Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Problem z zakresem obrotów 1800-2000

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. Mam pewien problem , wiem ze juz wielu z was pisało na ten temat ale zaryzykuje i napisze jeszcze raz . Mianowicie przy przyspieszaniu autko delikatnie drga ale tylko przy 1800-2000 obrotów , nie mam pojecia dlaczego . NIedawno wymieniłem turbine bo sie rozsypała i autko faktycznie teraz lepiej chodzi ale drgania przy wymienionych wczesniej obrotach nadal występują ( miałem nadzieje ze przy okazji i drgania znikną ). Mechanik powiedział mi ze czujnik pokazuje walniętą poduszke pod silnikiem ale zebym sie tym nie przejmował bo to nic i silnik dobrze pracuje . Moze to własnie wina poduszki ?? Dodam ze przy gaszeniu silnika delikatnie nim zaczęsie . Prosze o pomoc moze ktos z was miał podobnie . Pozdrawiam

Opublikowano

ja mam identyczne w moim. niektórzy pisza że właśnie w tym momencie miedzy 1800 a 2000 słabo im przyspiesza. ja naprzykład mam niezłego kopa właśnie wtedy. też sie temu dziwię i też podejrzewam poduszkę ale narazie nie zaglądałem

Opublikowano

Witam mam ten sam problem w b5 afn drga przy tym zakresie obrotów wymieniłem poduszki pod silnikiem i skrzynia wywaliłem kata zmieniłem plecionke zregenerowałem wtryski i dlaej to samo mechanik mówi mi ze to dwumas Zakała 110-tek.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Ja też miałem podobny problem 1800 - 2000 drgania i jedzilem na nich ponad rok a o niedawna drgania powiekszyly się do zakresu 1500-2100 i czuje juz przynich mrowienie na plecach od foteli :wallbash: nie chce wydawać wyroków co to bo jak czytam forum to moze byc to wszystko :slina: Powoli wybieram sie do mojego mechanika zobaczymy co powie :decayed:

Opublikowano
:siema: Mam podobny problem , między zakresem obrotów 1800-2000 samochód jakby lekko zadrży i buczy ale nie traci mocy jak w niektórych przypadkach tu opisanych, a później przy prędkości ponad 150 km/h zaczyna wibrować , jest to coś podobnego jak by się nie miało wyważonych kół z przodu ale to odpada bo tydzień temu zmieniałem oponki na nowe i sam widziałem jak gość z servisu wyważał. Nie wiem czy to ma coś wspólnego z tym co tu piszenie , ale czy to normalne że przy gaszeniu silnika autkiem lekko trzęsie , to moja pierwsza B6 więc nie wiem czy to jest normalne Proszę o jakąkolwiek diagnozę . Z góry dzięki
Opublikowano

Panowie wymieniłem dwumas i to samo wyczysciłem nastawnik pompy wtryskowej i jest troche lepiej teraz biore sie za turbine najpierw rozbiore i zobacze kierownice vtg i sztange jak sie sprawuje bo chodzi mi po glowie ze sie sztanga zaciera i słabo doładowuje silnik

Opublikowano

Ponoć, to stara plecionka przenosi drgania na budę i dlatego auto wpada w rezonans przy ~2000rpm.

Opublikowano

Witam.Mialem podobnie z tym drzeniem.Podlaczylem Vag-a wyskoczyl blad poduszki silnika.Wymienilem ja i jest o niebo lepiej.Nie telepie buda na postoju i duzo mniej drzy. :good:Jesli chodzi o szarpanie przy gaszeniu sprawdz czy zamyka Ci sie klapa gaszaca zapal silnik i niech ktos przy gaszeniu obserwuje zawor kolo EGR czy sie zamyka przy gaszeniu. :hi: