Sqizzy Opublikowano 12 Października 2010 Opublikowano 12 Października 2010 Witam, zbliża się zima i czas przygotować auto do minusowych temperatur. Chciałbym dowiedzieć się jakich używacie płynów do spryskiwaczy zimowych, jakiej firmy. Ważne żeby nie waliły denaturatem i nie zostawiały smug na masce. Kolejną zagwozdką jest używanie odmrażacza lub skrobaczki. Pamiętam jeszcze za czasów kiedy Majkel był murzynem jak z ojcem w tesco kupiliśmy odmrażacz, na drugi dzień rano mieliśmy jechać do rodziny ponad 150km. Użyliśmy tego odmrażacza, który początkowo faktycznie zadziałał jednak po chwili zamarzał na szybie. Z drugiej strony nie trzeba rysować szyb skrobaczką. I tu również pytanie czy używacie odmrażaczy i jakiej firmy możecie polecić. A korzystając z nowego tematu zapytam również jakich płynów do deski rozdzielczej używacie? Ja używałem chyba sonaxu ale badziewny jest. Pozdrawiam Sqizzy
hornet Opublikowano 12 Października 2010 Opublikowano 12 Października 2010 http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=1514.0;highlight=piel%EAgnacja+auta :szukaj:
songo Opublikowano 13 Października 2010 Opublikowano 13 Października 2010 jeśli chodzi o płyny do spryskiwaczy to odradzam taniochy bo raz ze wali spyrolem i po jednoczesnym spryskiwaniu szyb i włączonym nawiewie tak bys sie na wdychał ze jak by cie zatrzymali to pewnie miał byś z pół promila a ponadto tylko rozmazują po szybie. ja osobiście używam płynów firmowych ze stacji bp i orlen i jestem zadowolony bo te przynajmniej zmywają zc szyby tłuste zabrudzenia a co do odmrażacza i skrobaczki polecam kupić bądź postawić garaż-to naprawde działa
.Pablo. Opublikowano 14 Października 2010 Opublikowano 14 Października 2010 Polecam koncentrat sonaxa działa rewelacyjnie i wychodzi w miarę tanio poza tym na zwykłych płynach blokowały się dysze spryskiwaczy reflektorów po zastosowaniu sonaxa problem zniknął. Odmrażacza nie używam mam centralny zamek i nie używam kluczyka a odmrażacz do szyb :gwizdanie: zapalam auto idę do domu na kawę wracam i szyby są czyste Co do kosmetyków do auta czyli deska płyn do szyb do felg itp to polecam sonaxa bardzo dobra jakość w stosunku do ceny
chriss Opublikowano 16 Października 2010 Opublikowano 16 Października 2010 Potwierdzam płyn koncentrat sonax rewelka sam od dawna używam,ogólnie kosmetyki sonaxa sa skrobaczki do szyb radze nie używać bo można sobie szkody narobić lepiej autko zagrzać albo kupić sobie osłonę na przednią szybę i problem skrobania zniknie
Rekomendowane odpowiedzi