Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 ADP] Skaczące obroty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jestem nowy ale mam ogromny problem z obrotami.Skacza po wyrzuceniu biegu od 500 do 1500. Przy hamowaniu silnikiem nie ma tego obiawu.Wymienilem juz: przewody,swiece,przeplywomierz,przepustnice,czujnik halla i...... zabraklo mi pomyslow.Ratujcie. Auto stoi juz u 4 mechanika i nie daja sobie z tym rady.Na gazie na razie nie jezdze bo chce bezyne wyprowadzic na prosta.Rozdzielacz tez byl sprawdzony.

Opublikowano

A szczelnosc dolotu,przepływka były sprawdzone. :mysli: Czy cały czas one faluja czy sie uspokajaja i jest juz OK.

Opublikowano

Witaj. Szczelnosc jest sprawdzona-ok! Przeplywka tez ok! A wyglada to tak: jak jedziesz i zmieniasz biegi to nie ma skokow.Dopiero jak wyzucisz na luz lub wcisniesz sprzeglo i masz wcisniete to zaczynaja juz skakac nawet 200-1600 nawet jak wcisne chamulec to sa skoki ale nie az tak duze.Auto juz 2 tydzien u mechanika i dalej nie wiedza co to jest!! :thumbdown: :thumbdown: dodam ze prawie juz nie skakaly ale odlaczyli akumulator na chwile i zaczelo od nowa skakac nawet bardziej!

Opublikowano

Sprawdz czy przepustnica jest zaadaptowana, jezeli zmieniłes przepływke i przepustnice bez wykasowania korekt długo/krótko terminowych i bez adapatacji to różne rzeczy moga sie dziac.

Opublikowano

Wejdz do kanału 098 i prawdz czy przepustnica jest zaadaptowana oraz w bloki pomiarowe ( w twoim silniku nie jestem pewnien) 009,010 i tam sa korekty długo/krótko terminowe i sprawdz ich wartosci

Opublikowano

:hi: Miałem podobne objawy, ale na włączonej klimatyzacji lub grzaniu lusterek. Długo szukałem przyczyny, nie znalazłem,

a objawy ustały... nie wiem... wraz ze zmianą pogody. Dodam, że działo się to tylko w gorące dni..:mysli:

Opublikowano

Witam Bla. Wymienili juz u mnie wszystko co sie da z czesci mechanicznych.Ale ostatnio dalo mi do myslenia to iz, jak z rana jest wilgotno-mgla,opoady- i od razu nie chce odpalic( 2lub3 razy go odpalam)to obroty swiruja. Ale jak jest sucho i od razu odpali -teraz z lekkim mrozem- to jest wszystko idealnie. Przyczyna niby siedzi w elektryce ale szukaja dalej. Jesli uda im sie zrobic to na pewno podam do wiadomosci co to bylo bo to dosc czesty problem.[br]Dopisany: 20 Październik 2010, 13:35_________________________________________________Witam wszystkich. Do tego co pisalem wyzej niestety dochodzi wymieniony aparat zaplonowy, cewka,czujnik halla juz drugi raz. i dalej skacza jak opentane 500-1500. RATUJCIE BO JUZ MECHANIK SAM NIE WIE CZEGO MA SZUKAC!!! ;( :wallbash:

Opublikowano

sprawdz czy zaplon niejest za wczesny

Opublikowano

Witam Kolegow. Drogi Kolego Baraka czemu dopiro teraz mi to powiedziales :wink4:. Wlasnie dzisiaj doszedlem ze kolo posrednie mi przestawil jak zmienial rozrzad. Auto stalo 3 tyg u mechanika!!!!! :> Ale nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo-auto mam bardzo dokladnie sprawdzone!!!

Opublikowano

A przewody podciśnienia i odmę sprawdzaliście?? :naughty: w mojej poprzedniej niuni (1.6 ADP) miałem to samo i przyczyną była pęknięta odma i przewód podciśnienia :) Po zaklejeniu taśmą izolacyjną zero falowania :rolleyes: koszta naprawy znikome :polew:

Opublikowano

Nie musisz nigdzie jechać tylko macha w górę i szukamy :cool1:

Opublikowano

Witam. Niestety nastepni diagnosci walcza z tymi obrotami.Jak cos wymysla to dam znac :wallbash::thumbdown:

Odma i podcisnienie sprawdzone juz z 5 razy,przepustnica i krokowy tez,aparat przewody swiece tez.

Opublikowano

Witam Kolegów. Autko dalej świruje z obrotami. Teraz znaleźli ze aparat zapłonowy nie zawsze daje sygnał na pierwszy cylinder.Teraz pytanie do Was drodzy koledzy- czy to morze być aparat skoro auto jeździ normalnie a przychodzi moment ze skaczą przez chwile 500-1500. Raczej po wciśnięciu sprzęgła sie uspokajają.Nadmieniam ze jak jest zimny na ssaniu to nie ma problemu. A jeszcze morze to ważne ale jak skręcę kola na max to wtedy tez zaczynają świrować, ale komp pokazał im tylko aparat zapłonowy.Reszta posprawdzana jak wyżej pisałem- :wallbash: :wallbash: :wallbash: :wallbash: :wallbash::no: :no: :no: juz po kilka razy

Opublikowano

Jeżeli skręcasz kierownicą i obroty z optymalnych spadają na chwile na mniejsze, to nie jest to nic dziwnego.