Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż i działanie Webasto w silnikach 1.9 TDI i 2.0 TDI A4 B6 i B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Noo i po problemie :decayed:

uffffff :decayed:

ciekawe tylko co w starym było nie tak że nie odpalało, ten silnik ???

BTW potrzebuje namiary na pilota bo okazało się że mam całą instalacje ze sterownikiem

tylko pilota niemiec zgubił chyba :wallbash:

wiec jak coś będziecie o aukcji jakiejś wiedzieć to dajcie znać :good:

Opublikowano

Dobra miśki - potrzebuję pomocy przy doborze zestawu węży wodnych (ori zestaw dla 4-cyl. diesla B6) W ETCE przy poszczególnych wężykach mam dwa warianty (przy jednym z nich jest dopisek "automatic" - czy mam rozumieć, że chodzi o auto ze skrzynią automatyczną?)

Dla przykładu - wąż cieczy chłodzącej (pozycja 13 na rysunku 261-32) występuje w wariantach 8E0 265 352 E lub 8E0 265 352 B z dopiskiem automatic...

HELP :wink4:

Opublikowano

:polew:Grześ, tak czekałem aż wstaniesz :decayed:

Ale czy ten podział to to co myślę? Inne prowadzenie przewodów (profil węża) ze względu na rurki układu chłodzenia ATF?

Opublikowano
  • Autor

Tak myślę ze chodzi tylko o profil węza :) Widzę ze temat ruszył :naughty:

p.s. U mnie - 21 C i odpaliłem B8 i C2 :decayed: tylko żonka pojechała po towar ja zostaje :)

Opublikowano

A tak wiesz, przymierzam się ;)

[br]Dopisany: 01 Luty 2012, 05:00_________________________________________________

p.s. U mnie - 21 C i odpaliłem B8 i C2 :decayed: tylko żonka pojechała po towar ja zostaje :)

...-14 tutaj. Przydałoby się dogrzewanie w aucie :naughty:

Opublikowano

171 w kanale 02 jak ustawie to strasznie dymi wiec zmienialem ustawienia w gore az przestało. Mam jakis dziwny program i moge zmieniac tyko wartosci w adaptacji i kasowac bledy.

to postaraj sie o test pompki jak będziesz miał dostęp do normalnego VAG lub VCDSa ... tak jak napisałem wczesniej pewnie pompka dawkuje za dużo.

To jakaś ori pompka czy kupiłeś na allegro ? znasz jej parametry ? powinna mieć 3,1-5 KW

najlepiej kup sobie taką - ja mam identyczną i działa ok ( podaje dawke 36 ml czyli w tolerancji się mieści )

http://allegro.pl/pompka-pompa-paliwa-webasto-mercedes-3-5-kw-12v-i2078490177.html

mam taką pompke: http://www.ebay.de/itm/Webasto-Dosierpumpe-Diesel-Standheizung-12V-9012868C-/380307328469

mam jeszcze pytanie jak jest włączony tryb auto na klimatroniku i odpali sie webasto podczas jazdy, to powinna swiecic się kontrolka na desce czy nie ?

to że masz złą to już wiemy - ja Ci napisałem jaka jest dobra ... ale skoro sie upierasz to zrób test wydajności ( stawiam na min. 80 ml ) :decayed:

Opublikowano

Ja kupowałem jeden w ASO i pisałem na forum numer ale jakoś nei mogę tego namierzyć.

Pasuje żeby ktoś miał ori webasto i dal VIN.

Po samochodzie blockout-a, wychodzą takie numery:

przewody.jpg

Opublikowano

czy Wam rano też taka para leci spod samochochodu jak Webasto kotłuje ? :naughty:

co ciekawe od trzech dni nie puszcza nawet delikatnego bąka przy rozruchu i wyłączaniu ... myśle że przyczyną wczęsniejszych problemów był jednak silniczek dmuchawy

Opublikowano

czy Wam rano też taka para leci spod samochochodu jak Webasto kotłuje ? :naughty:

(...)

Stawiam na skraplającą się parę wodną. Z wydechów też nią daje.

OT: Fajnie jak działa, cooo? :wink4:

Opublikowano

(...)

Stawiam na skraplającą się parę wodną. Z wydechów też nią daje.

OT: Fajnie jak działa, cooo? :wink4:

albo odparowuje wilgoć z ziemi bo w sumie z wydechu wieje gorące powietrze ... ale wcześniej tego nie widziałem .. niewazne

oj za***iście !!! i silnik pali jak w lecie

Opublikowano

Ja kupowałem jeden w ASO i pisałem na forum numer ale jakoś nei mogę tego namierzyć.

Pasuje żeby ktoś miał ori webasto i dal VIN.

Po samochodzie blockout-a, wychodzą takie numery:

przewody.jpg

dokładnie tak mam pod maską :)

tylko dodam że manual i r4 i zawór elektromagnetyczny też mam :good:

PS. poszukuje pilota :gwizdanie:

u nas jest T80 ? a pasuje taki ?

http://allegro.pl/pilot-webasto-vw-telestart-t80-t90-t91-nowy-orygin-i2053963722.html

Opublikowano

(...)

http://allegro.pl/pilot-webasto-vw-telestart-t80-t90-t91-nowy-orygin-i2053963722.html

Było, :szukaj:

Tylko ori T42[br]Dopisany: 01 Luty 2012, 10:43_________________________________________________

Bart, będziesz rezał łącznie z tym zaworem blokującym przepływ?

Opublikowano

(...)

Było, :szukaj:

Tylko ori T42[br]Dopisany: 01 Luty 2012, 10:43_________________________________________________

właśnie nic niemogę znaleźć :mysli:

Opublikowano

Ja szukam na ebay wpisując numer gratów z ETKI lub szukaną nazwę korzystając z google. Wyszukiwarka ebay posysa i nie wyszukuje aukcji, które na portalu realnie są :confused4:

Albo przeszukuję daną kategorię aukcji przeglądając aukcja po aukcji - jest to czasochłonne.

Opublikowano

Tak - składam całość na ori gratach, łącznie z zaworem.

Opublikowano

Mario, widzisz??!! :decayed:

Bart, byłbyś w stanie rozgryźć co trzeba dokupić (głównie węże) by zamontować go (zawor ten) w V6?

U mnie podobno inna jest metalowa rura obiegu płynu z lewej strony silnika (nie wiem jak to nazwać) więc chęć montażu tego zaworu jest u mnie minimalna. Ale w celach poznawczych chciałbym wiedzieć ;)

Opublikowano

Mario, widzisz??!! :decayed:

Bart, byłbyś w stanie rozgryźć co trzeba dokupić (głównie węże) by zamontować go (zawor ten) w V6?

U mnie podobno inna jest metalowa rura obiegu płynu z lewej strony silnika (nie wiem jak to nazwać) więc chęć montażu tego zaworu jest u mnie minimalna. Ale w celach poznawczych chciałbym wiedzieć ;)

Z uwagi na to, że rezam układ przy R4 - ciężko mi będzie odnieść się do V6 (rysunki w ETCE są poglądowe co nie bardzo pomaga w rozkminianiu takich spraw). To już bardziej do Mario jest to pytanie...

Opublikowano

moze ktos pompke paliwa pod webasto do zbiornika potrzbuje??? 1,9 tdi i 2,0 tdi mam do sprzedania

Opublikowano

Z uwagi na to, że rezam układ przy R4 - ciężko mi będzie odnieść się do V6 (rysunki w ETCE są poglądowe co nie bardzo pomaga w rozkminianiu takich spraw). To już bardziej do Mario jest to pytanie...

Gdy już zabierzesz się za montaż gdybyś mógł zrobić zdjęcia pokazujące połączenia tego zaworu z pozostałymi pozespołami auta: piecykiem, układem chłodzenia silnika, nagrzewnicą będę wdzięczny :):notworthy: