Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ABC] Gwaltowny wzrost spalania LPG

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!!

Problem moj polega na gwaltownym wzroscie spalania gazu mam instalacje sekwencyjnego wtrysku gazu od 2 miesiescy na poczatku instalacja palila mi 11,3 litra LPG/100km nagle gwaltownie to wzroslo najpierw do 13 potem 14 teraz sprawdzalem i pali mi 15/100km wie ktos moze co jest w stanie tak gwaltownie wplynac na spalanie dodam tylko ze pomiary spalania robilem jezdzac spokojnie i za kazdym razem bez szalenstw chociaz na poczatku gdy palila mi 11-11,5 litra i gdy sprawdzalem ile pali tez bylo bez szalenstw

Opublikowano

2 sprawy, jakość gazu! ma największy wpływ na LPG w zależności gdzie zatankujesz róznce są nawet do 2 litorw na 100

no i druga sprawa to chyba czas odwiedzić gazowników na obowiązkowy przegląd gwarancyjny, co?

nie wiem ile robisz kilosów w miesiącu ale skoro zakladales gaz o sporo :) więc czas na regulacje, powiedz gazownikom co sie dzieje,

ps. 11 litrow to mi pali :) zrob jakis poważny pomiar zatankuj caly zbiornik na przyzwoitej stacji dziabnij ze 300km i zatankuj jeszcze raz na tej samej stacji

Opublikowano

14 - 15 gazu to w tym silniku bardzo dobry wynik

Opublikowano

14 - 15 gazu to w tym silniku bardzo dobry wynik

tak też mi sie wydaje w końcu to ponad 2 litry pojemności i napęd :quattro::) trzeba to jakoś wykarmić

Opublikowano

Normalne spalanie ,ale dla spokoju podjedz do gazownikow :)

Opublikowano
  • Autor

No i to chyba rzeczywiscie jakosc gazu okazala sie problemem a co do spalania to trasa 120-140 i jest 12 litrow czyli na 2.6 malo

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

wlasnie ciesz sie ja przy jezdzie w miescie mam ok 17 (bardzo sokojnie jezdzic nie umiel, ale strasznie tez nie szaleje) ozdrawiam

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie mam do was takie pytanie.Mam równiez sinik 2.6 V6 chce zakładać do niego sekwencje i dlatego mam do was pytanie jak zachowuje sie ten silnik na gazie?? Czy po załozeniu są jakieś problemy??

Pozdrawiam

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam.

Spalanie w mojej a4 :quattro: wynosi srednio 14-15 litrow na 100km w cylku mieszanym - przy jeździe bez szaleństw :)

Pozdrawiam

Opublikowano

Witam.

Spalanie w mojej a4 :quattro: wynosi srednio 14-15 litrow na 100km w cylku mieszanym - przy jeździe bez szaleństw :)

Pozdrawiam

A jak zachowuje ci sie auto na gazie?? Wszystko ok,czy masz jakieś problemy?? ile ci pali tylko po mieście??

Opublikowano

Witam

Mam instalacje BRC sequent 56 zalożoną zaraz po kupnie (już 3 miesiące). Przejachane 10 000 km

Narazie żadnych problemów.

spalanie - przy spokojnej jezdzie (dojazd do miasta 11km + miasto) średnio 11l /100km

- przy niespokojnej od 13l / 100km

- trasa do 120km/h 10l/ 100km

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

A jak zachowuje ci sie auto na gazie?? Wszystko ok,czy masz jakieś problemy?? ile ci pali tylko po mieście??

Autko posiadam od 5 miesiecy (instalacja BRC zalozona w 09.2006) i jak na razie nie mialem problemow. Spalanie w jezdzie po tylko miescie srednio 16,5l/100km

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

witam, mam motor 2.6 Q i lpg brc seqwent 56 i nie wiem jak innym ale mi nigdy spalanie nie spadlo ponizej 12 litrów, raz udalo mi sie na trasie przy 120km/h zejsc do 12.4 l ale srednio pali 15 i nie ma sie co oszukiwac to jest wkoncy silnik v6 i musi swoje spalic, co do problemow to raczej nie ma ale ma non sto faluja obroty i juz 4 mechanikow dzialalo przy aucie i wszyscy sa bezradni ciagle pojawia sie blad - cisnienie w kolektorze ssacym, wszystko sprawdzone i wszystko dziala sprawnie a blad ciagle powraca :wallbash: pozdro