pumba51 Opublikowano 22 Października 2010 Opublikowano 22 Października 2010 Koledzy mam bardzo duży problem . Od jakis 2 tygodni zauważyłem że kapie olej silnikowy , byłem juz w 2 warsztatach patrzyli z góry z dołu z pod podnosnika i nikt nie potrafi mi powiedziec z kad to . Z góry sucho a po skrzyni scieka . Jak ktos bedzie cos wiedział to pomóżcie A4 2.5 TDI (AKN) 1999/2000 lifting 150 ps
Gość radekk2000 Opublikowano 22 Października 2010 Opublikowano 22 Października 2010 Na odległość nikt Ci nie pomoże.Jedż na kanał,ściągaj osłonę silnika i szukaj wycieku :gwizdanie:
pumba51 Opublikowano 22 Października 2010 Autor Opublikowano 22 Października 2010 Kolego myślisz że tak nie robiłem . U 2 kolesi już byłemi nie potrafia mi powiedziec z kad to kapie
miszcz_kierownicy Opublikowano 22 Października 2010 Opublikowano 22 Października 2010 Zobacz przewód odprowadzający olej z turbiny....taki metalowy troszkę harmonijkowy, on jest przykręcony do turbiny a z drugiej strony w ciskany i tam może ci lecieć a to jest ciężko zobaczyć. Ale jak tam przecieka to leci między innymi po skrzyni
Gość DiM Opublikowano 22 Października 2010 Opublikowano 22 Października 2010 1. Nasada filtra oleju 2. Bardziej prawdopodobne to -oring na wale na łączeniu silnika i skrzyni biegów. 3. Bądź tak jak wyżej przewód doprowadzający olej do turbo Koszt naprawy 1. To 230zł w ASO Koszt naprawy 2. To 70zł w ASO + robocizna I nastawiam którąś z tych opcji
miszcz_kierownicy Opublikowano 22 Października 2010 Opublikowano 22 Października 2010 1. Nasada filtra oleju 2. Bardziej prawdopodobne to -oring na wale na łączeniu silnika i skrzyni biegów. 3. Bądź tak jak wyżej przewód doprowadzający olej do turbo Koszt naprawy 1. To 230zł w ASO Koszt naprawy 2. To 70zł w ASO + robocizna I nastawiam którąś z tych opcji PS. 3. Sam przewód z wszystkimi uszczelkami i śrubami - koło 180zł + montaż
Rekomendowane odpowiedzi