Moloch54 Opublikowano 6 Listopada 2010 Opublikowano 6 Listopada 2010 Mam problem z Radiem CB oraz CD mianowicie, gdy włączę ogrzewanie tylnej szyby słychać w obu radiach szumy i piski, w radiu CD pojawiają się zakłócenia tylko wtedy, gdy ściąga jakąś stacje radiową a gdy słucham muzyki np. Mp3 żadnych zakłóceń nie ma dodam ze mam do car audio założony wzmacniasz i zwrotnice, ale mam już ten sprzęt ponad rok i nigdy takich sytuacji nie było. Co może być przyczyną tych zakłóceń, co należałoby zrobić i sprawdzić? Pozdrawiam
koper84444 Opublikowano 8 Listopada 2010 Opublikowano 8 Listopada 2010 To może być problem wynikający z iskrzenia na stykach, np. wypalony przekaźnik lub słaby kontakt wtyku ogrzewania tylnej szyby z szybą. W samochodzie mojego taty był podobny problem, też nie było wiadomo co to takiego, dopóki samoistnie nie odpadło złącze od szyby i szumy zanikły:) Iskrzenie będzie powodowało zakłócenia w szerokim paśmie częstotliwości.
michał69 Opublikowano 27 Grudnia 2010 Opublikowano 27 Grudnia 2010 u mnie jest to samo czy już poradziłeś sobie z tym problemem?
Gość boskizigoloo Opublikowano 29 Grudnia 2010 Opublikowano 29 Grudnia 2010 proponuje zobaczyć jak wygląda sprawa masy
Rekomendowane odpowiedzi