krg1 Opublikowano 28 Października 2010 Opublikowano 28 Października 2010 Witam Interesuje mnie co mi grozi w francji i niemczech jesli pojade autem + przyczepa(laweta) gdzie zgodnie z prawem powinnienam miec prawo jazdy b+e a pojade na samym prawku b ??
Filutek Opublikowano 28 Października 2010 Opublikowano 28 Października 2010 Powiem ci tylko ze Francja jest cholernie droga. Mandat za przekroczenie prędkości zaczyna się od 135€ gdzie w Niemczech od 15€
tomash77 Opublikowano 29 Października 2010 Opublikowano 29 Października 2010 Znajomy w Niemczech za jazdę z przyczepą bez kat E (miał tylko dostał mandat 700 EUR
NYNA Opublikowano 29 Października 2010 Opublikowano 29 Października 2010 Ja za jazdę autolawetą z przyczepa bez kategorii E w DE zapłaciłem 300 euro mandatu i 3 godziny spędzone na komisariacie plus zdjęcia, odciski palców itd. Ogólnie chyba nie warto bo busy z lawetami są często kontrolowane w DE przez Policje czy przez BAG czy przez celną, więc może się wycieczka drogo zakończyć.Jak chcesz jechać po jedno auto to lepiej weź wypożycz za 200 zł auto lawetę i wtedy sam sobie na B możesz jechać a jak jedziesz po 2 auta to lepiej weź kierowcę zapłać mu 200 czy 300 zł i nie będziesz się stresował a i tak taniej wyjdzie niż jak by Cię złapali.
krg1 Opublikowano 29 Października 2010 Autor Opublikowano 29 Października 2010 wlasnie myslalem nad autolaweta + przyczepka(lawet) ale chyba sie nie oplaca samemu bez kierowcy. Dzieki za odpowiedzi
NYNA Opublikowano 29 Października 2010 Opublikowano 29 Października 2010 Bez kierowcy to lipa za duże ryzyko. Nie masz nikogo w okolicy kto ma B+E? Za 200-300 na pewno pojedzie jak ma siedzieć w domu? W jedną stronę wrzucasz przyczepę na auto i jedziesz Ty a z powrotem z autami wraca on, ewentualnie w Polsce się już możecie zamienić
insane_Infinity Opublikowano 29 Października 2010 Opublikowano 29 Października 2010 Dziwne Bo u żabojadów za prędkość dostałem 90 Ojro ...jechałem Zestawem Limit do 85 na Blacie 107km/h hehe
Rekomendowane odpowiedzi