Altergoth Opublikowano 17 Października 2010 Opublikowano 17 Października 2010 Witam. Planuję montaż webasto i w związku z tym moje pytanie, pewnie dla wielu banalne Wg zasady wpinamy webasto miedzy silnikiem a nagrzewnicą, czyli w `mały obieg` ale u mnie jest tyle węży, że zupełnie nie wiem co i jak. Przesyłam fotkę z `Etki` i PROSZĘ o wskazanie węża który zasila nagrzewnicę. Interesuje mnie który to zasilanie a który to powrót. Lub najlepiej w którym miejscu się podłączyć z webasto. Zastanawiam się, czy wąż z numerem 12 byłby dobrym miejscem na podłączenie się. Podejrzewam że kierunek przepływu płynu to: od silnika poprzez wąż `12` do nagrzewnicy. Ale znając życie to pewnie się mylę :> Proszę o pomoc i opinie. Pozdrawiam! Mariusz - A4 2.5 TDI Avant 2004rok.
mech15 Opublikowano 17 Października 2010 Opublikowano 17 Października 2010 nie mylisz się, bo tak powinno być, że od silnika do nagrzewnicy. Ale łatwiej to prześledzić w komorze silnika, bo na tej fotce, to masz faktycznie, dużo węży. Poszukaj też fotostory wrclaguny w warsztacie on niedawno montował
Altergoth Opublikowano 17 Października 2010 Autor Opublikowano 17 Października 2010 Dzięki za info, dziwne że wcześniej nie znalazłem tego fotostory, a przeszukuję net już od kilku dni! :> Fotostory rzeczywiście konkretne i wydaje mi się, że piecyk podłączony w sposób o jakim myślałem. Chociaż Wrclaguna opisał montaż oryginalnego webasto, ale sprawa jest podobna jeśli chodzi o webasto analogowe. Czyli mam na myśli Thermo Top C. Jeszcze raz dzięki za namiary!
mech15 Opublikowano 17 Października 2010 Opublikowano 17 Października 2010 pytaj laguny, on na pewno ci pomoże pozdr
Rekomendowane odpowiedzi