Jarkost Opublikowano 3 Października 2010 Opublikowano 3 Października 2010 Witam mam problem z odpaleniem B7 do czwartku było wszystko ok, przyjechałem do domu zamknąłem auto. A rano odpalił na 3 sekundy i zgasł i do tej pory nie zaskoczył, był u mnie mechanik z komputerem pokazało tylko jakiś sporadyczny błąd im-obilajzera i uszkodzony przekaźnik od świec żarowych i pompowtrysków chyba (614 znajduje się on pod kompem na podszybiu), przekaźniki wymienione ten 614 i taki większy obok niego a jak nie odpalał tak nie odpala, mechanik stwierdził że prawdopodobnie jest to wina alarmu. Może ktoś miał podobny przypadek proszę o pomoc. POZDRAWIAM ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Zauważyłem też że nie działa centralny zamek z pilota chyba że odłączy się akumulator lub bezpiecznik to wtedy działa ale po około 30min znowu nie otwiera nie ma żadnej reakcji. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Ku mojemu zdziwieniu od wczoraj wieczorem centralny działa -nic nie było robione, tak sam se zaskoczył.
rafcisz Opublikowano 1 Lutego 2011 Opublikowano 1 Lutego 2011 Witam,proszę o pomoc. Kiedy otwieram Autko centralny działa i mrugają kierunkowskazy,kiedy zamykam centralny też działa tylko nie mrugają kierunkowskazy. Problem zauważyłem dzisiaj kiedy do końca pakowałem samochód i po włożeniu ostatniej walizki go zamknołem. Co to może być?ma to coś wspólnego z rozłożonymi fotelami tylnimi?
antonio Opublikowano 1 Lutego 2011 Opublikowano 1 Lutego 2011 Witam,proszę o pomoc. Kiedy otwieram Autko centralny działa i mrugają kierunkowskazy,kiedy zamykam centralny też działa tylko nie mrugają kierunkowskazy. Problem zauważyłem dzisiaj kiedy do końca pakowałem samochód i po włożeniu ostatniej walizki go zamknołem. Co to może być?ma to coś wspólnego z rozłożonymi fotelami tylnimi? jak dobrze kojarzę to kwestia mrugania kierunkami podczas zamykania/otwierania zlależy od kodowania modułu komfortu
rafcisz Opublikowano 1 Lutego 2011 Opublikowano 1 Lutego 2011 to znaczy że muszę jeszcze raz zaprogramować kluczyk od samochodu?
antonio Opublikowano 1 Lutego 2011 Opublikowano 1 Lutego 2011 to znaczy że muszę jeszcze raz zaprogramować kluczyk od samochodu? nie kluczyk - ale kodowanie modułu komfortu (46)
rafcisz Opublikowano 1 Lutego 2011 Opublikowano 1 Lutego 2011 to znaczy że trzeba go podłączyć pod vaga? czy jest inny sposób?
antonio Opublikowano 1 Lutego 2011 Opublikowano 1 Lutego 2011 to znaczy że trzeba go podłączyć pod vaga? czy jest inny sposób? kodowanie modułu komfortytylko poprzez VAGA
ALBINEK Opublikowano 1 Lutego 2011 Opublikowano 1 Lutego 2011 Witam mam problem z odpaleniem B7 do czwartku było wszystko ok, przyjechałem do domu zamknąłem auto. A rano odpalił na 3 sekundy i zgasł i do tej pory nie zaskoczył, był u mnie mechanik z komputerem pokazało tylko jakiś sporadyczny błąd im-obilajzera i uszkodzony przekaźnik od świec żarowych i pompowtrysków chyba (614 znajduje się on pod kompem na podszybiu), przekaźniki wymienione ten 614 i taki większy obok niego a jak nie odpalał tak nie odpala, mechanik stwierdził że prawdopodobnie jest to wina alarmu. Może ktoś miał podobny przypadek proszę o pomoc. POZDRAWIAM ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Zauważyłem też że nie działa centralny zamek z pilota chyba że odłączy się akumulator lub bezpiecznik to wtedy działa ale po około 30min znowu nie otwiera nie ma żadnej reakcji. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Ku mojemu zdziwieniu od wczoraj wieczorem centralny działa -nic nie było robione, tak sam se zaskoczył. I jak tam twoja maszyna już działa? . Miałem podobny problem , woda dostała się do obudowy ECU i zalała przekażniki. Objawy były takie same. Wymieniłem przekażniki i dalej nie chciał zapalić. Pomogłem mu odpalić na PLAK . Od tej pory chodzi bez problemu, chociaz wtedy spaliło też świece żarowe.
Jarkost Opublikowano 2 Lutego 2011 Autor Opublikowano 2 Lutego 2011 Całkiem zapomniałem o tym wątku, u mnie padł pompowtrysk na 3 cylindrze, po wymianie autko śmiga tylko ma lekkie drgania przy przyspieszaniu odczuwalne na 5 i 6 biegu do 3000obr.Pompkę wymieniłem na używaną i po sprawdzeniu vagiem wyszło że ma trochę za wysoką korekcję.
rafcisz Opublikowano 5 Lutego 2011 Opublikowano 5 Lutego 2011 A u mnie nie domykał się bagażnik i dla tego pod czas zamykania nie włączały się kierunkowskazy ale to tylko przez moją głupotę
Rekomendowane odpowiedzi