Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Zawieszenie trzeszczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Moze spotkał się ktos z tak dziwnymi odglosami z zawieszenia. Od dwoch tygodni podczas jazdy, jak auto przechyla sie na boki na nierownosciach to slysze tylko trzeszczenie głosne, jak ze starej kanapy :) to samo jest jak naciskam na blotnik na postoju. Trzask, pisk jak by ktos rozciagal stara gume. O co kaman ?

Opublikowano

Też się z tym borykam, ale u mnie na postoju jak bujam góra dół a nawet na boki to nic nie piszczy. Podczas jazdy jak lekko skręcam kierą wtedy piszczy. Przypuszczam że u mnie to coś z hamulcami, ponieważ jak nie użyje hamulca a kręcę kierownicą to nic nie piszczy. Dzieje się to po użyciu hamulca. Klocki wymienione z tarczami ponad rok temu.

Opublikowano

musisz sprawdzić zawieszenie to nie ulega wątpliwości podjedź na szarpaki

a kiedy miałeś robione coś z zawiasem ??????

Opublikowano

musisz sprawdzić zawieszenie to nie ulega wątpliwości podjedź na szarpaki

a kiedy miałeś robione coś z zawiasem ??????

2 tyg temu wymienione zwieszenia na LEMA. To samo było przed wymianą.

Opublikowano

przy wymianie wachaczy ważną i istotną rzeczą jest aby auto spuścić z lewarka i dopiero wtedy dokręcać wszystkie śruby z zawiechy tak aby były dokręcone pod obciążeniem

jak poskręcasz to wszystko w powietrzu a opuścisz auto to gumy cierpią i jest inne naprężenie trzeszczy piszczy i i inne cyrki sie robią

Opublikowano

Sprawdź może drążki kierownicze. Też tak miałem i okazało się właśnie, że to wina drążka. Na szarpakach wtedy mi gość stwierdził, że to wina mocowania amora, czyli tej gumy. Może być i tak...

Opublikowano

kup sobie teflon , zdejmij koło i przesmaruj gumy (tylko gumy), ja tak zrobiłem i wszystko jest ok ( wcześniej zawieszenie oglądał mechanior , dla bezpieczeństwa wolałem żeby sprawdził)

(oczywiście gumy zawieszenie nie opony xD )

Opublikowano

U mnie byla podobna sytuacja i okazalo sie ze trzeba wymienic wahacz z przodu (nie banan tylko ten drugi). Po wymianie wszystko bylo w porzadku :>

U znajomego bylo tak samo. On wymienil drazek stabilizacyjny i po wymianie tez mial wszystko ok wiec przyczyn moze byc kilka i moim zdaniem trudno zdiagnozowac usterke. Tak jak pisal kolega dawcav6 szarpaki powinny wyjasnic sytuacje.

Opublikowano

jesli ktorys z wahaczy jest stary wstrzykinj mu pod gume troche oleju silikonowego stryzkawka i bedzie po problemie mialem tak w b5 ze mi skrzypial jak naciskalem na auto przesmarowalem i problem z glowy!

Opublikowano

Po niedzieli będę u magika. To się wyjaśni co piszczy. Oczywiście podzielę się wyjaśnieniem, bo widzę, że temat "piszczenia" poruszany jest też w innym wątku (układ hamulcowy).

Opublikowano

Wstrzyknięcie smaru do przednich wahaczy pomoże ale na krótko.. :mysli: Raczej trzeba by wymienić, zregenerować... zależy kto co woli..

A jeśli trzeszczy z tyłu to tak jak napisał juropek... u mnie pomogło, zabieg wykonałem miesiąc temu i na razie spokój.

Opublikowano
  • Autor

W moim przypadku wtloczenie oleju w sworznie wahaczy nic nie dało. Tak samo trzeszczy...