johny_walker Opublikowano 8 Października 2010 Opublikowano 8 Października 2010 Mam pytanko odnośnie felg. Mam okazje kupić ładne 17" w ciekawej cenie, ale martwi mnie jedynie to, że jest to aż 10J i mam obawy co do tego czy się zmieści. Ile powinna wynosić minimalna odległość felgi od wahacza, bo jak przymierzałem to ładnie się kręciło, nic nie tarł ale miejsca było bardzo mało. Nie wiem czy jak założę opony to nie będzie mi tarło. Przykładowe zdjęcie (zaznaczam od razu, że nie chodzi mi o ocenę felgi, czy się podoba czy nie, bo gust ma każdy inny) Pozdro i szerokości http://www.wheelmachine2000.de/supplier/rondell/img/wheels/rondelldesign00275slx.jpg
slepy Opublikowano 8 Października 2010 Opublikowano 8 Października 2010 10J na przód? może być ciężko :gwizdanie:, a jakie Et felgi, Jeśli wejdzie to niezły naciąg bedziesz musiał zrobić
johny_walker Opublikowano 8 Października 2010 Autor Opublikowano 8 Października 2010 10J na przód? może być ciężko :gwizdanie:, a jakie Et felgi, Jeśli wejdzie to niezły naciąg bedziesz musiał zrobić no właśnie nie pamiętam osadzenia ET felg :/ No może być ciężko i nie wiem co z tym tematem zrobić Ale fela mi się podoba tylko to 10J
slepy Opublikowano 8 Października 2010 Opublikowano 8 Października 2010 10J na tył, to jest sporo, z przódu nie wiem jak ty to zmieścisz
Remik-A4 Opublikowano 8 Października 2010 Opublikowano 8 Października 2010 no ale jak wszystkie 4 szt. to 10 J ? [br]Dopisany: 08 Październik 2010, 15:00_________________________________________________bedzie to dziwnie wygladalo bo moim zdaniem z przodu beda wiecej wystawaly niz z tylu ( przynajmniej wizualnie ) Ja proponuje tobie pelna przymiarke jak to mozliwe. Najwazniejsze abys zaladowal pake i przetestowal czy wystepuja tarcia. Bo inaczej bedziesz wozil tylko gazety Mnie weszlo 19" 9.5 J na tyl oczywiscie po testach na tzw. speedbumpach z zaloga na pokladzie ale gumy musialem stretchowac bo wiecej niz 235/35 robilo lipe
slepy Opublikowano 8 Października 2010 Opublikowano 8 Października 2010 No ale ty masz b6 bez poszerzania błotników, nie wydaje mi się żeby się dało jeździć na 10J, z tyłu, a co dopiero przód :gwizdanie:, najlepiej bedzie jak przymierzysz, bo tak to tylko gdybanie
Remik-A4 Opublikowano 8 Października 2010 Opublikowano 8 Października 2010 najlepiej bedzie jak przymierzysz, bo tak to tylko gdybanie dokladnie
johny_walker Opublikowano 8 Października 2010 Autor Opublikowano 8 Października 2010 Tak wszystkie 4 są 10J. No właśnie mierzyłem je ale wahacz z felga była w powietrzu no i tak z centymetr wystawała za błotnik, nie wiem czy jakby stał już na gumach czy by się nie schowała trochę. A jak będzie wystawała to się misie przyczepią :/ No na tej 10J guma musiałaby być gdzieś 245/40
Remik-A4 Opublikowano 8 Października 2010 Opublikowano 8 Października 2010 no tak albo 240/35... ale musisz zalozyc i zrobic testy bo inaczej kupisz zbednie. tutaj sa chyba 10tki albo wiecej
slepy Opublikowano 8 Października 2010 Opublikowano 8 Października 2010 ale na klepanych błotnikach, i air ride :gwizdanie:
Remik-A4 Opublikowano 8 Października 2010 Opublikowano 8 Października 2010 to prawda gleba tutaj jest maxymalna :> u kolegi raczej takiej nie bedzie i moze sie to udac z guma 240/35 ale tak jak wczesniej pisalem TRZEBA PRZYMIERZYC bo inaczej to gdybanie...
slepy Opublikowano 8 Października 2010 Opublikowano 8 Października 2010 boje sie czy sie to zmieści przy seryjnych błotnikach, najbardziej boję się o przód
Remik-A4 Opublikowano 8 Października 2010 Opublikowano 8 Października 2010 nooo... kolega powinen podjechac do jakiegos znajoma z wulk i zalozyc gumy jedyne rozsadne rozwiazanie
A-rek Opublikowano 8 Października 2010 Opublikowano 8 Października 2010 przod na 150% nie wejdzie, znaczy wejdzie ale nie da sie na tym jezdzic. na tyl z dobrze naciagnieta opona wejdzie ale bedzie wystawalo poza blotnik. gdyby przednie byly 8,5 daloby rade
johny_walker Opublikowano 8 Października 2010 Autor Opublikowano 8 Października 2010 tak też właśnie myślałem, że na przodzie będzie to tarło :/ przymierzałem te felgi ale bez opon i było bardzo cieniutko a nadkoli nie mam zamiaru poszerzać, przynajmniej jak narazie :gwizdanie: Ale dzięki za odpowiedź
Raffaello_78 Opublikowano 12 Października 2010 Opublikowano 12 Października 2010 ja się zastanawiam nad 8J na przód i 9J na tył w 17tce może ktoś miał takie zestawienie przy standardowym ET 35 mam możliwośc kupienia takich felg ale nie mam też pojęcia jakie laczki na nie można założyć bo chyba powinny być z przodu węższe a wyższe profilem a z tyłu szersze a niższe może ktoś miał doświadczenie z różnymi szerokościami felg kiedyś to proszę o podpowiedź pozdrawiam
pitman Opublikowano 12 Października 2010 Opublikowano 12 Października 2010 ja się zastanawiam nad 8J na przód i 9J na tył w 17tce może ktoś miał takie zestawienie przy standardowym ET 35 mam możliwośc kupienia takich felg ale nie mam też pojęcia jakie laczki na nie można założyć bo chyba powinny być z przodu węższe a wyższe profilem a z tyłu szersze a niższe może ktoś miał doświadczenie z różnymi szerokościami felg kiedyś to proszę o podpowiedź pozdrawiam Audi to nie BMW żeby na tył dawać szersze felgi Na te felgi możesz założyć cztery 225/45R17 na 9J będziesz miał większy naciąg.
A-rek Opublikowano 12 Października 2010 Opublikowano 12 Października 2010 Audi to nie BMW żeby na tył dawać szersze felgi a co to za problem Na te felgi możesz założyć cztery 225/45R17 na 9J będziesz miał większy naciąg. to zes teraz doradzil ja się zastanawiam nad 8J na przód i 9J na tył w 17tce może ktoś miał takie zestawienie przy standardowym ET 35 mam możliwośc kupienia takich felg ale nie mam też pojęcia jakie laczki na nie można założyć bo chyba powinny być z przodu węższe a wyższe profilem a z tyłu szersze a niższe może ktoś miał doświadczenie z różnymi szerokościami felg kiedyś to proszę o podpowiedź pozdrawiam a jakie masz zawieszenie do tych felg :?: bo jesli ori to bedzie to daremnie wygladac do takich felg musi byc juz gwint.
pitman Opublikowano 12 Października 2010 Opublikowano 12 Października 2010 Audi to nie BMW żeby na tył dawać szersze felgi a co to za problem Na te felgi możesz założyć cztery 225/45R17 na 9J będziesz miał większy naciąg. to zes teraz doradzil szersze koła z tyłu zakłada się w tylno napędowych samochodach w przednio napędowym to niczemu nie służy :gwizdanie:
A-rek Opublikowano 12 Października 2010 Opublikowano 12 Października 2010 Audi to nie BMW żeby na tył dawać szersze felgi a co to za problem Na te felgi możesz założyć cztery 225/45R17 na 9J będziesz miał większy naciąg. to zes teraz doradzil szersze koła z tyłu zakłada się w tylno napędowych samochodach w przednio napędowym to niczemu nie służy :gwizdanie: tak samo jak 18" na zime ale tez tacy sie zdarzaja :gwizdanie:
Rekomendowane odpowiedzi