Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

CAR AUDIO - WYMIANA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pytanie ? Mam glosniki fabryczne AUDI, do tego radyjko JVC kd-g311 oraz Tubke Blaupunkt GTt 300 , i teraz tak , glosniki fabryczne mam z przodu na gorze soprany na dole srednie bodajze. Przy glosniejszej muzyce i basiku ( przez tube ) przednie soprany dostaja jakby 'rezonansu" i zaczynaja skrzeczec - co radzicie zrobic bo myslalem zeby je rozebrac i wygluszyc czy moze zle mysle i powod jest inny ??

Opublikowano

wygłuszenie nic Ci nie da, soprany są zamknięte i tak, czy ten rezonans zaczął sie od tak czy coś robiłeś i po tym zaczeło się coś dziać, skrzeczenie może być objawem że radio nie wydala z mocą,miałem orginalne głośniki Nokii na Becker'ze i nawet dawały rade, w tej chwili to sie dużo zmieniło i mam troche przebydowane drzwi a w nich 16'ki głośniki, podaj troche wiecej info to moze coś bede mógł pomóc, hej

Opublikowano
  • Autor

No w glosnikach nic nie robilem, z niemiec a4 przyjechala z radiem BETA i glosniki miala i ma na dole w drzwiach i na gorze soprany. radio bylo zakodowane, wiec sie nie bawilem, zmienilem, kupilem JVC, na jvc gra super, z tuba jak jest troche zciszona albo bas wylaczony to tez super, jak tuba zacznie wydzielac swoja moc to zaczynaja skrzeczec, no w sumie tak mysle jak mowisz ze moze nie daje rady radyjko, trzeba bedzie zatem wzmacniacz kupic ;) Jak sadzisz ? :roll:

Opublikowano

a jak masz podłączone tą tube??może tam coś zakłóca, może gdzies delikatne zwarcie sie i tak sie zachowuje,daj znac

Opublikowano
  • Autor

Jak to jak ? Normalnie do radyjka wchodza kable ( jak od glosnika ) a do tuby zaciski bananowe . To zle ??

Opublikowano

a moze jakby tuba chodzila pod wzmacniaczem to byloby lepiej?? wtedy radio nie bedzie musiala tak mocno grac i wtedy soprany powinny chodzic lepiej.u mnie jak daje glosniej na radiu blaupunkta to tez soprany swiruja.Ale do tylnych glosnikow(dobra magnaty)zalozylem wzmacniacz i teraz zeby dobrze gralo nie musi byc tak glosno radio i przednio glosniki nie sa mocno katowane.Jezeli chodzi o wzmacniacz to polecam firmowe,np blaupunkt.Ja mam GTA 280 i gra naprawde dobrze,bez zaklocen i przebic.Na allegro zaplacilem 170zl za uzywke.Pozdrawiam i zycze owocnej walki

Opublikowano
a moze jakby tuba chodzila pod wzmacniaczem to byloby lepiej??

nie może a napewno, odłącz tube i zobacz czy masz ten problem na samym radyjku ale basy zostaw tak jak słuchasz normalnie, masz radyjko które pewnie ma w RMS ze 10 Watt i chcesz żeby pociągło normalne głośniki i do tego tube, a o impedancji to już nie wspomne,radja samochodowe maja przeważnie po 4 Ohmy na głośnik i podłanczająć do tego samegoi wyjścia dwie pary dłośników schodzisz prawie do 2 Ohm i radyjko zaczyna świrować, jak kolego radził, wzmacniacz dobrać do tuby, jak w radju nie masz wyjść RCA (Chinch) to wzm. powinien mieć wejścia po wysokich sygnałach lub ewentualnie są przejściówki ktore podłanczas do wyjść głośnikowych i są w nich wejścia po niskich syg. ja zainwestowałem i kupiłem wzm. Phonocar PH4600, polecam. pozdrownienia

Opublikowano
w tej chwili to sie dużo zmieniło i mam troche przebydowane drzwi a w nich 16'ki głośniki, podaj troche wiecej info to moze coś bede mógł pomóc, hej

mozesz wlepic fotki Twoich drzwi ? niedlugo bede budowal audio i raczej malo prawdopodobne bym zostawil 13ki , bo to nie gra i grac raczej nie bedzie ;) widzial bym tam raczej cos a'la 2x 16 , dlatego interesuje mnie jak wyglada zabawa z budowaniem paneli w drzwiach , no i wyciszenie tego wszystkiego - jesli mozesz to pochwal sie swoimi dokonaniami - bede wdzieczny :)

pozdro!

Opublikowano
w tej chwili to sie dużo zmieniło i mam troche przebydowane drzwi a w nich 16'ki głośniki, podaj troche wiecej info to moze coś bede mógł pomóc, hej

mozesz wlepic fotki Twoich drzwi ? niedlugo bede budowal audio i raczej malo prawdopodobne bym zostawil 13ki , bo to nie gra i grac raczej nie bedzie ;) widzial bym tam raczej cos a'la 2x 16 , dlatego interesuje mnie jak wyglada zabawa z budowaniem paneli w drzwiach , no i wyciszenie tego wszystkiego - jesli mozesz to pochwal sie swoimi dokonaniami - bede wdzieczny :)

pozdro!

U mnie w przednie drzwi wsadziłem 16 na panelach firmy phonocar, na allegro widziąłem jakieś polskie panele, w sumie nie wyglądające najgorzej, jeszcze nie wygłuszałem drzwi, orginalnie sa delikatnie oklejone ale troche za mało, no i jeszcze bede musiał zakleić drzwi bno troche tapicerka lata i trzeszczy ale to jak bedzie cieplej :lol: , zrobie fotki i wrzuce, a jaka jest różnica między 13 a 16 i nie Nokia jak było u mnie a Phonoca seria ProTech to nie musze mówić.

Pozdrawiam