Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] czy ktos ma auto z kołami 205/50 R17 lub 205/55 R17 ?????

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, jak w temacie chciałbym zobaczyc na fotce auto na ori zawieszeniu i takim rozmiarze kółka. bede wdzięczny..

Opublikowano

205/55 r17 to już będą sporo za duże do A4 skoro seryjne to 205/55 R16...

Opublikowano
  • Autor

no, teraz mam 205/40 R17 i troche twardo, boje sie o zawias.chce kupic troche wyzsze.moze mi ktos pokazac jak ma 215/50 lub 215/55 R17

Opublikowano

no, teraz mam 205/40 R17 i troche twardo, boje sie o zawias.chce kupic troche wyzsze.moze mi ktos pokazac jak ma 215/50 lub 215/55 R17

Ty sobie sprawy chyba nie zdajesz z tego co mówisz, myslisz że zakładjąc opony o wiele za duże załatwisz sprawe :D będą obcierać, licznik będzie kłamał itd. Jak Ci jest twardo zmień 17 na 15 w rozmiarze 195/65/15 będzie gitara :th:
Opublikowano
  • Autor

Ty sobie sprawy chyba nie zdajesz z tego co mówisz, myslisz że zakładjąc opony o wiele za duże załatwisz sprawe :D będą obcierać, licznik będzie kłamał itd. Jak Ci jest twardo zmień 17 na 15 w rozmiarze 195/65/15 będzie gitara :th:

[br]Dopisany: 12 Październik 2007, 06:57 _________________________________________________http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ce1141157420f425.html

Na tym zdjeciu widac opone 215/40 R17 , myslisz ze gdy zamiast 40 bedzie 50 to bedzie cos tarło??? nie wydaje mi sie :P

licznik mnie nie interesuje a 15 nie założe bo felgi zaczynają sie od rozmiaru 17 :)

chce poprostu zobaczyc jak to wyglada.

Opublikowano

Ja tez tak kombinowałem i prxekombinowałem - zalozylem 225/55 R16 do A4 ze sportowymi sprezynkami . Wynik jest jaki jest nadkola szczelnie wypełnione a prxednie nadkola podjadają mi oponki z przodu na rantach ..tylne zaś powysierały mi plastikowe nadkola na krawedziach .

I wcale nie mam miekko w jeździe .. a wrecz "zatwardzenie" i niepewnosc gdy słyszysz syyk..syykk..podjadanych gum .

Opublikowano

raggaman musisz mieć złe ET felgi, bo to jest niemożliwe żeby obcierało.

Dobrze jakbyś sprawdził.

no, teraz mam 205/40 R17 i troche twardo, boje sie o zawias.chce kupic troche wyzsze.

Nie wiem nad czym się zastanawiasz to jest zdecydowanie za mały profil do tej szerokości.

Opublikowano

dokładnie tak jak pisze spedyt załóż 225/45/17 albo 235/45/17 i będzie git - nie będziesz musiał kombinować z jakimiś kartoflami typ 205/50/17

Opublikowano

jesli ma nizsze sprezyny i za duze kola o ponad 3%, to tutaj cos MUSI trzec.

dokładnie tak jak pisze spedyt załóż 225/45/17 albo 235/45/17 i będzie git - nie będziesz musiał kombinować z jakimiś kartoflami typ 205/50/17

nie wiem moze nie jestem na biezaco, ale kartofle to mi sie zawsze kojarzyly z wysokimi balonami, a w ktorym miejscu 205/50/17 bedzie wyzsze od 235/45/17 ?

Opublikowano

a masz dwie opony przy sobie żeby zobaczyć różnice ?? bo ja dziś zaleciałem do znajomego handlarza używanymi oponami i miał akurat sporo 225 kilka 235 i jednązajechaną205 to różnica między 235 a 205 jest znaczna...

Opublikowano

a to musze widziec te opony aby stwierdzic ktora ma wiekszy balon ?

wchodze na jakakolwiek strone obliczajaca obwod kola, i jak na zlosc to na kazdej stronie 205/50 jest nizsza niz 235/45 ...

Opublikowano

to ja nie wiem co to za 205/50 była... :polew:

Opublikowano
  • Autor

to w końcu da mi ktos ta fote czy nie?????????????????

Opublikowano

to w końcu da mi ktos ta fote czy nie?????????????????

Kolego, jak ktoś by miał takie zdjęcie to już pewnie by się pojawiło.

Teraz masz za mały profil opony, dobierz odpowiedni rozmiar i zmieniaj.

Opublikowano

to ja nie wiem co to za 205/50 była... :polew:

205/50 = 205 * 0,5 = 102,5 mm

235/45 = 235 * 0,45 = 105,75 mm

wiec ja nie wiem kto tu z kogo powinien sie smiac :D

chyba ze twierdzisz ze 102,5 mm jest wyzsze niz 105,75 :polew:

W temacie są dwa rozmiary opon 205/50 i 250/55 i prośba o zdjęcia. Dyskusja na temat różnic między innymi rozmiarami zostanie nagrodzona Ostrzeżeniem, chyba że autor zdecyduje się na inny rozmiar.

[spedyt]

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dobrze jakbyś sprawdził.

Fele od nowej A6 Et 42 . Ale ....

esli ma nizsze sprezyny i za duze kola o ponad 3%, to tutaj cos MUSI trzec.

właśnie .. jest na styk .. :wallbash:

Opublikowano

Do B5 na 17" koło musi być 225/45R17 najlepiej się będzie sprawowało i nie ma co kombinować z innymi rozmiarami. Ja mam 235/45R17 i przy maks skręcie w lewo opona mi trze o przewód paliwowy :tongue4: Węższe od 225 będą się średnio prezentować :disgust:

Opublikowano

Do B5 na 17" koło musi być 225/45R17 najlepiej się będzie sprawowało i nie ma co kombinować z innymi rozmiarami. Ja mam 235/45R17 i przy maks skręcie w lewo opona mi trze o przewód paliwowy :tongue4: Węższe od 225 będą się średnio prezentować :disgust:

Bardzo dużo zależy od ET i od szerokości felgi, a ty żadnych takich danych nie podałeś.

Opublikowano

Bardzo dużo zależy od ET i od szerokości felgi, a ty żadnych takich danych nie podałeś.

Bo ja mówię o ORI felgach a nie jakichś wynalazkach.