Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Odpowietrzanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kolegów. Po wymianie termostatu jak odpowietrzyć układ?

Opublikowano

Jak użyjesz opcji szukaj na pewno znajdziesz wiele na ten temat.

Opublikowano

nie trzeba używać wyszukiwarki , wystarczy wejść do FAQ

Opublikowano

A ja wam powiem że płyn zalewałem do swojego ADR już z 10 razy (sporo się bawiłem w garażu :tongue4:) i nigdy go nie odpowietrzałem, zawsze bardzo ładnie i bardzo szybko sam się odpowietrzył. Nie wiem czy akurat u mnie tak ładnie to wygląda (mam sekwencję więc pod układ chłodzenia podpięty jest jeszcze parownik więc wygląda to nieco inaczej niż serii) czy w pozostałych ADR też jak jest, ale na przykład w A80 B4 często występował problem z odpowietrzeniem.

Opublikowano

u mnie w AAH 2.8 V6 nie było tak kolorowo z odpowietrzeniem, nie ma zadnych zaworków do odpowietrzania, jest tylko mała dziurka na wężu na powrocie od nagrzewnicy, troszke trzeba było się namęczyć zeby wszysko było ok :)

Opublikowano

zalej plynem i zapal silnik, jak bedzie sie nagrzewal posciskaj wszystkie grube gumowe weze. Poczekaj az wlaczy sie wentylator. Pilnuj poziomu plynu podczas pracy silnika.

Opublikowano

na podszybiu masz 2 gumowe rurki które lecą do nagrzewnicy , jedna z nich ma na górze małą dziurkę , zsuwasz lekko ten wąż z dziurką, wlewasz płyn do zbiorniczka wyrównawczego do momentu aż przez dziurkę przy tym wężu poleci płyn, nasuwasz ten wąż z dziurką dokręcasz opaskę i wszystko gra :)

Opublikowano

Tylko do zbiorniczka nie wlewaj więcej płynu niż do Maxa. Sprawdzaj stan i jak spadnie to znowu do maxa i tak do skutku:D

Opublikowano

Ja nie mam gazu i układ sam sobie poradził :)

Opublikowano

Hmm ja ostatnio wymieniłem termostat z wiadomych przyczyn oczywiście na ori i zalałem płynem G12 plus plus i temperatura podczas jazdy utrzymuje sie między 93 a 94 stopnie jak włącze ogrzewanie to mam 92 stopnie a w korku 95 stopni. Czy może być układ nieodpowietrzony czy trafłem na wadliwy temostat jak myślicie? Temperatura podawana jest z klimatronika z kanału 49 a na blacie cały czas mam 89 stopni i ani drgie i dodam że auto szybko się nagrzewa.

Opublikowano

tak jak wyzej w podszybiu 2 przewody od nagrzewnicy :P i cieplej bedzie w srodku :P