Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BLB] Dziwna utrata mocy w czasie jazdy na autostradzie.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Wczoraj na autostradzie stała się rzecz dziwna. Mianowicie jechałem około 130 km/h i chciałem wyprzedzić i nagle jakby stracił moc, po czym zjechałem na prawy pas i "zrobił ze dwa kangurki" i pojechał dalej ale z bólem 110km/h. VAGa będę mógł załatwić dopiero jutro,miał ktoś podobny problem?

Dzięki z góry za info i pozdrawiam

Opublikowano

gdy bedziesz mial logi i je zamiescisz pogadamy, bledy sprawdz rowniez.

Opublikowano
  • Autor

a na co to może wyglądać?

Opublikowano

w tryb awaryjny Ci wpadł ... tak jak napisał doświadczony kolegą musisz podpiąć Vaga :) stawiam że turbo przeładowuje ...

Opublikowano

W moim audi mam taką samą przypadłąć ja TY. Auto w pewnym momencie traci moc ale jedzie i nie rozpedza się. Po chwili ok 30-60 sec wszystko wraca do normy. Tzn wracało ponieważ dwa dni temu auto całkiem stanęło. Prawdopodobnie pompa wtryskowa.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Miałem ten sam problem. bak mopcy i to nie ze wzgledu na prędkośc tylko obroty i ciśnienie na tyrbo. Vag pokazał przeładowanie turbiny. po czyszczeniu tyrbo wszystko wróciło do normy ... mam nadzieje ze na dłuzej.

Opublikowano

Miałem ten sam problem. bak mopcy i to nie ze wzgledu na prędkośc tylko obroty i ciśnienie na tyrbo. Vag pokazał przeładowanie turbiny. po czyszczeniu tyrbo wszystko wróciło do normy ... mam nadzieje ze na dłuzej.

Jaki masz przebieg , u mnie czasami też się zdarza to samo .Zastanawiam się nad czyszczeniem turbo.

Opublikowano
  • Autor

243tys,usterka znaleziona - EGR do wymiany.

Pozdrawiam

Opublikowano

u mnie na budziku 190 tys ale głowy nie dam ze autentyczny. z takim go kupiłem 2 miechy temu. w serwisie mówili ze tu przebieg nie ma znaczenia. bardziej chodzi o to że ktoś za delikatnie jeździł i za czesto na niedogrzanym silniku i turbo sie zasyfilo. za czyszczenie dałem 400 pln