g0g0 Opublikowano 29 Października 2010 Opublikowano 29 Października 2010 Witam, Byłem dzisiaj na diagnostyce 3.0 v6 TDI BKN, okazalo sie ze wskaznik temperatury przeklamuje. Samochod niedogrzewa sie, winny termostat. Czy ma ktos fotostory, opis, wymiany termostatu. Jak obejrzalem samochod pod maska troche mnie to przeraza, bo wyglada ze trzeba pol przodu wyjac. Prosze o pomoc jak sie do tego zabrac. Pozdrawiam G0G0
Gość DiM Opublikowano 30 Października 2010 Opublikowano 30 Października 2010 ściągasz pas przedni, przód silnika, rozrząd i masz dostęp do termostatu pestka
zen64 Opublikowano 30 Października 2010 Opublikowano 30 Października 2010 ściągasz pas przedni, przód silnika, rozrząd i masz dostęp do termostatu pestka 3.0 to już inna jednostka rozrząd na łańcuchu, a termostat gdzie się znajduje? to niech się wypowiedzą znawcy 3-litrówek
g0g0 Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Witam ponownie, po wymianie termostatu mam wrażenie ze nadal jest coś nie tak z temperatura, podłaczyłem dzisiaj pod komputer samochód i oto wyniki: Samochód lekko ogrzany temperatura na zewnątrz 21st na wskaźniku ok 55 st Tutaj te same warunki, ale samochód na postoju włączony silnik i wskaźnik 90st Porównywałem także temperaturę we wskaźnikach grupa 3 i pokazuje to samo. Czy wskazania są prawidłowe? Przejechałem się jeszcze raz samochodem Co to za temperatura -40,5st? chyba nie jest ok, na dworze +9,5st
Rekomendowane odpowiedzi