CinekZip Opublikowano 22 Września 2010 Opublikowano 22 Września 2010 hej posiadam A4 2005 Avant BLB, mam problem, mechanik podpiął autko pod kompa i wyskoczyło "wypadanie zapłonu" ostanio wymieniałem 2 pompowtryski, i dalej coś nie tak, ogólnie o to chodzi jeden mechanik powiedział że pasuje wszystkie a drugi że je sie trudno ustawia.....( autko pali ale nie łapie tak odrazu) proszę o pomoc popraw profil [Musashi]
Musashi Opublikowano 22 Września 2010 Opublikowano 22 Września 2010 ogólnie o to chodzi jeden mechanik powiedział że pasuje wszystkie a drugi że je sie trudno ustawia..... moglbys przetlumaczyc na polski?
CinekZip Opublikowano 22 Września 2010 Autor Opublikowano 22 Września 2010 sory szybko pisałem, wymieniłem dwa pompowtryski, i tam gdzie wymieniałem to gość mi powiedział że pasuje jeszcze dwa wymienić, ale nie wymieniłem bo nie byłem przygotowany na koszty, póżniej inny mi powiedział że jeden się wymieni i będzie git, teraz znów że nie wymieniać tylko że je się trudno ustawia... o co wogóle chodzi z tym błędem "wypadanie zapłonu"
Musashi Opublikowano 22 Września 2010 Opublikowano 22 Września 2010 blad zaplony pojawia sie gdy dany PD ma zbyt duze opoznienie reakcji w stosunku do impulsu sterujacego, czyli w w jakims stopniu jest zatarty. PD po wymianie ustawia sie bardzo prosto gdy ma sie do tego stosowne narzedzia. zle ustawienie PD prowadzi do uszkodzeina gniazda w glowicy i samego PD. walek rozrzadu wywiera bardzo duzy nacisk za posrednictwem dzwigienki posredniej na trzpien PD. i jezeli jest jeszcze zle zamontowany powoduje ze pompowstryk sie rusza. wyrabiajac gniazdo i powierzchnie z nim wspolpracujaca. generalnie w silnikach 2.0 tdi prawidlowy montaz PD jest o wiele prostszy i pewinejszy niz w 1,9 tdi jednak bledy sa mozliwe. oprocz prawidlowego montazu niezbedna jest rowniez regulacja szczeliny PD. jezeli pojawia sie blad mozna rowniez sprawdzic zlacza elektryczne sterujace PD. mozna sprobowac je deliktanie podociskac. blad wykazany przez VAG raczej wskazuje na uszkodzenie PD lub brak prawidlowego kontaktu zlaczy z PD.
CinekZip Opublikowano 22 Września 2010 Autor Opublikowano 22 Września 2010 czyli kolego wymiana następnych dwóch tak?
Musashi Opublikowano 22 Września 2010 Opublikowano 22 Września 2010 czyli kolego wymiana następnych dwóch tak? najpierw sprawdz konektory i montaz wymienionych PD
CinekZip Opublikowano 22 Września 2010 Autor Opublikowano 22 Września 2010 konektory a możesz dokładniej bo troche ciemny w temacie
Musashi Opublikowano 22 Września 2010 Opublikowano 22 Września 2010 trzeba podociskac konektory listwy PDzeby ciasno wchodzily na zlacza elektryczne PD.
CinekZip Opublikowano 22 Września 2010 Autor Opublikowano 22 Września 2010 tylko żeby wreszcie się trafił jakiś porządny mechanik.... ale dzieki
Musashi Opublikowano 22 Września 2010 Opublikowano 22 Września 2010 tylko żeby wreszcie się trafił jakiś porządny mechanik.... ale dzieki pytaj kolegow z twojego rejonu, dzial spoty rzeszowskie, moze kogos poleca.
Rekomendowane odpowiedzi