Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Webasto analogowe TT dw50 + klimatronic - sposób podłączenia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Wcisnełem do A4 B6 webasto analogowe termo top dw50 (bez wiekszych problemów wystartowało) sposób podłączenia klimatronika wykombinowałem sobie tak:

- przed wyłączeniem stacyjki zostawie klimatronik w pozycji manual z nawiewem ustawionym na 1/3 siłę nadmuchu , co po ponownym włączeniu stacyjki zaskutkuje uruchomieniem w takiej właśnie konfiguracji jak poprzednio

Stąd też moje pytanie czy istnieje możliwość wysterowania klimatronika bez uruchomienia stacyjki podając zasilanie z webasto ?

Pozdrawiam

Opublikowano

pewnie się da.. ale będziesz miał cały czas włączony klimatronik chyba że zrobisz zobisz jakiś wyłącznik.

Opublikowano
  • Autor

też myślę że się da , klimatronik bym załączał przekażnikiem podczas pracy webasto ,

Opublikowano

czy ma ktoś rozpiskę pinów w climatroniku z B6? bardzo bym prosił o wrzucenie :hi:

Opublikowano
  • Autor

niestety , też szukam :mysli:[br]Dopisany: 24 Wrzesień 2010, 01:54_________________________________________________Rozwiązalem problem , wtyczka D na klimatroniku przewód czerwony z niebieskim paskiem , po podaniu zasilania startuje, otwiera klapki włącza wentylator itd.

Temat uważam za zamknięty

Opublikowano

chwila chwila.. a czy ktoś już wkładał analogowe webasto do auta? nie bedzie nic wariować jak klimatronik się załączy?

Opublikowano
  • Autor

ja władowałem webasto analogowe , wszystko śmiga :good:

Opublikowano

może rozwinąłbyś temat? z czym był problem przy montażu? gdzie kupiłeś? ile zapłaciłeś? jaki czas montażu? sam robiłeś? dużo płynu ucieka? spuszczałeś najpierw płyn? moze foty jakieś? :drool:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Piec ,tłumik + mocowanie+sterownik T70 +antena+instalacja (kompletna węże przewody wtyczki) = 400zł używka od Golf IV , gośc od którego to kupiłem niebardzo chyba wiedział jakie są ceny. Co do montażu to najwiekszy problem sprawiło mi zamocowanie ale temat do ogarnięcia.

Montowałem w kolejności:

-przeróbka mocowania (4h i cięcia starego mocowania, i przymiarek )

-spuszczenie płynu (na moje oko wlałem wiecej ok 0,5 l)

-podłączenie węży (króćce miałem w kpl)

-podłączenie paliwa (wpięcię na powrót do zbiornika moje webasto ma wbudowany zbiornik z pompką)

-podłączenie instalacji , zasilanie masa

Pracę wyceniam na jeden dzień od rana do wieczora .

to na tyle

• 2 lata później...
Opublikowano

witam, czy ktoś wymieniał może świece żarową w webasto dw 50, bo mam problem włącza się ale po chwili gaśnie podejrzewam że to świeca

• 1 rok później...
Opublikowano
witam, czy ktoś wymieniał może świece żarową w webasto dw 50, bo mam problem włącza się ale po chwili gaśnie podejrzewam że to świeca

Zdejmij dekielek srodkowy wypnij wszystkie kable z plytki sterujacej.

Nastepnie musisz odkrecic yrzy srubki z dekielka aluminiowego przykrywajacego palnik.

To ten w jtorym siedza kable zolte i brazowe.

Podnies do góry i zobaczysz świece ktora ma dwa zolte kable.Wysowasz ja z palnika i demontujesz z gumowego mocowania w alumibiowym dekielku.