Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Nokian WR G2 - pytanie o kierunk bieznika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam takie pytanko do znawcow temetu.Grzebalem dzis w garazu za kolami zimowymi( przypomialo mi sie ze mam jedno kolo do dowazenia ) i nagle zastanowila mnie jedna rzecz o ktorej wczesniej nie pomyslalem.W zeszlym roku kupowalem komplet nowych Nokianow WR G2.Sa to opony asymetrycznie o takie:

72088d1227132029-diy-beru-tpms-sensor-install-bmw-e90-made-easy-nokian-wr-g2-02a.jpg

Maja strone ktore idzie do wewnatrz kola , i na zewnatrz.Ustawilem je rzedem i nagle mnie zastanowilo ze przeciez sa tylko dwie na prawa strone i dwie na lewa.Wiec jesli dwa kla ustawie po lewej stronie to beda mialy bieznik w odwrotnym kierunku :idea: I tarez paytanie , czy w zwiazku z tym te kola wystepuja jako prawe i lewe a sprzedwca o tym nie wiedzial i ja tez , wiec mam np: komplet przwych lub lewych :mrgreen: opon , czy tak ma byc ( chodz na logike troche to dziwne aby z jednej strony bieznik byl odwrotnie niz z drugiej)

Zeby to moze lepiej zobrazowac o co mi chodzi:

opony.jpg

Jak widac z jednej strony bieznik bedzie w odwrotna strone.I ytanie teraz czy tak ma byc , czy moze te opony wystepuja w prawej i lewej ?

Opublikowano

Turdzi jak będę w Tbg , to napiszę ci jak ja mam bo tez mam te zimówki , w sumie nawet za bardzo nie przyglądałem się jak jest u mnie :embarrassed:

Opublikowano

z tego co wiem to tak ma byc. nie ma opon ktore sa tylko na lewa albo prawa strone :wink4:

Opublikowano

Musisz zobaczyc co pisze na oponie. Zazwyczaj jest napisane czy to kierunkowa czy nie. Jest strzałka albo Outside i Inside.

Opublikowano
  • Autor

na oponie jest napisane gdzie jest strona zewnetrzna.Jet tam gdze pokazalem.Nie ma nigdzie strzalek kierunku rotacji.

Opublikowano

na zdjęciu które wstawiłeś jest opisana strona :>

Opublikowano

hehe na tym polega wlasnie ASYMETRIA :)

jakbys je ukladal w kierunki to by juz byly kierunkowe

a sa takie asymetryczne kierunkowe jakies letnie nokiany ale nie pamietam jakie

Opublikowano

kolego tak właśnie ma być, zwraca się uwagę przy nich na "outside", nie ma tu opon prawych i lewych. Wiem że w środku bieżnika w asymetrycznych oponach widać kierunkowość lecz tak są zaprojektowane - założone masz dobrze!!! (pracowałem w wulkanizacji :>) Pozdro

Opublikowano
  • Autor

dzieki wszystkim za pomoc :hi: