Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] vag com a vista ? problem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

mam problem otoz vista znajduje mi kabel jako com 6 albo com 7 a nie mam zajetych innych portów przez drukarki itp:

vaggy4.th.jpg

gdy chce odinstalowac tr glowne porty usb albo te uniwersalne kontrolery to albo nie działa mi zadne usb i nie wykrywa kabla albo wyswietla sie niebieski ekran ze cos jest nie tak i resetuje kompa

macie moze jakies rozwiązanie ?

pozdrawiam

Opublikowano

Tez mialem klopoty z Vista(nie wykrywanie vag'a, zrywanie polaczenia z samochodem) i przesiadlem sie na XP. Juz nie zrywa polaczenia, ale tez nie laczy sie z wszystkimi modulami (a tak naprawde to laczy sie tylko z silnikiem i ABS). Nadal walcze, bardziej z brakiem wolnego czasu, niz z VAG'iem :), ale walcze.

Napisz jaki VAG kupiles i gdzie.

Opublikowano

gdy chce odinstalowac tr glowne porty usb albo te uniwersalne kontrolery to albo nie działa mi zadne usb i nie wykrywa kabla albo wyswietla sie niebieski ekran ze cos jest nie tak i resetuje kompa

macie moze jakies rozwiązanie ?

Zmien to na jakiś COM od 1 do 4 w ustawieniach windowsa i w ustawieniach VAGa ustaw ten sam port i będzie działać - aczkolwiek z Vistą możesz mieć roblem.

Opublikowano
  • Autor

no własnie nie wiem jak go zmienic na port jaki kolwiek od 1 do 4

kabel pozyczyłem od kolegi, kupił z viakenu, a vag coma mam 3.11, 4.09 i 7.04 :) no ale zaden sie nie łaczy przez to ze nie moge ustawic odpowiedniego coma

Opublikowano

Uruchomic w trybie zgodnosci z Win XP (we wlasciwosciach pliku).

Opublikowano

Witam aby zmienić numer portu com wybieramy: klikamy prawym klawiszem myszy na mój komp, potem przechodzimy w zakładkę sprzęt i klikamy menadżer urządzeń. Następnie wybieramy z listy Porty Com i LPT, klikamy na interesującym nas prawym klawiszem i wybieramy właściwości.Potem przechodzimy do zakładki ustawienia portu i wybieramy opcje zaawansowane, tam możemy bez przeszkód zmienić numer naszego portu na wymagany. pzdr :a4fan:

Opublikowano
  • Autor

no własnie juz do tego doszedłem wczoraj, z tym ze i tak najpierw sformatowałem sobie dysk :wallbash:

kabel mam na com2 ale i tak nie wiem czy w menadzeze urzadzen wyswietla mi sie ze com 3 i com 4 sa uzywane jak nie mam nic podlaczonego oprocz kabla :mysli:

dzisiaj wieczorem zobacze czy wszystko bedzie działac

dzieki za odp

pozdro

Opublikowano

Jeśli piszę "in use" to nie są używane tylko są do użycia taka pierdoła :D :a4fan:pzdr

Opublikowano
  • Autor

no mówiłem ze vista jest popier...

wprowadza w bład klienta :kox:

Opublikowano

basket u mnie ta zmiana nie zadzialala :thumbdown:

Coraz gorzej wnerwia mnie ten system :rant:

Opublikowano
  • Autor

za bardzo sie podniecilem, kabel działa ale teraz program sie zawiesza i wyskakuje okienko ze vag com przestał działac i dwie opcje : wyszukaj rozwiazanie online albo zamknij program :bicz:

mam vaga 311, moze za starej daty jest ?

popróbuje na nowszych, moze sie uda[br]Dopisany: 28 Wrzesień 2007, 07:00 _________________________________________________udało mi sie połączyc 1 raz i wyszedł bład :

01117 Sygnał ładowania generatora terminala DF

o co chodzi ?

Opublikowano

Uruchom program jako administrator, przy wielu programach pomaga.

Opublikowano
  • Autor

działa, wielkie wielkie :notworthy:

Opublikowano

sokolnh to powiedz jak zrobiles. Bo ja jakos nie moge :wallbash:

Opublikowano
  • Autor

tak jak Adecneo napisał zmieniłem we własciwosciach uruchom program jako administrator

prawy przycisk na ikone vaga, własciwosci => zgodność => zaznaczyc uruchom jako administrator

40208172up5.th.jpg

Opublikowano

Gdzie sie zmienia to wiem ale u mnie po tym zabiegu vag nie widzi kabla wogole na zadnym porcie.

Nic bede jescze walczyl z tym.

Opublikowano
  • Autor

a sterowniki do kabla zainstalowałes ?

Opublikowano

sokolnh za kogo Ty mnie masz??

Taki durny to ja nie jestem.

Pare razy instalowalem program i sterowniki ale trzeba probowac dalej.

Zresztą jakbym nie zainstalowal to by w menedżerze urzadzen byl pokazane ze jest cos nei tak ze sterownikami.

Opublikowano
  • Autor

sory nie chciałem cie urazic :)

no ale skoro wszystko masz tak jak ja to nie wiem czemu ci nie znajduje

a jaki ci sie wyswietla komunikat ?

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

A moze mi ktos z Was powiedziec dlaczego przy ustawieniu Vaga w tryb admina i zgodnosc z XP , Vag 704 i interfejs od Yaska z forum VW nie chce sie wogole polaczyc z moja audi A4? Niby interfjes jest wykrywany przez Vag ale nie moze sie polaczyc z zadnym sterownikiem, dlaczego?