alvred Opublikowano 18 Września 2007 Opublikowano 18 Września 2007 Witam! Mam taki problem sprzęgło - standard bierze coś kole połowy , delikatne szarpnięcia przy zimnym silniczku wyczytałem na forum że są to oznaki nadchodzącego wydatku na sprzęgięłko , ale ile moge jeszcze na tym pojeździć ? Dodam cosik jeszcze najbardziej zauważalne na 2-gim biegu gdy puszcze sprzęgło , nie dodając gazu auto sobie samo jedzie 20km\h to chyba już jakoś gorzej czy może coś innego się popsiuło ? :a4fan:Help Me FENKS
Doman13 Opublikowano 19 Września 2007 Opublikowano 19 Września 2007 Hej TO że jedziesz na 2-gim biegu 20km/h bez gazu to jest akurat normalne (diesle tak mają) A sprzęgło w Audi jest wysokie więc jak bierze kolo polowy to norma (urok Audi) Zbadałbym szarpnięcia A co do sprawdzania sprzęgła to kiedyś wyczytałem na forum że trzeba zaciągnąc ręczny i ruszać z 2. Jak zgaśnie to sprzęgło jest dobre (moja gaśnie :th:), jak nie gaśnie to sprzęgło sie ślizga i jest do wymiany.
Piotrek98igo Opublikowano 19 Września 2007 Opublikowano 19 Września 2007 ja na 5 biegu bez gazu jechalem 60km/h co do sprzegla to byl taki temat ,sprzeglo bierze wyzej i to normalne...
Gość NUTI Opublikowano 19 Września 2007 Opublikowano 19 Września 2007 Nie masz powodów do zmartwień, gdyby na wysokim biegu przy niskiej predkości po wciśnięciu gazu rosły obroty szybko a prędkośc wolno to wtedy by oznaczało końcówke sprzęgła.
Rekomendowane odpowiedzi