variocustoms Opublikowano 13 Października 2010 Opublikowano 13 Października 2010 Mój przyjaciel ma zamiar kupić nowy amplituner a ja nie potrafię mu doradzić bo dawno temu wypadłem z domowego Hi-Fi, czy ktoś z was ma któryś z modeli, czy porównywaliście te sprzęty, który byście wybrali, głośniki Jamo 606 ew. Dali Concept 6 w zestawie
kamil Opublikowano 14 Października 2010 Opublikowano 14 Października 2010 Ile $ na te ampli?? Osobiście mam jamo 606 i po odsłuchu najbardziej podpasił mi onkyo 608 (sprzęt kupowałem prawie 2 lata temu). Pokój 20 m2
variocustoms Opublikowano 14 Października 2010 Autor Opublikowano 14 Października 2010 Denon do wyrwania za 1750 a HK 260 w detalu za 3000 ale można kupić za 2400, generalnie po odsłuchu wybór padł na Denona z Jamo 606, KEF i JBL Balboa miały praktycznie 0 bassu
yahoo Opublikowano 15 Października 2010 Opublikowano 15 Października 2010 Ja w przyszlym roku bede kupowac kino i bedzie to wlasnie AVR255. Co do 260 slyszalem ze pomimo ze jest nowsze jest gorsze w wielu aspektach od AVR255. Do tego bede jakies JBL i zobaczymy jak zagra.
lukaszr Opublikowano 28 Października 2010 Opublikowano 28 Października 2010 Trochę odświeżę wątek. Harman Kardon robi naprawdę bardzo dobre amplitunery i warto taki kupić. Audi swoje auta też wyposaża w nagłośnienie tej firmy. Kiedyś jak handlowałem sprzętem audio to przewijało mi się przed ręce mnóstwo tego sprzętu i sporo testowałem. Sam miałem jeszcze staruszka AVR630. Zresztą jakby ktoś chciał HK, JBL, Cambridge Audio, NAD'a, KEF'a czy coś w tym stylu to piszcie na PW - na stałe tym już nie handluję (bardziej przy okazji dla znajomych), ale mam ciągle możliwość kupna bezpośrednio u dystrybutorów. KEF i JBL Balboa miały praktycznie 0 bassu Jakich KEF'ów słuchałeś ?
kamil Opublikowano 28 Października 2010 Opublikowano 28 Października 2010 Nie przyrównuj HA do CA. Bardzo można się przeliczyć. AVR630
lukaszr Opublikowano 28 Października 2010 Opublikowano 28 Października 2010 Nie przyrównuj HA do CA. Bardzo można się przeliczyć. A możesz zacytować mi moment, w którym przyrównałem te 2 firmy do siebie ?
kamil Opublikowano 28 Października 2010 Opublikowano 28 Października 2010 HA= Home Audio CA= Car Audio :gwizdanie:
lukaszr Opublikowano 28 Października 2010 Opublikowano 28 Października 2010 HA= Home Audio CA= Car Audio :gwizdanie: A widzisz ... ja zrozumiałem skrót CA jako Cambridge Audio Hmmm ... może HK nie specjalizuje się w car audio, ale zły nie jest. Ja tam nie narzekam
variocustoms Opublikowano 28 Października 2010 Autor Opublikowano 28 Października 2010 Denon zakupiony i daje radę car audio i home audio to jednak różnica w odsłuchu ale nie w jakości, tzn. są linie budżetowe i z wyższej półki BTW nie pamiętam jakie KEFy słuchałem ale jakieś za 2500 -2800 za fronty, satelity i centralny, inna sprawa że, pokój odsłuchowy był mega kiepski
kamil Opublikowano 28 Października 2010 Opublikowano 28 Października 2010 W samochodowym audio HK nie istnieje. Ale za to w domowym audio produkuje jedne z najlepszych ampli Tak samo z JBL, KEF, DALI, JAMO, YAMAHA, KODA i wiele, wiele innych jakich w życiu nie słyszałem.
variocustoms Opublikowano 28 Października 2010 Autor Opublikowano 28 Października 2010 Harmann robił do BMW ale nie wiem czy jeszcze robił, BTW w BMW słuchałem i był -shit- przereklamowane
kamil Opublikowano 28 Października 2010 Opublikowano 28 Października 2010 Tak samo jak Bose w Audi. Tragedia.
variocustoms Opublikowano 28 Października 2010 Autor Opublikowano 28 Października 2010 Mark Levinson jest już i B&O w Audi ale też jest kwestia strojenia bo fabryczne ustawy są słuchałem B&O w A5 i A4 i basu jest mega za dużo więc trzeba skręcać w dół bo głowa boli
kamil Opublikowano 28 Października 2010 Opublikowano 28 Października 2010 Dla mnie zawsze ori granie było fe i be. Jakoś tak zawsze wolałem sam sobie robić audio pod swoje uszy
variocustoms Opublikowano 28 Października 2010 Autor Opublikowano 28 Października 2010 Też tak robiłem i robię nadal koniec OT w temacie można zamknąć
lukaszr Opublikowano 28 Października 2010 Opublikowano 28 Października 2010 YAMAHA, KODA To uważasz za dobre ? Nie no teraz to przesadziłeś
variocustoms Opublikowano 28 Października 2010 Autor Opublikowano 28 Października 2010 jako nisko budżetowe dla nie wymagających klientów pewnie tak nawet Jamo straciło na renomie a kiedyś były całkiem całkiem, teraz Monitor Audio na topie
kamil Opublikowano 28 Października 2010 Opublikowano 28 Października 2010 YAMAHA, KODA To uważasz za dobre ? Nie no teraz to przesadziłeś Po pijaku trochę mnie poniosło
variocustoms Opublikowano 28 Października 2010 Autor Opublikowano 28 Października 2010 to nie pij i nie pisz bzdetów w moim wątku :polew:
Rekomendowane odpowiedzi