nastolatek(3.0TDI) spalił przy tych killach pół ;itra, a moja babcia STO!!!, ale ch... tam :decayed:

Opublikowano

a ja ze spokojem profesorskim powiem:

"a nie mówiłem" ?? :thumbup:

• 1 rok później...
Opublikowano

Mimo że program subiektywnie zrobi z 3.0 tdi sporo szybszy samochód to niestety dane na stronach tunerów zagranicznych nie są tak optymistyczne i raczej nie ma co marzyć aby 3.0 tdi te 204 i 233 konne po programie na ok. 270-280 koni były szybsze/porównywalnie szybkie jak s4 b7. Przyspieszenie do 100 polepsza się po programie o ok. 0,6 sek (to dobry wynik). Tak więc jest w mocniejszej wersji (233 konie) ma ok. 6,4 sek do 100 km.h a s4 w b7 to z tego co wiem ma 5,6-5,8 sek - różnica i duża i mała - raczej wolałbym się ścigać siedząc w s4:) (jeśli chodzi o jazdę na codzień wolę 3.0 tdi. Tak czy inaczej program polecam tym co szukają więcej mocy w 3.0 tdi. Nie wiem tylko jak dwumas i wtryskiwacze no i inne elementy na to zareagują w dłuższym okresie czasu.