Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Coś z przepustnicą

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie pomozcie, wyczyscilem dzisiaj przepustnice.PO PIERWSZE: wlaczylem zaplon, czekam bo slychac ze przepustnica sie adaptuje ale nie wylacza sie, caly czas brzeczy i po jakis 30 sekundach slychac jakby cos przeskoczylo i od nowa brzeczy bez przerwy:( PO DRUGIE: jak juz odpale (nadal brzeczy przepustnica jak odpalam) i zgasze i chce drugi raz zapalic to sie odburza, wskakuje na obroty po czym gasnie, nie wiem czy moze immobilaiser sie rozkodowal czy co:(musze zdjac kleme, poczekac chwile i od nowa to samo, za pierwszym burzy, zgasze i odpale, wskakuje na obroty i gasnie:( Na vaga bede mogl podlaczyc dopiero w srode, prosze pomozcie chociaz jakies przyblizone podpowiedzi:(

Opublikowano

Może być uszkodzony nastawnik . Poczekaj na kogoś z vagiem i zaadoptuj przez kompa . Mi osobiście nie udało się zaadoptować przepustnicy Twoim sposobem.

Opublikowano
  • Autor

A co moze byc z tym immo ?

Opublikowano

Jeśli immo blokuje to odpala i gaśnie praktycznie od razu i mruga kontrolka od immo. Ale nie powinno się nic z nim dziać od czyszczenia przepustnicy, popatrz na kontrolkę i będzie wszystko jasne.

Opublikowano

ja bym w immo nie szukał przyczyny tylko w przepustnicy jeżeli przed czyszczeniem było ok to znaczy że albo źle wyczyszczona albo jest coś nieszczelne i łapie lewe powietrze w dużej ilości najlepiej sprawdź czy wszystko dokładnie podłączyłeś jak masz wykasuj błędy i jeszcze raz zaadoptuj przepustnice powinno być ok :good:.Powodzenia

Opublikowano
  • Autor

Za pierwszym razem jak odpalam to nie mryga kontrolka od immo a jak zgasze i ejszcze raz chce odpalic to juz mryga, odpali i gasnie. A i jeszcze dzien wczesniej odpialem akumulator na 12 godz ale jak podlaczylem to nic sie nie stalo. a wlasnie jak czyscilem akumulator tez wyjalem na jakies 2-3 godz i juz tak sie stalo.

Opublikowano

kolego odłącz kabel od przepustnicy potem aku potem podłącz aku i przepustnice na włączonym zapłonie i powinno pomóc a jak nie to podłącz przepustnice na wyłączonym zapłonie ja miałem taki sam problem jak ty z zaadaptowaniem i przez vaga i takim sposobem jak ty u mnie po tym pomogło

Opublikowano
  • Autor

Dzięki wielkie, po jakims czasie przestaje brzęczeć. Tylko teraz zostal mi problem z immo.

Opublikowano

Na forum są tematy na temat immo, mi jak czasami blokuje to wystarczy puknąć w kluczyk i pomaga :)

Opublikowano

sproboj adaptacji przpustnicy sa ladnie opisane sposoby domowe a jak to nie pomoze vag :) u znajomego za bro :chytry:

Opublikowano
  • Autor

Dałem dwa dni temu do mechanika, zobaczymy.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

kolego odłącz kabel od przepustnicy potem aku potem podłącz aku i przepustnice na włączonym zapłonie i powinno pomóc a jak nie to podłącz przepustnice na wyłączonym zapłonie ja miałem taki sam problem jak ty z zaadaptowaniem i przez vaga i takim sposobem jak ty u mnie po tym pomogło

W książce do Audi jest napisane że jak jest odłączony akumulator to nie wolno przekręcac kluczyka od stacyjki grozi uszkodzeniem wtrysków.

Opublikowano
  • Autor

Problem z immo byl w kompie, uwalony był komp :kwasny:[br]Dopisany: 11 Grudzień 2010, 11:24_________________________________________________Panowie jeszcze jedno pytanie, jak zdjąć te dwa przewody co sa przy przepustnicy ? bodajże od chlodzenia. Macie jakies sprawdzone sposoby ? bo u mnie strasznie ciezko sa scisniete ze nie moge ich ssunac.

Opublikowano

kolego proponuje ci spróbować wd prysnąć pod Gume... bynajmniej ja tak robiłem wiem że łatwo nie schodzą ... :hi:

Opublikowano
  • Autor

wiem ze latwo nie schodza a nie chce zeby mi pekl jak bede ruszal na boki

Opublikowano

Problem z immo byl w kompie, uwalony był komp :kwasny:[br]

kupiłeś inne ECU i przewalałeś immo ?

uwalone ECU potrafi też nie zapisywac ustawień przepustnicy . Tak było u mnie . Jeżeli potrzebujesz ECU pisz PW z numerem .

Opublikowano
  • Autor

Nie. ECU dałem do naprawy, a immo mi zakodowal.

Opublikowano

niedawno czysciłęm przepustnice, i wiem że łatwo nie schodzą przewody, wd to dobry pomysł ale jeszcze ważniejsze uzbroić sie w cierpliwość by je ponownie nałożyć, :kox: ja ułamałem odpowietrzenie od serwa bo musiałem mocno sie zaprzeć gdzieś ręką by nałożyć przewód :wallbash: teraz jest tam śrubka zaizolowana taśmą :hi: Wiec powodzenia