Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi 90 B3 2,0 20V Quattro :) Swiezy nabytek do zabawy :) cel V8 ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

To mam cos dla ciebieale niestety brakuje kilku pier**l :( 4,2 z a8 z cewkami , ecu , kolektorami , przepustnica , wiekszosc lub wszystkie czujniki ... wtryskow dwoch brakuje ... nie ma altka i przeplywki :mysli: cos kolo 1400 zl :hi: tyle co za gole 1,8T :naughty:

Tylko co z tym zamachem :wallbash:

Opublikowano

wyślij mi proszę na pw nr tel

zadzwonie jutro

a z tym zamachem to jest największa kupa

"Wszystko zalezy jaki zamach kupisz - czy od starego V8 (płaski) czy od nowego (cholernie drogi i ciezki do uchodzenia, garnkowy). Przerabiałem ostatnio dla siebie ABZ-ta pod manual - wał jest inaczej zakonczony od strony docisku - nie ma podparcia pod wałek sprzeglowy.

Jak masz starszy zamach to:

Trzeba gwinowac i wycigac z niego tuleje, toczyc nowa o innych wymiarach by podparła wałek sprzeglowy (musi byc dłuzsza od seryjnej z automatu) i musi w srodek wejsc lozysko igielkowe.

Jak nowszy to wystarczy wyciagnac tuleje - zamach w sobie ma podparcie wałka sprzeglowego.

Problem jest rowniez z czujnikiem polozenia walu.

Trigger w nowszych V8 to 60-2. Zalezy jaki zamach trafisz - jak od starszego V8 (te z rozdzielaczami) to na zamachu jest trigger 136 zebów + 1 pin. Wtedy albo oddajesz zamach do tokarza, i robi Ci na rancie trigger 60-2 na wzór tego z automatu albo rezasz trigger na kole pasowym (ale znowu trzeba odpowiednio zgrac brakujace zęby z GMP pierwszego garu.

Jak od nowszego - jest na rancie wydziargane 60-2 - ale w starszych skrzyniach (a z taka zapewne chcesz go ożenic) trzeba wyrezac otwor na czujnik polozenia walu (w opowiednim miejscu, pod odpowiednik kątem i ak by czujnik byl odpowiednio blisko zebów)"

tylko jeszcze trzeba kupić :decayed:[br]Dopisany: 23 Wrzesień 2010, 00:45_________________________________________________http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopic.php?t=105153 :decayed:

Opublikowano
  • Autor

600121083 :good: no z zamachem bryndza :/ zawsze mozna zamowic jakis od odpowiedznich firm ale kasa straszna a moj ma byc typowo low budget ;) Jesli chodzi o zabki : pod SA ( a na takim raczej bede uruchamial auto ) dorobi sie tarczke na kolo pasowe u mnie :) Widzialem tam u znajomego jakis zamach na 10 srub moze bedzie pasil :rolleyes:

Opublikowano

jaki nr ma interesujący Cię zamach?

Znajomi mają kilka szrotów i tną angliki w tym sporo audi a nóż się coś trafi :)

Opublikowano

takie tematy z przyjemnością się obserwuje :kox:

i tak jak mówiłem już kiedyś, przy takich projektach to przychodzi mi chęć na robienie mojego mk2 :kox:

tyle, że ja bym jeszcze tipa zostawił :decayed:[br]Dopisany: 25 Wrzesień 2010, 11:33_________________________________________________Daniel - możesz jeszcze dokupić sobie tą, bo ma fajne soczewki http://moto.allegro.pl/sprzedam-audi-90-sedan-limuzyna-i1234206338.html :evil:

Opublikowano
  • Autor

Aju zamach trzeba z jakiegos audi z V8 : v8 3,6 lub 4,2 , a8/s6 3,7 4,2 , S6 4,2. Byle bylo w manualu :) Najchetniej cale sprzeglo :good: Kolo zamachowe jest na 10 srub takich dosc cienkich :)

Opublikowano

będę się rozglądał, jak coś znajdę to porobię foty i Ci wyślę czy o takie coś Ci chodzi

Opublikowano
  • Autor

Tylko daj rade a nie tak jak z listweka :kox::decayed:

Opublikowano

Tylko daj rade a nie tak jak z listweka :kox::decayed:

masz ją w końcu :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

:no: jak babcie kocham nie ma jeszcze ...

Opublikowano
:kox: dobrze że tym razem wysłałem ją poleconym i mam dowód nadania :polew: bo trzeciej bym nie naruchał
Opublikowano

będę się rozglądał, jak coś znajdę to porobię foty i Ci wyślę czy o takie coś Ci chodzi

x2 :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

i jak z projektem? :cool1:

Opublikowano
  • Autor

Do zamkniecia :( B6 opzarlo kase : silnik sprzedalem V8 a biala idzie na czesci.