Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B7] Nie chce odpalić

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z odpaleniem B7 do czwartku było wszystko ok, przyjechałem do domu zamknąłem auto. A rano odpalił na 3 sekundy i zgasł i do tej pory nie zaskoczył, był u mnie mechanik z komputerem pokazało tylko jakiś sporadyczny błąd im-obilajzera i uszkodzony przekaźnik od świec żarowych i pompowtrysków chyba (614 znajduje się on pod kompem na podszybiu), przekaźniki wymienione ten 614 i taki większy obok niego a jak nie odpalał tak nie odpala, mechanik stwierdził że prawdopodobnie jest to wina alarmu. Może ktoś miał podobny przypadek proszę o pomoc.

POZDRAWIAM

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zauważyłem też że nie działa centralny zamek z pilota chyba że odłączy się akumulator lub bezpiecznik to wtedy działa ale po około 30min znowu nie otwiera nie ma żadnej reakcji.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ku mojemu zdziwieniu od wczoraj wieczorem centralny działa -nic nie było robione, tak sam se zaskoczył.

Opublikowano

Witam,proszę o pomoc.

Kiedy otwieram Autko centralny działa i mrugają kierunkowskazy,kiedy zamykam centralny też działa tylko nie mrugają kierunkowskazy.

Problem zauważyłem dzisiaj kiedy do końca pakowałem samochód i po włożeniu ostatniej walizki go zamknołem.

Co to może być?ma to coś wspólnego z rozłożonymi fotelami tylnimi?

Opublikowano

Witam,proszę o pomoc.

Kiedy otwieram Autko centralny działa i mrugają kierunkowskazy,kiedy zamykam centralny też działa tylko nie mrugają kierunkowskazy.

Problem zauważyłem dzisiaj kiedy do końca pakowałem samochód i po włożeniu ostatniej walizki go zamknołem.

Co to może być?ma to coś wspólnego z rozłożonymi fotelami tylnimi?

jak dobrze kojarzę to kwestia mrugania kierunkami podczas zamykania/otwierania zlależy od kodowania modułu komfortu

Opublikowano

to znaczy że muszę jeszcze raz zaprogramować kluczyk od samochodu?

Opublikowano

to znaczy że muszę jeszcze raz zaprogramować kluczyk od samochodu?

nie kluczyk - ale kodowanie modułu komfortu (46)

Opublikowano

to znaczy że trzeba go podłączyć pod vaga?

czy jest inny sposób?

Opublikowano

to znaczy że trzeba go podłączyć pod vaga?

czy jest inny sposób?

kodowanie modułu komfortytylko poprzez VAGA

Opublikowano

Witam mam problem z odpaleniem B7 do czwartku było wszystko ok, przyjechałem do domu zamknąłem auto. A rano odpalił na 3 sekundy i zgasł i do tej pory nie zaskoczył, był u mnie mechanik z komputerem pokazało tylko jakiś sporadyczny błąd im-obilajzera i uszkodzony przekaźnik od świec żarowych i pompowtrysków chyba (614 znajduje się on pod kompem na podszybiu), przekaźniki wymienione ten 614 i taki większy obok niego a jak nie odpalał tak nie odpala, mechanik stwierdził że prawdopodobnie jest to wina alarmu. Może ktoś miał podobny przypadek proszę o pomoc.

POZDRAWIAM

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zauważyłem też że nie działa centralny zamek z pilota chyba że odłączy się akumulator lub bezpiecznik to wtedy działa ale po około 30min znowu nie otwiera nie ma żadnej reakcji.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ku mojemu zdziwieniu od wczoraj wieczorem centralny działa -nic nie było robione, tak sam se zaskoczył.

I jak tam twoja maszyna już działa? . Miałem podobny problem , woda dostała się do obudowy ECU i zalała przekażniki. Objawy były takie same. Wymieniłem przekażniki i dalej nie chciał zapalić. Pomogłem mu odpalić na PLAK . Od tej pory chodzi bez problemu, chociaz wtedy spaliło też świece żarowe.

Opublikowano

Całkiem zapomniałem o tym wątku, u mnie padł pompowtrysk na 3 cylindrze, po wymianie autko śmiga tylko ma lekkie drgania przy przyspieszaniu odczuwalne na 5 i 6 biegu do 3000obr.Pompkę wymieniłem na używaną i po sprawdzeniu vagiem wyszło że ma trochę za wysoką korekcję.

Opublikowano

A u mnie nie domykał się bagażnik i dla tego pod czas zamykania nie włączały się kierunkowskazy :evil:

ale to tylko przez moją głupotę :polew:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...