Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż i działanie Webasto w silnikach 1.9 TDI i 2.0 TDI A4 B6 i B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

pozwolę sobie zapytać, co kombinujesz ? :>

Ja? Nic :przebiegly: Jednakże nie mogę się zabawiać w plotkarę i napisać co kolega Ay. kombinerkuje .... :hahaha:

Można sobie poradzić bez kolorów tych kabli ale byłoby łatwiej z tą wiedzą.

Opublikowano

pozwolę sobie zapytać, co kombinujesz ? :>

Ja? Nic :przebiegly: Jednakże nie mogę się zabawiać w plotkarę i napisać co kolega Ay. kombinerkuje .... :hahaha:

"...a bez metafor ?..."

sygnałowy jest cieńszy od stałego plusa do sterownika, poza tym sygnałowy idzie od kostki sterownika pieca, a plus za bezpiecznikiem pod MCE

Opublikowano

Aleś niedomyślny ... :tongue4:

Kolega chce pójść dalej (skoro piec działa) i zamontować 'remote control' Ot i cała tajemnica :)

To jest stały plus? Zawsze będzie tam napięcie? Podpięcie miernika rozwieje wątpliwości, który kabel jest od czego?

Opublikowano

Aleś niedomyślny ... :tongue4:

Kolega chce pójść dalej (skoro piec działa) i zamontować 'remote control' Ot i cała tajemnica :)

To jest stały plus? Zawsze będzie tam napięcie? Podpięcie miernika rozwieje wątpliwości, który kabel jest od czego?

no pewnie - pozatym na sygnałowym nie będzie stałego napiecia (chyba ) :decayed:

Mario nie masz gdzies sterownika do zdalnego ? [br]Dopisany: 29 Styczeń 2012, 22:34_________________________________________________

Noo i po problemie :decayed:

uffffff :decayed:

Mario - przypomnij mi - na wiązce do sterownika zdalnego jest wtyczka zarobiona ?

Opublikowano

Mario nie masz gdzies sterownika do zdalnego ?

Napisz do Krystiana - może jeszcze ma...

Opublikowano

thnx - masz może koma

Opublikowano

thnx - masz może koma

Yep. Poszło na pw.

Opublikowano

witam

Podłącze się pod temat :)

Pomału brakuje mi pomysłów na to webasto. Zakupiłem webasto na allegro, zapchałem do auta, odpaliłem i strasznie dymi. Rozebrałem cały piec wyczyściłem (nic tam nie widać żeby coś było powypalane, dysza ok) kupiłem nową świece i dalej dymi. Żeby to jeszcze delikatnie, nie wali jak z komina elektrowni. Vag żadnych błędów nie wywala.

Macie jakieś pomysły ?

Zrob test wydajnosci pompki - pewnie tak jak ja masz zla i leje za duzo paliwa - dlatego dymi

Jak nie to - kupuj palnik z Volvo . Szkoda czasu

testu nie zrobie bo vag nie chce się połączyć. Ustawiłem dawke w kanale 02 na 450 i przestało dymić. Zostawic to tak czy lepiej zrobić test ?

Opublikowano
  • Autor

Powiedz mi jak sie nie polaczyles ze sterownikiem a pozniej zmieniłeś dawke :wink4:

A skad 450 :blink: i nie dymi :mysli:

– Ustawienie fabryczne np. 176 ms (176/1000 sek.), odpowiada ok. 5,7 Hz (impulsów na sek.)

Opublikowano

171 w kanale 02 jak ustawie to strasznie dymi wiec zmienialem ustawienia w gore az przestało. Mam jakis dziwny program i moge zmieniac tyko wartosci w adaptacji i kasowac bledy.

Opublikowano

171 w kanale 02 jak ustawie to strasznie dymi wiec zmienialem ustawienia w gore az przestało. Mam jakis dziwny program i moge zmieniac tyko wartosci w adaptacji i kasowac bledy.

to postaraj sie o test pompki jak będziesz miał dostęp do normalnego VAG lub VCDSa ... tak jak napisałem wczesniej pewnie pompka dawkuje za dużo.

To jakaś ori pompka czy kupiłeś na allegro ? znasz jej parametry ? powinna mieć 3,1-5 KW

najlepiej kup sobie taką - ja mam identyczną i działa ok ( podaje dawke 36 ml czyli w tolerancji się mieści )

http://allegro.pl/pompka-pompa-paliwa-webasto-mercedes-3-5-kw-12v-i2078490177.html

Opublikowano

Mario - przypomnij mi - na wiązce do sterownika zdalnego jest wtyczka zarobiona ?

Przepraszam, ale kolega mnie obraża :facepalm:

Opublikowano

Przepraszam, ale kolega mnie obraża :facepalm:

no paru rzeczy nie skończylismy dlatego pytam :wink4: ... czyli rozumiem że tego dokupywac nie muszę. cool :hi:

Opublikowano

dzisiaj odebrałem pompkę..w czwartek lub piątek montaż :kox:

Opublikowano

dzisiaj odebrałem pompkę..w czwartek lub piątek montaż :kox:

montuj dzisiaj - ominą Cię dwa najmroźniejsze dni tej zimy - trzeba grzać a nie montować

Opublikowano

no paru rzeczy nie skończylismy dlatego pytam :wink4: ... czyli rozumiem że tego dokupywac nie muszę. cool :hi:

wiązka od A do Z :cool1:

Opublikowano

to postaraj sie o test pompki jak będziesz miał dostęp do normalnego VAG lub VCDSa ... tak jak napisałem wczesniej pewnie pompka dawkuje za dużo.

To jakaś ori pompka czy kupiłeś na allegro ? znasz jej parametry ? powinna mieć 3,1-5 KW

najlepiej kup sobie taką - ja mam identyczną i działa ok ( podaje dawke 36 ml czyli w tolerancji się mieści )

http://allegro.pl/pompka-pompa-paliwa-webasto-mercedes-3-5-kw-12v-i2078490177.html

mam taką pompke: http://www.ebay.de/itm/Webasto-Dosierpumpe-Diesel-Standheizung-12V-9012868C-/380307328469

mam jeszcze pytanie jak jest włączony tryb auto na klimatroniku i odpali sie webasto podczas jazdy, to powinna swiecic się kontrolka na desce czy nie ?

Opublikowano

mam jeszcze pytanie jak jest włączony tryb auto na klimatroniku i odpali sie webasto podczas jazdy, to powinna swiecic się kontrolka na desce czy nie ?

U mnie się nie świeci, więc chyba nie.

A mnie zastanawia kwestia, jak załączam webasto np z pilota. grzeje sobie jakiś czas. Potem wchodze do auta i odpalam silnik.

Tak można robić czy lepiej zgasić webasto.

Opublikowano

mam taką pompke: http://www.ebay.de/itm/Webasto-Dosierpumpe-Diesel-Standheizung-12V-9012868C-/380307328469

(...)

Aydaho, czy ten kształt nie wydaje Ci się znajomy? :kwasny:

Ludzie, macie w pierwszym poście dokładne zdjęcia jak wyglądać powinna pompka paliwa do ogrzewania firmy Eberspacher Nordic, które montowane było w B6/B7, macie opisane perypetie Aydaho z nieodpowiednią pompką.

Qrde, nic to nie daje, krew w piach :wallbash: Powielacie te same błędy.

Opublikowano

U mnie się nie świeci, więc chyba nie.

A mnie zastanawia kwestia, jak załączam webasto np z pilota. grzeje sobie jakiś czas. Potem wchodze do auta i odpalam silnik.

Tak można robić czy lepiej zgasić webasto.

ponoć lepiej zgasić webasto, gdyż można ubić pompkę dozującą, choć ja nie wiem niby jak, w instrukcji nic nie piszą o tym, ja się staram pyknąć pilotem chwilę przed odpaleniem :wink4:

swoją drogą webasto przy tych mrozach jest zbawienne, zapomniałem co to skrobaczka i zimny fotel po wejsciu do auta :)