kwiatek30-76 Opublikowano 13 Października 2010 Opublikowano 13 Października 2010 Witam jestem nowy ale mam ogromny problem z obrotami.Skacza po wyrzuceniu biegu od 500 do 1500. Przy hamowaniu silnikiem nie ma tego obiawu.Wymienilem juz: przewody,swiece,przeplywomierz,przepustnice,czujnik halla i...... zabraklo mi pomyslow.Ratujcie. Auto stoi juz u 4 mechanika i nie daja sobie z tym rady.Na gazie na razie nie jezdze bo chce bezyne wyprowadzic na prosta.Rozdzielacz tez byl sprawdzony.
wojtek26 Opublikowano 13 Października 2010 Opublikowano 13 Października 2010 A szczelnosc dolotu,przepływka były sprawdzone. Czy cały czas one faluja czy sie uspokajaja i jest juz OK.
kwiatek30-76 Opublikowano 14 Października 2010 Autor Opublikowano 14 Października 2010 Witaj. Szczelnosc jest sprawdzona-ok! Przeplywka tez ok! A wyglada to tak: jak jedziesz i zmieniasz biegi to nie ma skokow.Dopiero jak wyzucisz na luz lub wcisniesz sprzeglo i masz wcisniete to zaczynaja juz skakac nawet 200-1600 nawet jak wcisne chamulec to sa skoki ale nie az tak duze.Auto juz 2 tydzien u mechanika i dalej nie wiedza co to jest!! :thumbdown: dodam ze prawie juz nie skakaly ale odlaczyli akumulator na chwile i zaczelo od nowa skakac nawet bardziej!
wojtek26 Opublikowano 14 Października 2010 Opublikowano 14 Października 2010 Sprawdz czy przepustnica jest zaadaptowana, jezeli zmieniłes przepływke i przepustnice bez wykasowania korekt długo/krótko terminowych i bez adapatacji to różne rzeczy moga sie dziac.
kwiatek30-76 Opublikowano 14 Października 2010 Autor Opublikowano 14 Października 2010 Mimo iz mam swoje lata-nie jestem stary-to nie wiem jak to samemu zrobic.... lub sprawdzic czy to mechanicy zrobili. ;(
wojtek26 Opublikowano 14 Października 2010 Opublikowano 14 Października 2010 Wejdz do kanału 098 i prawdz czy przepustnica jest zaadaptowana oraz w bloki pomiarowe ( w twoim silniku nie jestem pewnien) 009,010 i tam sa korekty długo/krótko terminowe i sprawdz ich wartosci
kwiatek30-76 Opublikowano 14 Października 2010 Autor Opublikowano 14 Października 2010 Narazie dziekuje :> Sprawdze mechanikow POZDRAWIAM.
Bla Opublikowano 15 Października 2010 Opublikowano 15 Października 2010 Miałem podobne objawy, ale na włączonej klimatyzacji lub grzaniu lusterek. Długo szukałem przyczyny, nie znalazłem, a objawy ustały... nie wiem... wraz ze zmianą pogody. Dodam, że działo się to tylko w gorące dni..
kwiatek30-76 Opublikowano 20 Października 2010 Autor Opublikowano 20 Października 2010 Witam Bla. Wymienili juz u mnie wszystko co sie da z czesci mechanicznych.Ale ostatnio dalo mi do myslenia to iz, jak z rana jest wilgotno-mgla,opoady- i od razu nie chce odpalic( 2lub3 razy go odpalam)to obroty swiruja. Ale jak jest sucho i od razu odpali -teraz z lekkim mrozem- to jest wszystko idealnie. Przyczyna niby siedzi w elektryce ale szukaja dalej. Jesli uda im sie zrobic to na pewno podam do wiadomosci co to bylo bo to dosc czesty problem.[br]Dopisany: 20 Październik 2010, 13:35_________________________________________________Witam wszystkich. Do tego co pisalem wyzej niestety dochodzi wymieniony aparat zaplonowy, cewka,czujnik halla juz drugi raz. i dalej skacza jak opentane 500-1500. RATUJCIE BO JUZ MECHANIK SAM NIE WIE CZEGO MA SZUKAC!!! ;(
baraka Opublikowano 20 Października 2010 Opublikowano 20 Października 2010 sprawdz czy zaplon niejest za wczesny
kwiatek30-76 Opublikowano 21 Października 2010 Autor Opublikowano 21 Października 2010 Witam Kolegow. Drogi Kolego Baraka czemu dopiro teraz mi to powiedziales . Wlasnie dzisiaj doszedlem ze kolo posrednie mi przestawil jak zmienial rozrzad. Auto stalo 3 tyg u mechanika!!!!! :> Ale nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo-auto mam bardzo dokladnie sprawdzone!!!
Omenos Opublikowano 22 Października 2010 Opublikowano 22 Października 2010 Witam. Mam takie same objawy. A więc co u Ciebie było nie tak ?
WinterOOOO Opublikowano 24 Października 2010 Opublikowano 24 Października 2010 A przewody podciśnienia i odmę sprawdzaliście?? w mojej poprzedniej niuni (1.6 ADP) miałem to samo i przyczyną była pęknięta odma i przewód podciśnienia Po zaklejeniu taśmą izolacyjną zero falowania koszta naprawy znikome
Omenos Opublikowano 24 Października 2010 Opublikowano 24 Października 2010 Nie, nie sprawdzaliśmy, w środę pojade to sprawdzimy, bo dnerwuje mnie to jeżdżenie z tym
WinterOOOO Opublikowano 24 Października 2010 Opublikowano 24 Października 2010 Nie musisz nigdzie jechać tylko macha w górę i szukamy
Omenos Opublikowano 25 Października 2010 Opublikowano 25 Października 2010 Ja się do tego nie nadaje;) Kończyłem samochodówkę ale aż tak bardzo się nie znam zapłon bym sprawdził ale też nie bardzo wiem jak
kwiatek30-76 Opublikowano 4 Listopada 2010 Autor Opublikowano 4 Listopada 2010 Witam. Niestety nastepni diagnosci walcza z tymi obrotami.Jak cos wymysla to dam znac Odma i podcisnienie sprawdzone juz z 5 razy,przepustnica i krokowy tez,aparat przewody swiece tez.
Omenos Opublikowano 4 Listopada 2010 Opublikowano 4 Listopada 2010 To mamy taki sam problem tylko u mnie doszedl teraz problem z immo:/
kwiatek30-76 Opublikowano 16 Listopada 2010 Autor Opublikowano 16 Listopada 2010 Witam Kolegów. Autko dalej świruje z obrotami. Teraz znaleźli ze aparat zapłonowy nie zawsze daje sygnał na pierwszy cylinder.Teraz pytanie do Was drodzy koledzy- czy to morze być aparat skoro auto jeździ normalnie a przychodzi moment ze skaczą przez chwile 500-1500. Raczej po wciśnięciu sprzęgła sie uspokajają.Nadmieniam ze jak jest zimny na ssaniu to nie ma problemu. A jeszcze morze to ważne ale jak skręcę kola na max to wtedy tez zaczynają świrować, ale komp pokazał im tylko aparat zapłonowy.Reszta posprawdzana jak wyżej pisałem- :wallbash: :wallbash: :no: juz po kilka razy
Luka3s Opublikowano 16 Listopada 2010 Opublikowano 16 Listopada 2010 Jeżeli skręcasz kierownicą i obroty z optymalnych spadają na chwile na mniejsze, to nie jest to nic dziwnego.
Rekomendowane odpowiedzi