Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AMB] Regulator temperatury chł. // RYSUNEK // pilne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem czy dobrze Cie rozumiem, ale nie ma potrzeby wciskania dodatkowego o-ringu na dolna rure od obudowy termo, (wystarczy ten szeroki wewnetrzny) wciska sie to dosc lekko, potem tylko wcisnac wsuwke i tyle.

Odpowietrzyles uklad na wezu u gory, na zalaczonej klimie?

PS

Wiem, ze to kupa roboty, ale lepiej spawdz pompe wody (u mnie wirnik rozsypal sie w drobny mak, i plywal po calym ukladzie chlodzenia)

Opublikowano
  • Autor

Nie wiem czy dobrze Cie rozumiem, ale nie ma potrzeby wciskania dodatkowego o-ringu na dolna rure od obudowy termo, (wystarczy ten szeroki wewnetrzny) wciska sie to dosc lekko, potem tylko wcisnac wsuwke i tyle.

Odpowietrzyles uklad na wezu u gory, na zalaczonej klimie?

PS

Wiem, ze to kupa roboty, ale lepiej spawdz pompe wody (u mnie wirnik rozsypal sie w drobny mak, i plywal po calym ukladzie chlodzenia)

1) Jest jeden o-ring. - weszło gładko, zatrzask wszedł - trzyma się kupy..

2) Układ bardzo trudno jest odpowietrzyć, mam wrażenie, że jest to niemożliwe :disgust::mysli:

3) pompa wody jest cała - ma metalowe wirniki, przejechane 5 tyś km., nie ma luzów, bo jak ściągnąłem regulator mogłem ją wymacać - no chyba, że się zatarłą i stoi..

Opublikowano

ściągnij wąż koło aq ( tam gdzie się odpowietrza ) na pracującym silniku gdy pompa miesza płyn powinno lecieć "ciurkiem" :wink4: ... jak się tak nie dzieje pompa stoi lub jest powietrze w układzie chłodzenia :wink4:

Opublikowano

Mam ten sam problem z ukladem chlodzenia i jutro wymieniam termo, mam nadzieje ze odpowietrzenie to nieproblem w ALT p.s wirnik pompy wyczułeś po wyciągnięciu termo??

Opublikowano

qr** a ja rozebralem termo i okazalo sie ze nowy nie pasi,jutro znowu do garazu :thumbdown:

Opublikowano

w [AVF-ie] ????

Opublikowano

noooo

Opublikowano

co za problem ??? :mysli:

termostat [AVF] 044 121 113 :wink4:

Opublikowano

Gdzie dokładnie znajduje sie spust do odpowietrzania układu??:D

Opublikowano

w podszybiu :wink4: masz dwa węże idące do nagrzewnicy jeden jest z "dziurką" :naughty:

Opublikowano

teraz to juz zaden,jutro biore od Tom77 wlasciwy,po prostu zly zakup.pzdr

Opublikowano
  • Autor

teraz to juz zaden,jutro biore od Tom77 wlasciwy,po prostu zly zakup.pzdr

Koniecznie daj cynk jak będziesz jechał !! Muszę wziąć nowy AKU :thumbdown::angry: Yebana kolejne 400zł :kox:

Opublikowano

I co Nosfer uporałeś sie z tym?? p.s gdzie jest ten zaworek do spuszczenia płynu chłodzącego?? i czy jak ściągnę pasek z Altka nic sie nieprzestawi?? czy to normalka.

Opublikowano
  • Autor

Regulator/Termostat wymieniłem, ale gówno to pomogło..

Padł mi do tego akumulator, więc nawet nie mogę uruchomić silnika, żeby jeszcze raz spróbować odpowietrzyć układ..

czy jak ściągnę pasek z Altka nic sie nieprzestawi?? czy to normalka.

Nic się nie przestawi.. Kluczem francuskim dobrze poluzowuje się pasek. Łapiesz za regulator i przesuwasz w prawo...

Masz tutaj piękny DiY - http://www.audizine.com/forum/showthread.php/189157-DIY-B6-A4-1.8T-Thermostat-Replacement

p.s gdzie jest ten zaworek do spuszczenia płynu chłodzącego??

Mówisz o odpowietrzaniu ?

Ja upuszczałem tym "zaworkiem", ale niezbyt mi to pomogło:

7i0JS.jpg

Robert mówi o ściągnięciu tego węża:

7iaIr.jpg

Opublikowano

Nic się nie przestawi.. Kluczem francuskim dobrze poluzowuje się pasek. Łapiesz za regulator i przesuwasz w prawo...

Można i tak , ale lepiej użyć zwykłego płaskiego klucza nr. 16 :wink4:

Opublikowano

Jak gotuje a węże od chłodnicy i nagrzewnicy zimne to albo mocno zapowietrzony (chodź 1.8t po popuszczeniu śrubki praktycznie sam się odpowietrza) albo wirnik na wałku pompy się obrócił i nie miesza.

Jak by chłodnica była zimna a nagrzewnica grzała to termostat się nie otwiera.

Opublikowano

U mnie nagrzewnica działa, bo klima grzeje jak cholera, mam zimny dolny waz który wychodzi z termo, termostat juz kupiłem musze tylko wymienić.

Nosfer jeżeli chodzi o ten waz to nie mogę go ściągnąć, zdjełem obejmę i nie mogę go ruszyć siedzi jak przyklejony.

Opublikowano
  • Autor

Jak gotuje a węże od chłodnicy i nagrzewnicy zimne to albo mocno zapowietrzony (chodź 1.8t po popuszczeniu śrubki praktycznie sam się odpowietrza) albo wirnik na wałku pompy się obrócił i nie miesza.

Dolny wąż od nagrzewnicy jest gorący, górny letni.. Z nawiewów daje letnie powietrze, czasem nagle puśći gorące..

Dolny wąż od chłodnicy jest zimny, górne gorące..

Termostat wymieniony..

Pompa ma całe płytki, nie kręci się jej wirnik (pasek trzyma) - macałem przy wymianie termostatu.

U mnie nagrzewnica działa, bo klima grzeje jak cholera, mam zimny dolny waz który wychodzi z termo, termostat juz kupiłem musze tylko wymienić.

Nosfer jeżeli chodzi o ten waz to nie mogę go ściągnąć, zdjełem obejmę i nie mogę go ruszyć siedzi jak przyklejony.

Też nie mogłem wyciągnąć - trzyma cholerstwo..

Opublikowano

Dolny wąż od nagrzewnicy jest gorący, górny letni.. Z nawiewów daje letnie powietrze, czasem nagle puśći gorące..

Dolny wąż od chłodnicy jest zimny, górne gorące..

Termostat wymieniony..

Pompa ma całe płytki, nie kręci się jej wirnik (pasek trzyma) - macałem przy wymianie termostatu.

Też nie mogłem wyciągnąć - trzyma cholerstwo..

Pompa może mieć płatki ale ośka jest metalowa a wirnik z tworzywa i mogło się obrucić. Częsta awaria w benzynowych R6 w BMW.

Opublikowano
  • Autor

Mówisz o płatkach pompy ? Że mogły się odkleić od trzpienia ?

= pasek chodzi na pompie, ale łopatki się nie kręcą ?