Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] problem przy odpalaniu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem przy odpalaniu silnika, zawsze muszę odpalać przy wciśniętym pedale sprzęgła bo w przeciwnym wypadku silnik zaczyna walić, stukać, wpada w ogromne wibracje i chodzi jakby na 1 cylinder (trzeba go przegazowac żeby zaczął normalnie pracowac, lub dlużej pokręcić rozrusznikiem). Hałas dobiega od strony skrzyni biegów/sprzęgła (dźwiek jest taki jakby cos było luźne - niedokręcone).

Jakiś czas temu mialem wymieniane koło dwumasowe (sachs), mechanik stwierdził ze sprzęgło jest w bdb stanie i nie ma potrzeby wymiany (wymieniłem tylko łozysko oporowe na wszelki wypadek).

Gdy odpalam z wciśniętym pedałem sprzęgła wszystko jest normalnie ale chcialbym to naprawic zeby wszystko bylo jak należy.

Proszę o jakieś podpowiedzi co to moze być.

Opublikowano

a czy po odpaleniu mozesz jezdzic normalnie i te halasy znikaja?

Opublikowano

Gdy odpalam z wciśniętym pedałem sprzęgła wszystko jest normalnie ale chcialbym to naprawic zeby wszystko bylo jak należy.

sam sobie odpowiedziales ... ;)

tutaj szukaj przyczyny i jedzo do tego swojego mechanika.... niech zajmie sie tematem .....

Opublikowano
  • Autor

to jest niby najlepszy mechanik w okolicy Nowej Soli, ale nie chce mi sie do niego jechac i sluchac jego gadania. (wspomne jeszcze ze po 2 dniach od wymiany tego kola 2-masowego okazalo sie ze mechanik nie dorkrecil rozrusznika i dolna sruba wypadla calkiem a gorna wyrecila sie do polowy)

Opublikowano

to jest niby najlepszy mechanik w okolicy Nowej Soli, ale nie chce mi sie do niego jechac i sluchac jego gadania. (wspomne jeszcze ze po 2 dniach od wymiany tego kola 2-masowego okazalo sie ze mechanik nie dorkrecil rozrusznika i dolna sruba wypadla calkiem a gorna wyrecila sie do polowy)

Ty zrób taj jak radzi Spanky,siedź mu na du...ie póki nie zrobi tego co spartaczył :bicz:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Mam identyczny problem jak kolega Krzych, jakieś pomysły? wiem, że do wymiany będę miał łożysko oporowe, ale co więcej... :wallbash:

Opublikowano

do kola zamachowego zamontowana jest tarcza czujnika obrotow,

powinna byc za kazdym razem wymieniana, po demontazu,poniewaz mocowana jest srubami z lbem stozkowym i gniazda tych srub w tarczy ulegaja deformacji(dopasowaniu) przy przykrecaniu. ponowny montaz tej samej moze skutkowac tym ze tarcza jest ruchoma (luzna) w stosunku do kola zamachowego. przez co polozenie walu korbowego jest zafalszowane. :mysli: moze to powodawac w pierwszej fazie po rozruchu dziwna prace.

ew. koło zamachowe,lub sprzeglo jest uszkodzone badź zle zamontowane (podobnie jak rozrusznik).na pewno ma to zwiazek z z tym co bylo robione.

Opublikowano

Dzieki juz umowilem sie do mechanika tak nie pojezdzi, wymieniam cale sprzeglo profilaktycznie w ciemno :bicz2: