raper1987 Opublikowano 24 Października 2010 Opublikowano 24 Października 2010 Jak wiadomo większość kostek do zaprawienia wygląda tak: Czyli kostka z wyprowadzonymi kablami na około 20cm Jako, że poprzedni właściciel zrobił mega sieczkę w kablach za radiem chcę to sobie uporządkować i zrobić raz a dobrze i teraz moje pytanie. Posiadam takie kostki iso do zaprawienia ale posiadają one już kable chciałbym uniknąć nie potrzebnego lutowania i izolowania kabli 10 cm za nową kostką w celu połączenia tych kabli i chciałbym zaprawić te kable bezpośrednio w kostce tak żeby wyglądała na oryginał. Więc jak to zrobić jakie narzędzia są potrzebne. Bawił się ktoś w takie rzeczy??
przemciotorun Opublikowano 24 Października 2010 Opublikowano 24 Października 2010 o ile starczy starych kabli, to kup same piny do tych wtyczek, pozaciskaj na koncach przewodow w instalacji radia, powypinaj te przewody co masz w tych kostkach i w ich miejsce wepnij te co pozaciskales na kablach, tylko upewnij sie czy kable nie beda zakrotki bo bedziesz miaj problem z wpieciem wtyczki do radia..
raper1987 Opublikowano 24 Października 2010 Autor Opublikowano 24 Października 2010 Kable to nie problem ;P bo będę wymieniał cała instalacje ;P na nieco innych kablach bo nie wiem co poprzedni właściciel rezał, ale to co się przedstawiło za radiem i w lewych drzwiach to strach za radiem sobie +12V latało w ogóle luźno nie zaizolowane ba nawet nie obcięte na "zero" konektorki rozumiem takie: http://allegro.pl/iso-piny-pin-konektorki-iso-kostka-f-vat-i1269182873.html a sama kostkę iso nie zaprawioną gdzieś dostanę? bo ciężka sprawa ze znalezieniem tego na alledrogo...
przemciotorun Opublikowano 24 Października 2010 Opublikowano 24 Października 2010 wlasnie takie konektorki, a co do kostek to przeciez pisales ze masz takie jak na fotce powyzej? piwyciagaj z nich te kable razem z pinami i powpinaj nowe kable, odrazu zobaczysz jakie dokladnie tam sa piny, wystarczy wziasc kawalek cienkiego sztwnego drucika i wcisnac ta blokadke i wyciagnac w calosci o tu widac ten dzyndzelek co trzeba wcisnac http://allegro.pl/mini-iso-piny-pin-konektorki-iso-kostka-f-vat-i1269182899.html
raper1987 Opublikowano 24 Października 2010 Autor Opublikowano 24 Października 2010 No właśnie mam ale chciałem sobie oszczędzić wyciągania i denerwowania się z tym, ale skoro to takie proste to zaraz sobie rozbroję tą kostkę No to przy ładnej pogodzie jaka ostatnio dopisuje na podkarpaciu zabieram się w najbliższych dniach za rezanie tego i dzięki za szybką odpowiedź.
Rekomendowane odpowiedzi