Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[INNE] Reflektor ksenonowy - wyjecie soczewki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mozecie mi napisać jak wyjąć soczewke z reflektora a dokladnie z tego mocowania na gorze ...zeby nic nie urwac :rolleyes:

Soczewka siedzi mocno i nie chce przesadzic zeby nie połamac...

167bac7a8086.thumb.jpg

Opublikowano
  • Autor

to jest do zarnika d1s a ja potrzebuje do d2s... wyjecie z tej .... :evil: główki [br]Dopisany: 06 Październik 2010, 21:51_________________________________________________Czyżby nikt nie wiedział jak tego dokonać :gwizdanie:

Opublikowano

to jest trzpien zakonczony glowka chyba do regulacji wysokosci lampy , jest bardzo mocno osadzony :confused4: ja urwalem kiedys w bixie bo mnie ciekawilo czy wyjdzie :wink4:

Opublikowano
  • Autor

to jest trzpien zakonczony glowka chyba do regulacji wysokosci lampy , jest bardzo mocno osadzony :confused4: ja urwalem kiedys w bixie bo mnie ciekawilo czy wyjdzie :wink4:

tez urwałem ale w reflektorze z ktorego chciałem wyjac soczewke (dawca) a teraz mam problem bo jak w refl. do ktorego ma isc socewka znowu trzasnie ten fi... to klejenie zostaje :wallbash:

• 3 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

podgrzej to miejsce dobrze suszarka do wlosow wczesniej wkrecajac srube na maxa tzn do tylu.Nastepnie pchaj dlonia caly zespol do przodu-powinno puscic.

Ewentualnie zlap palcem wskazujacym i kciukiem za ten element ktory trzyma glowke sruby i pchaj w kierunku szyby reflektora.

Mam sruby do regulacji jakby co :hi:

Opublikowano
  • Autor

podgrzej to miejsce dobrze suszarka do wlosow wczesniej wkrecajac srube na maxa tzn do tylu.Nastepnie pchaj dlonia caly zespol do przodu-powinno puscic.

Ewentualnie zlap palcem wskazujacym i kciukiem za ten element ktory trzyma glowke sruby i pchaj w kierunku szyby reflektora.

Mam sruby do regulacji jakby co :hi:

to bede grzał ...jak urwe bedzie na Ciebie :naughty:

Opublikowano

a ja mam inne pytanie, w jaki sposob wogole otworzyc ta lampe d2s ? nie moge znalezc, mozna jakos wyczyscic soczewke z obu stron nie wyjmujac jej ani nie rozklejając lampy?

Opublikowano

a ja mam inne pytanie, w jaki sposob wogole otworzyc ta lampe d2s ? nie moge znalezc, mozna jakos wyczyscic soczewke z obu stron nie wyjmujac jej ani nie rozklejając lampy?

sa podobno tacy ktorzy otwierali lampy zwykle h7 ale o xenonie nie slyszalem.

Soczewki z lampy d2s mozna wyciagnac tylem i tak samo je zalozyc ale warto pamietac co gdzie bylo przed wyciaganiem(4 lub 2 gumowe podkladki pod odblysnikiem).Najlepiej nagrac filmik podczas wyciagania soczewki zeby pozniej wiedziec jakie ruchy wykonywac celem umieszczenia jej w lampie :)

Opublikowano
  • Autor

dzis sie troche meczyłem. Grzałem, grzałem i nie poszło a urwać nie chciałem :kox:

Obawiam sie ze trzeba bedzie rozkleić klosz :confused4: ladnie odkrecić i wyjać soczewkę

...chyba ze ktos ma jakis pateny na naprawe elektomagnesu (przesłona na długie) :rolleyes:

Opublikowano

dzis sie troche meczyłem. Grzałem, grzałem i nie poszło a urwać nie chciałem :kox:

Obawiam sie ze trzeba bedzie rozkleić klosz :confused4: ladnie odkrecić i wyjać soczewkę

...chyba ze ktos ma jakis pateny na naprawe elektomagnesu (przesłona na długie) :rolleyes:

jaki to samochod ? bo zaden model a4 nie mial lampy z zarnikiem d2s i elektromagnesem dla przeslony

Opublikowano

sa podobno tacy ktorzy otwierali lampy zwykle h7 ale o xenonie nie slyszalem.

Soczewki z lampy d2s mozna wyciagnac tylem i tak samo je zalozyc ale warto pamietac co gdzie bylo przed wyciaganiem(4 lub 2 gumowe podkladki pod odblysnikiem).Najlepiej nagrac filmik podczas wyciagania soczewki zeby pozniej wiedziec jakie ruchy wykonywac celem umieszczenia jej w lampie :)

no i wlasnie z tymi gumowymi podkladkami jest lipa, bo zle sie skreci, pewnie na tych gumkach jest regulacja, i nie bedzie dobrze swiecilo tylko walic bedzie przed samochod tylko kawalek......

Jak sie wykreci od srodka te 3 sruby, ktorymi jest przykrecony odblysnik, to wyjdzie mi z tym soczewka ? i pewnie wyleca gumki ..?

Opublikowano

jaki to samochod ? bo zaden model a4 nie mial lampy z zarnikiem d2s i elektromagnesem dla przeslony

passacik rok 2003c :decayed:

a takie lampy jak te: http://moto.allegro.pl/bixenon-do-vw-passat-b5-lift-2000-2005-i1379102411.html

nie mialem takich lamp w rekach nigdy wiec ile moglem pomoc to pomoglem na podstawie tego co wiem o lampach z a4

Opublikowano

czy da rade wyjac tylem przez otwor wyjac soczewke d2s ? odkrecilem 3 sruby w srodku, ale ten otrwor wydaje sie za maly zeby wyjac soczewke razem z odblysnikiem, a zdjac pokrywy sie nie da tak jak to widzialem na ktoryms fotostory, w moich lampach poprostu nie zdejmuje sie gorna czesc obudowy, czyli co zostaje rozklejanie lampy ? bo skoro przez dziure nie wyjdzie tylem, moze ktos by wiedzial?

Opublikowano

czy da rade wyjac tylem przez otwor wyjac soczewke d2s ? odkrecilem 3 sruby w srodku, ale ten otrwor wydaje sie za maly zeby wyjac soczewke razem z odblysnikiem, a zdjac pokrywy sie nie da tak jak to widzialem na ktoryms fotostory, w moich lampach poprostu nie zdejmuje sie gorna czesc obudowy, czyli co zostaje rozklejanie lampy ? bo skoro przez dziure nie wyjdzie tylem, moze ktos by wiedzial?

to pytanie bylo juz na forum z 10 razy i w tym temacie tez juz chyba bylo to pytanie i pojawia sie znowu :wallbash:

Tak,jest mozliwosc wyciagnac odblysnik przez otwor z tylu lampy.

Opublikowano

Witam koledzy mam zwykłe leflektory w swoim autku mam okazje kupić kompletne lampy bixenony z żarnikiem i przetwornicami orginał . czy instalacja będzie pasowała w moim aucie do tych bixenonów ? i czy wystarczy podpiąć wtyczkę do tych lamp i będzie wszystko funkcjonowało? Pomińmy temat sprysków i samo poziomów

Opublikowano
  • Autor

bedzie ...bez regulacji oczywiscie (jak sam napisałeś) :wink4:

Opublikowano

bedzie ...bez regulacji oczywiscie (jak sam napisałeś) :wink4:

Ale ta regulacja ręczna co jest w samochodzie będzie działała?