Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Lepsze przyśpieszenie przy puszczaniu gazu ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie jestem pewny w 100% swojej tezy czy to tylko takie moje odczucie.

Podczas jazdy kiedy np wcisne gaz na max to auto ciagnie, kiedy puszczam delikatnie to auto jak gdyby w pewnym momęcie zaczynało jeszcze lepiej ciagnąc. Jest to tylko w pewnej granicy gazu kiedy auto cięgnie i zaczyna spadac z obrotów, trwa to tylko chwilkę bo cięzko jest mi utrzymac takie położenie gazu.

Nie wiem czy to jest tylko takie moje odczucie ?

Wy też tak macie ?

Opublikowano

Masz b6 z 1996 roku? :wink4: a odpowiadając na pytanie,to po prostu jest tak zwana turbo dziura.

Opublikowano

Nie masz 300ps żeby cieszyc sie znakomitym przyrostem mocy z dołu mając docisniety pedal w podlodze.. Od 3000rpm mozesz klepnac w podloge i to bedzie wskazane chcąc uzyskac max przyspieszenie. Wczesniej radzilbym dodawac gazu sukcesywnie. Co innego po remap'ie... :wink4:

Opublikowano

Podczas jazdy kiedy np wcisne gaz na max to auto ciagnie, kiedy puszczam delikatnie to auto jak gdyby w pewnym momęcie zaczynało jeszcze lepiej ciagnąc. Jest to tylko w pewnej granicy gazu kiedy auto cięgnie i zaczyna spadac z obrotów, trwa to tylko chwilkę bo cięzko jest mi utrzymac takie położenie gazu.

Wy też tak macie ?

Mam takie odczucie tez. Gaz w podlodze - ciągnie ladnie, minimalnie popuszcze gaz (0,5-1cm od podlogi) ciagnie troszke lepiej, ale to moze byc tylko zludzenie, niemniej tez to zauwazylem :mysli:

P.S

Popraw sobie opis bo nie bylo B6 w 96r

Opublikowano

Od jakich obrotów dociskacie w podloge i trzymacie?

Opublikowano

Od jakich obrotów dociskacie w podloge i trzymacie?

Ja cisne juz od 1700-1800 obrotow. Ale najbardziej da sie wyczuc to na wyzszych biegach (4 5 6) i na obrotach ok 3000-3500. Ale zaznaczam, ze to jest tak delikatne, ze to moze byc tylko zludzenie :evil:

Opublikowano

Klepac tak wczesnie PDka to troche niezdrowo bym powiedział... Wiadomo ladnie ciągnie ale od razu opór... :decayed: Podobno to niezbyt dobre dla pompek..

Opublikowano

Klepac tak wczesnie PDka to troche niezdrowo bym powiedział... Wiadomo ladnie ciągnie ale od razu opór... :decayed: Podobno to niezbyt dobre dla pompek..

Nie przesadzaj. Gdy jade na 3-ce przy tych obrotach i przycisne to idzie momentalnie.

Opublikowano

Zgadza sie.. Co innego piątka. Myslalem ze rozmawiamy wlasnie o wyzszych biegach

Opublikowano

Ja czasem robie tez taki manewr, ze wrzucam od razu z czwórki na 6-stke. a czasem nawet z trójki :kox:

Np chce sie szybko dolaczyc do autostrady no to but na trojce albo czworce a gdy osiagne porządaną prędkość to wrzucam od razu 6 i kontynuuje spokojnie jazde :naughty:

Opublikowano

w swoim starym autku tak mam.gaz w podłodze : idzie , odpuszcze centymetr : idzie jeszcze lepie :naughty:

Opublikowano

Wy też tak macie ?

Jest tak jak piszesz. Jak masz za małe obroty to gaz w podłoge bedzie mniej efektywny niz w połowie. Im wieksze obroty silnika to efekt sie odwraca. I np jak mu dasz do dechy np 1800 obr to bedzie bardziej słaby jak mu dasz np 3/4 gzu i na odwrót. Normalne w silnikach z turbinami napędzanymi spalinami. Jak byś miał kompresor to juz inna bajka. Tylko szkoda tak od 1800 obr juz deptac bo nie pompki dostają jak tu ktoś wypisał tylko koło dwumasowe w tym momencie strasznie dostaje.

Pozdro

ZC

P.S. No i jeszcze 1 sprawa bez przesady by auto z tak niskich obrotów zrywało asfalt. Ni róby z nich nie wiadomo czego.

Opublikowano

Dwumas dwumasem - to kazdy powinien wiedziec ze dostaje obciązenie przy niskich obrotach, ale pompki de facto tez..