Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ARG] siadło wspomaganie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam dzis rano odpaliłem samochod i kawałek sie przejechałem zauwazyłem ze wspomaganie jak by troszke ciezej chodziło po jakis 3 minutach wspomaganie całkiem siadło az nie dało sie jechac jak bym krecił na zgaszonym silniku!!!!!prosze o pomoc w tej sprawie czego to moze byc wina a płyn do wspomagania w normie,przed przejaZDZka ładowałem akumuilator aLE TO CHYBA O NICZYM NIE SWIADCZY...CZEKAM NA JAKIES PROPOZYCJE POZDRAWIAM!!!![br]Dopisany: 22 Wrzesień 2007, 19:30 _________________________________________________prosze o pomoc w tej sprawie nie znalazlem takiego drugiego watku .......

2 punkt regulaminu

Opublikowano

Padla pompa.

Nie bylo jakichś odglosow wczesniej albo cos?

Moze sie zatarla i nie obraca, wiec zajrzyj bo pasek wykonczysz jak tak bedziesz jezdzil.

Moze maglownica puszcza.

musisz szukac przyczyny.

Opublikowano

A może pasek się urwał??

Opublikowano
  • Autor

pasek oczywiscie jest koło sie obraca razem z paskiem czyli ok,maglownica jak by przepuszczała to chyba by były ubytki płynu a płyn jest cały czas w normie.[br]Dopisany: 25 Wrzesień 2007, 17:15 _________________________________________________odgłosów raczej nie było muzyka grała,,,..

Opublikowano

Nie wiem na jakiej zasadzie jest skonstruowana maglownica i pompa.

Ale moze byc tak, ze wycieku na zewnatrz nei bedzie a poprostu plyn tylk sobie przeplywa zamiast wspomagac.

Opublikowano
  • Autor

dzis sie dowiedziałem od mechanika ze to pompa koszt nowej to 500 /600 zł + robocizna na allegro sa uzywki po około 200 zł chce ja sam wymienic wieci e moze jak ja zdemontowac?

[br]Dopisany: 25 Wrzesień 2007, 21:00 _________________________________________________chodzi mi mniej wiecej o to ze jak zaczne ja roskrecac to nie bedzie jakis wycieków układu typu maglownica..

Opublikowano

jedz do sklepu i dowiedz sie o ceny sam a nie liczysz na mechanika,ktory moze robi cie w jajo,a przy wymianie plyn spuszczasz raczej[z tego co wyczytalem to do modelu 97r.jest na pasek wielorowkowy,a od 98r.na klinowy]znajdziesz ja idac od zbiorniczka jednym z wezy.....przykrecona jest chyba jedna sruba do kablaka mocujacego ,sama pompa jest skrecona na 4 sruby ale jak wymieniasz cala to tylko ta 1 chyba plus weze ze zbiorniczka i maglownicy....

Opublikowano

Ja jakiś czas temu wymieniałem popmę. Nabyłem używkęze szrotu i jest ok. Wyniosło mnie 250 zł.. robocizna 0zl :) Cała robota sprowadzała się do wykręcenia, przełożenia z obudowy ze starej, zamocowaniu i naciągnięciu paska.. pzdr

Opublikowano

dzis sie dowiedziałem od mechanika ze to pompa koszt nowej to 500 /600 zł + robocizna na allegro sa uzywki po około 200 zł chce ja sam wymienic wieci e moze jak ja zdemontowac?

[br]Dopisany: 25 Wrzesień 2007, 21:00 _________________________________________________chodzi mi mniej wiecej o to ze jak zaczne ja roskrecac to nie bedzie jakis wycieków układu typu maglownica..

nie kupuj zamiennika, lepiej kup używaną ZF, sprawdz jak się kreci koło ( a w zasadzie trójkat :cool:), dobierz wartość taka jaka ma twoja stara pompa albo o 10 bar wyższą - ze względu na wiek (spada wydajność pompy)

Używane to koszt 200 - 300 zł. Nowe z ASO na pewna przekroczą 1000 zeta, a podejrzewam, ze więcej...

ps. Powinnienes mieć łatwiej do kręcenia , bo w układzie jest płyn...