Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Jakie tarcze na przód ?? 1,9 tdi wirus 180 KM / 400 NM dynamiczna jazda :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie odnosnie tarcz....

Jestem po wymianie i zarazem przed wymiana tarcz z przodu.

Jezdze dosyc agresywnie / dynamicznie - dynamicznie / agresywnie (dla niedzielnych driverow albo nieazadowolonych uzytkownikow drog /40 km/h lewym pasem 5 km przed skretem w lewo / - jak debil, itp, itd, etc.) w warunkach miejskich, (Warszawa w szczycie SUX) czyli podloga gaz i podloga hamulec na przemian.

Pytanie jakie tarcze warto kupic do 700 zł wentylowane + nacinane do tego typu jazdy ...

Chyba ze jestem w totalnym bledzie prosze o swiatlo w tunelu ale takie zebym mogł przezyc ;)

jakie tarcze czy moze moj wymysl ze nacinane i wentyl to pomylka...

Kieruje pytanie do kolegow którzy przetestowali to i owo i moga dac mi wiarygodna propozycje :)

Miałem peszka ostatnio i wyszlo ze prze 3 mieciase zmienilem 2 pary klckow ... a na koniec wymian koncowek i drozkow kierowniczych co dawalo wibracje na auto w czasie hamowania ... finisz wyglada tak ze wymienilem klocki ale odczuwam nadal delikatne bicie ... wniosek iz bicie przy luzach na drazkach i koncowkach zrobilo deformacje na tarczach, zaznaczam mialem opcje hamowania z ponad 200 do 130 a w wawie z okolic 140 do 70 ;/

Dziekuje bardzo za pomoc.

I przepraszam za ewentualne bledy w zamieszczeniu posta ... :P to moj pierwszy :)

Pozdrawiam.

Paweł.

Ps. jak cos to jestem informatykiem :) slurze pomoca z tego zakresu :) kup / sprzedaj - napraw/wywal :)

PM mile widziany :)

Opublikowano

raczej powinieneś zainwestować w większy zestaw hamulcowy, przy takim deptaniu to nawiercane tarcze nie wiele pomogą, musisz zwiększyć powierzchnię tarcia, takie jest moje zdanie

Opublikowano
  • Autor

tez o tym myslalem... ale to inwestycja raczej na maj... wtedy bede dlubal intercooler i turbine no i wieksze tarcze i zaciski :) jestem w chwilowym impasie ... zastanawiam sie co i jak przykombinowac.

Opublikowano

Myślę że tarcza 320mm powinna Cię zadowolić :good:

Opublikowano

Dokładnie zmieniaj na 320 przód i 288 tył do tego dobry klocek i powinno wystarczyć. Ja mam styl jazdy podobny do twojego i z hamulców jestem zadowolony.

Opublikowano

przy takiej jezdzie to watpie aby zestaw 345/300mm dawal rade[br]Dopisany: 18 Październik 2010, 11:20_________________________________________________co masz na przodzie Kolego? Jezeli 288/25mm to bede mial cos w podobnej kwocie

Opublikowano

zakładaj 345/300. Wszystko poniżej nie hamuje...

Opublikowano

Przy wiekszych prękościach 345/300 też nie hamuje.

Opublikowano

ja mam 345/288 i mnie akurat tego mówić nie musisz... :decayed: :decayed: :decayed:

Opublikowano

moje hamuje bardzo ladnie, czy to 140kmh, czy 240kmh :cool1:

Opublikowano

moje hamuje bardzo ladnie, czy to 140kmh

Zahamuj 3 raz z 200km/h lub 2 razy z 250km/h to zobaczysz że nie masz hamulców :wink4:

Opublikowano

moje hamuje bardzo ladnie, czy to 140kmh

Zahamuj 3 raz z 200km/h lub 2 razy z 250km/h to zobaczysz że nie masz hamulców :wink4:

Jakis czas temu hamowalem pare razy z 200-220kmh do 130-140kmh w krotkich odstepach czasu i dawaly rade.

btw - ja nie mam hebli S4, tylko zaciski od Porsche + oplot przod i tyl.

Opublikowano

wystarczy raz zahamowac z 250 do zera i bedzie dym, recze.

Opublikowano

wystarczy raz zachamowac z 250 do zera i bedzie dym, recze.

az takich wymagan nie mam :wink4: