Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B6] Jaka moc 1.8T po czipie.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

w/g numerów i katalogów turbina BEX-a i AVJ-ta to ta sama turbina :mysli: :mysli: :mysli: :mysli:

http://en.turbolader.net/Turbochargers/Catalogue-Turbocharger.aspx

na pewno nie ta sama Tomuś :wink4:-zaraz wkleję zdjęcie z AVJ którą osobiście wyjmowałem :wink4:

sprawdzałem w kilku katalogach

wszędzie podaja te same dane, to nie jest przypadek

Opublikowano

K03 z AVJ-ta

8c295fdb7d46106amed.jpg

7ddfda39addeb475med.jpg

[br]Dopisany: 10 Październik 2010, 23:32_________________________________________________w BEXie masz 8 łopatek i większą muszlę :wink4:

nie może być to samo... :gwizdanie:

Opublikowano

qu....a co auto to inna turbina

jutro poprosze kolegów którzy maja BEX-a i AVJ-ta żeby zrobili mi foty turbin

zobacze co tam siedzi

Opublikowano

kilka postów wyżej-masz fotkę K03s-też osobiście wyjmowana przeze mnie z BEXa-auto z pełną historią serwisową,nigdy nie wymieniane,jak wezmiesz dwie turbiny K03s i zwykłe K03-od kopa różnicę widać :wink4:[br]Dopisany: 10 Październik 2010, 23:40_________________________________________________

to jak wychodzi troche taniej wstawic k03 czy k03s, no i fmic czy dsmic z bex'a w b5 mozna?

jak chcesz coś modzić-to wkładaj przynajmniej K04-15,K03s jest żadkością i ciężko dostać z drugiej ręki używkę,a jak masz kupować nowe-to lepiej kupić K04,jeśli masz gdzieś rozbitka BEXa,lub ktoś reza grubiej-to zabierz drugiego IC,wtryski 320 i turbawkę-wiem,kto ma K03s :naughty: mieszka koło mnie :gwizdanie:
Opublikowano

mam na warsztacie kilka zajezdzonych KKK z oznaczeniami z jakich silników są dokładnie

jutro je pooglądam

Opublikowano

wiem,kto ma K03s :naughty: mieszka koło mnie :gwizdanie:

na sprzedaz? :decayed:

Opublikowano

Tomek-przeciez one różne numery mają

k03s- 06B 145 703B

K03-29- 058 145 703

:wink4:

nie wiem-zapytam :gwizdanie:
Opublikowano

juz znalazłem gdzie tkwi diabeł, jak zwykle w szczególach

jak mówia moi Koledzy: "...Tomek wygrzebie kazde gów....o..." w tym przypadku tez tak sie stalo

ta turbina K03s z pierwszego zdjecia była montowana w AVJ-ie od kwietnia 2002 do konca produkcji tego silnika

tj do czerwca 2002, a przed kwietniem 2002 była montowana turbina z drugiego foto

produkcja BEX rozpoczęła sie w listopadzie 2002 a turbine ma własnie z koncówki produkcji AVj-ta

Opublikowano

Tomek-przeciez one różne numery mają

k03s- 06B 145 703B

K03-29- 058 145 703

:wink4:

nie wiem-zapytam :gwizdanie:

poczekam :decayed:

a takie pytanie lepiej sie wziac za montaz z tata mechanikiem czy dac do zrobienia tam gdzie robia turbawki :mysli:

Opublikowano

poczekam :decayed:

a takie pytanie lepiej sie wziac za montaz z tata mechanikiem czy dac do zrobienia tam gdzie robia turbawki :mysli:

ale co? wymiana turbawy?
Opublikowano

jak masz wszystkie potrzebne klucze, odpowiednia wiedze, kanał lub podnosnik to dasz rade

musisz liczyc sie z tym ze kilka srub szlag trafi przy odkręcaniu

przy montazu nalezy pamietac o odpowiednim zalaniu turbiny olejem

no i musisz kupic nowe uszczelki które sa pomiedzy kolektorem a turbiną oraz turbina a katem

stare na pewno nie będa sie nadawac, gorsze jest to że dostepne sa tylko w ASO

Opublikowano

Tomek-osobiście wątpie,zeby taki bonus dawali,w postaci większej turbawy-z resztą nie spotkałem się,żeby ktoś z AVJ-tem wspominał coś o takiej turbawie u niego-nawet w pózniejszym BFB-było zwykłe K03-29,trochę to się nie trzyma kupy,bo BFB-163 konie -podnieśli moc softem i wycofali z użytku większe turbo?To samo ze 170 i 180 konnymi?

Opublikowano

jak wierzyc temu co jest w/g numerow turbin w katalogu KKK to tak

podobna sytuacja jest z pompami wtryskowymi VP44, 10 jest w 110 kM AFN-ie a 11 w 90kM ALH, tez jest bonus. zreszta nie ma co sie spierac, rozpietosc czesci w grupie VW jest tak szeroka I roznorodna ze zglupiec mozna I to ze turbina jest taka czy inna wcale mnie nie dziwi