Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADP] Elektro zawór

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

panowie mam takie pytanko mam instalacje sekwencyjna ZENIT i chyba tak mi sie wydaje ze ten elektrozawor przepuszcza mi gaz jak auto dluzej postoi.po dlurzszym postoju ciezko odpala za 2-3 razem a co dziwne jak mam pusta butle to nie ma takich problemow .czy da sie samemu wyczyscic te zawor dziekuje z gory

Opublikowano

Czy z Twojego wątku mamy wnioskować, że odpalasz samochód od razu na LPG? Silnik się nie rozgrzewa na benzynie?

Opublikowano
  • Autor

nie kolego przeciesz pisalem ze to sekwencja to jak moge odpaliac na lpg zawsze odpala na benzynie

Opublikowano

Skoro odpalasz na benzynie i na benzynie są problemy jak piszesz "odpala za 2-3 razem" to nie szukaj przyczyn w instalacji LPG. Elektrozawór nie ma nic do odpalania na bp. Tak na marginesie nawet na sekwencji możesz odpalić z gazu.

Sprawdzałeś akumulator i ładowanie alternatora?[br]Dopisany: 27 Październik 2010, 18:49_________________________________________________A podpiąłeś VAG?

Opublikowano

a jaki masz reduktor ? moze to z reduktora podcisnieniem ucieka gaz do kolektora dolotowego...

zeby to sprawdzic to przed zgaszeniem auta przejedz sie tylko na benzynie i zgas auto na benzynie i zobacz jak sie odpala...

Opublikowano
  • Autor

kolega z lodzi czyba zle czyta.niech dobrze przeczyta co napisalem na poczatku ze jak mam pusta bule czyli zero gazu to pali na dotyk a jak jest gaz to lipa moze teraz zrozumie

Opublikowano

kolego z pietrzykowic ja zadałem kilka dodatkowych pytań - nie miałem na celu naśmiewania się z ciebie więc nie ma powodu się tutaj jeżyć. twoje zapytanie jest mało konkretne - nikt nie jeździł twoim samochodem.

Opublikowano

To nie elektrozawór, tak jak ktoś już wspomniał sprawdź podciśnienie w reduktorze i wtryskiwacze. To są przyczyny podlewania silnika gazem i stąd problem z rozruchem. Czy wcześniej tego nie było?

Opublikowano

1. Sprawdzenie czy nie puszcza reduktor przez podciśnienie: zdjąć wąż z podciśnienia, zatkać dziury, odpalić auto i niech chodzi na LPG, wyłączyć i sprawdzić po 5 min. jak odpala.

2. Sprawdzenie wtryskiwaczy: wyjąć wtryskiwacze, podłączyć sprężone powietrze 5 atm. i sprawdzić czy nie puszczają.

Wszystko będzie wiadomo.