Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 BAU] Pływak - czujnik poziomu paliwa quattro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

Mam problem z czujnikiem paliwa, mianowicie przekłamuję wskaźnik w każdą stronę nie regularnie.Podejrzewam że się zawiesza. Wersja auta którą posiadam to quattro i jak zdejmuję tylna kanapę to widzę dwa otwory. W którym będzie pływak >? czy ktoś już to robił ? jakieś wnioski,podpowiedzi ??

Opublikowano

Witam...Ja miałem ten sam problem u siebie z tym,ze mam b5 a nie b6. Okazuje sie ze czesto dosyć odpada lub odłamuje sie kabelek przy czujniku w zbiorniku.Trzeba go wyjąc ze zbiornika(najlepiej jak jest tylko minimalnie paliwa) przylutować spowrotem i po krzyku.Wyjmowanie tegoplywaka jest gdzieś opisane na forum.Dosyć łatwa operacja.Mojemu mechanikowi zajęło to jakieś 30 min-wyjac pływak,zlutować i zamontować...Aha.. pływak jest po prawej stronie podlogi bagażnika tam gdzie jest wlew paliwa..

Opublikowano

Pływak jest umiejscowiony pod zaślepka w bagażniku (przykręconą na 3 śrubki) Kiedyś zawiesił mi sie pływak ciągle pokazywał rezerwę nawet jak miałem zalane pod korek. Wyciągnąłem pływak, przeczyściłem wszystko i od ponad roku spokój.