Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AJM] Jak wyregulować światła

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Byłem ostatnio u mechaniora aby wyregulować światła (xenony) na przyżądzie no i zrobił to: światła mijania są OK ale wczoraj wracałem po nocy włączyłem "długie" a tam lewy świeci dwa metry przed samochodem, o co chodzi???? jak podnoisę długie to automatycznie podniosę mijania jak to cholerstwo ustawić.

• 3 lata później...
Opublikowano

zwazywszy na brak odpowiedzi pozwole sobie odgrzac kotleta bo ostanio po wymianie lampek na poliftowe meczy mnie podobny problem. Mijania ladnie swieca a dugie po drzewach

Opublikowano

jechac na stacje diagnostyczną i tyle w temacie 13zł u mnie regulacja świateł kosztuje

Opublikowano

no ok ale ja sie pytalem czy swiatla mijania i drogowe mozna regulowac osobno a nie gdzie jechac na regulacje

Opublikowano

tak można

masz do regulacji 2 pokrętła w depo ja mam białe, na krzyżaka jak i na imbusa, jedne są przy światłach mijania drugie przy drogowych

Opublikowano

ale najrozsadniej bedzie na diagnostyce se ustawic :hi:

Opublikowano

Panowie ale trzeba zrobic tez VAgiem jezeli chodzi o B6 :wink4:

1. Podłączamy VAGa, włączamy zapłon, moduł 55 i łączymy się.

2. Po połączeniu, wybieramy "Meas. Blocks", Grupa 001 i "Go!"

3. Następnie "Switch To Basic Settings" - Na pierwszej pozycji pojawi się "Wait". Czekamy kilkanaście sekund aż pierwsza pozycja pokaże nam "Learning" czy coś takiego (silnicznki lamp lekko drgną ).

4. Dopiero teraz włączamy światła.

5. Podnosimy maskę i za pomocą imbusa 5.5 czy jaki tam komu pasuje, regulujemy śrubami przy lampach do pożądanego poziomu (jedna śruba poziom, druga pion).

6. Po zakończeniu, wracamy do komputera. Teraz w celu zapamiętania bieżących ustawień, jako ustawień wyjściowych po uruchomieniu świateł, przyciskiem "Up" zmieniamy grupę na 002. Wychodzimy "Done, Go Back".

Opublikowano

błąd autora bo w temacie jest prefix b5 a nie b6 i tym się kierowałem :decayed:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Popatrz od przodu na żarówkę świateł drogowych. Bywa, że jest krzywo osadzona w odbłyśniku, a nawet 1 mm przesunięcie skutkuje znacznym odchyleniem snopa światła. W B5 AJM nie ma odrębnej regulacji świateł drogowych i mijania, tzn. światła te reguluje się łącznie.

Opublikowano

Światła mijania maja być ustawione w taki sposób,żeby jadąc w normalnej odległości za autem,granica pomiędzy światło-cieniem nie mogła być wyżej,niż lusterka auta z przodu-najpierw regulujemy światła w najwyższej pozycji-tak,aby światłocień był około 20 cm poniżej lusterek-długie mają świecić na wprost i nie mogą się krzyżować snopy,najniższa pozycja będzie wtedy kilka metrów przed autem,ale to jest używane w czasie gdy bagażnik jest pełny i trzy osoby siedzą z tyłu-przód auta znacznie się podnosi

Opublikowano

koledzy podepnę się pod ten temat wiecie może jak wymienić żarówkę reflektor valeo w a4 z 2002r przetrząsnąłem chyba wszystkie fora i nic może macie doświadczenie bo ja podchodzę do wymiany kilka razy i nie :thumbdown:wiem jak się za to zabrać[mod] popraw sobie model w profilu,bo nie wiadomo ,jakim autem jeździsz-w 2002 nie było B5[/mod]

co do żarówki w B6-musisz odkręcić reflektor,z 4 śrub i go wysunąć-na 100% jest na Forum opis