Labiel Opublikowano 15 Października 2010 Opublikowano 15 Października 2010 Podłoga pod silnikiem - 05.10.2010 Niestety w moja B5 tak jak zresztą w dużej ilości Audic seryjna podłoga pod silnik nie dotrwała do obecnych czasów W poprzednią zimę zaraz po kupnie nie miałem funduszy aby inwestować w takie rzeczy więc wymyśliłem coś takiego: Możecie się śmiać z tego druciarstwa ale ważne że mimo iż było to robione w pośpiechu ze zwykłej dykty którą pomalowałem minią żeby nie nasiąkła wodą to przetrwało to całą mroźną i śnieżną zimę. Nie przed jedną zaspą mnie uratowała. No ale to było tylko rozwiązanie doraźne. Nad docelową podłogą myślałem pewien czas. Najlepiej byłoby dokupić seryjną podłogę, ale ciężko ją dostać, nie jest też tania a stan bardzo często pozostawia wiele do życzenia. O zamiennikach nawet nie wspominam bo ich jakość jest bardzo słaba. Po za tym raz na jakiś czas zdarza mi się przyhaczyć sankami na jakiś wertepach więc postanowiłem zmodzić coś z blachy. W pierwszej kolejności wykonałem szablon A oto dawca blachy :mrgreen: Stara maska od passata B2 <ok> Dziś wreszcie udało mi się skończyć wszystko (no prawie). Od środka w miejscach gdzie podłoga może stykać się z sankami wstawiłem gumę. Na razie od spodu podłoga nie jest pomalowana, zapaćkałem ją jedynie w kilku miejscach żeby rdza nie wyszła. Niedługo powinienem wymieniać olej więc będzie okazją zdjąć ją i dopracować jeszcze kilka szczegółów. Bałem się trochę aby podczas jazdy podłoga nie wpadała w jakieś drgania - w końcu to blacha, ale jest sztywno przykręcona w kilku miejscach i o dziwo nic nie hałasuje, więc jestem zadowolony. Teraz zima może już przychodzić <ok>
aju Opublikowano 15 Października 2010 Opublikowano 15 Października 2010 jak Ci ją urwie to wtedy będą mega szkody temat przerabiałem przy poprzednim aucie i nigdy więcej takich wydumek
Labiel Opublikowano 15 Października 2010 Autor Opublikowano 15 Października 2010 jak Ci ją urwie to wtedy będą mega szkody temat przerabiałem przy poprzednim aucie i nigdy więcej takich wydumek Temat przerabiałem przy A80 (też mi się podłoga otworzyła), dlatego tu byłem mądrzejszy i nie ma opcji aby się otworzyła. Podłoga wchodzi pod zderzak dobre 10cm, jest przykręcana w kilku miejscach, zwłaszcza bardzo solidnie z przodu i do przednich nadkoli. Gdyby miała się podwinąć to chyba z całym przodem. Bardziej bałbym się o urwanie ori podłogi (co zresztą dość często się zdarza) której mocowania są dość kiepski.
Rekomendowane odpowiedzi