Petara Opublikowano 29 Września 2010 Opublikowano 29 Września 2010 Chłopaki mam u siebie taki problem,wjechalem w dziure i uszkodzilem sobie maglownice dokumentnie mechanik stwierdzil ze juz raczej sie nie oplaca naprawiac bo cieknie z obu stron.Najprawdopodobniej uszkodzilo sie tez alu bo generalnei idzie wyczuc bardzo delikatne wibracje których nie było.Sprawa zgloszona na policji znalezieni "swiadkowie",notatka sporządzona na miejscu przez nich i co dalej??Co mozna zrobic"chwytem szefa" zeby wyciągnąć od nich jak najwiecej?? Okazuje się jeszcze ze przez tę dziurę geometria auta dostała i auto zaczęło delikatnie sciągać w prawą stronę czy jest ktoś w staniemi mi coś doradzić? Nawet nie wiem czy lepiej zgłośić to do zarzadzu dróg czy moze tez spróbowac z AC to wyciągnąć??
arielka Opublikowano 3 Października 2010 Opublikowano 3 Października 2010 Witaj, Jeśli zależy Tobie na czasie, to z AC, kolejno regresem od TU zarządu dróg. Kolejno zgłosić szkodę do Twojego TU, bądź w związku z uzyskaną informacją do TU zarządcy drogi. Poczekać na oględziny i rzeczoznawcę, a przy tym najlepiej wybrać się z pojazdem na podnośnik, może jakiś wydruk z geometrii, ew. opinia warsztatu na temat koła, itp. W razie dodatkowych pytań, daj znać. Pozdrawiam arielka P.S. aha, nie wiem czy powinnam była odpowiadać, bo pytanie kierowałeś do chłopaków
Petara Opublikowano 3 Października 2010 Autor Opublikowano 3 Października 2010 heh do chlopaków a Ty jako jedyna na nie odpowiedziałaś i dzieki wielkioe Ci za to a wydruk z geometrii powinieniem zrobić przed przybyciem rzeczoznawcy?? Aha i jeszcze jedno pytanko ile w ogóle mam czasu na zgłoszenie tej szkody??
arielka Opublikowano 3 Października 2010 Opublikowano 3 Października 2010 Nie ma jednoznaczych terminów, ale zgodnie z prawem, na tyle szybko, aby szkoda nie uległa zwiększeniu. Wydruk z komputera ważne aby był, nieistotne kiedy. Pozdrawiam arielka
Rekomendowane odpowiedzi