strus27 Opublikowano 10 Listopada 2010 Opublikowano 10 Listopada 2010 witam mam taki problem z webastem że kopci jakby się całe auto paliło nie wiem o co chodzi świece założyłem nówke z serwisu i dalej nic nie pomogło może ktoś coś wie za info zgóry dzięki zapomniałem dodać że to jest fabryczne webasto
wojtek26 Opublikowano 15 Listopada 2010 Opublikowano 15 Listopada 2010 Skoro masz swiece nowa a co z dysza i cisnieniem paliwa,
strus27 Opublikowano 20 Listopada 2010 Autor Opublikowano 20 Listopada 2010 pompka nabija cały czas paliwo a co z dyszą niewiem nawet gdzie się znajduje może wystarczyłoby przedmuchać tą komorę gdzie wkłada się świecę?
wrclaguna Opublikowano 20 Listopada 2010 Opublikowano 20 Listopada 2010 podlacz Vaga i sprawdz bledy w webascie wklej tutaj i dalej pomyslimy
strus27 Opublikowano 22 Listopada 2010 Autor Opublikowano 22 Listopada 2010 przerwa w wytwarzaniu płomienia 1 błąd
wrclaguna Opublikowano 22 Listopada 2010 Opublikowano 22 Listopada 2010 Jesli w ogrzewaniu postojowym po wielokrotnych próbach jego uruchomienia nie dochodzi do prawidłowego powstania płomienia lub kilka razy z rzędu występuje usterka przerwa w wytwarzaniu płomienia , ogrzewanie postojowe zostaje zablokowane (w ogrzewaniu postojowym może znajdować się zbyt dużo paliwa ) . Ogrzewanie postojowe może zostać ponownie włączone dopiero po odczytaniu i skasowaniu pamięci usterek. Podaj numer bledu Pewnie 01407 albo 01406 :gwizdanie:
tomcio83 Opublikowano 28 Listopada 2010 Opublikowano 28 Listopada 2010 Mam podobną usterkę jak kolega, webasto kopci na biało jak szalone ale to jest do zniesienia bardziej mnie niepokoi dzwięk wydobywajacy się wraz z załączonym webastem jakby reaktor odrzutowy, wydaje mi się że to wentylator tak chałasuje, po podłaczeniu pod vag-a ukazal sie bląd 1414 - wentylator nadmuchu V6 za szybka predkość zmian. Czy ktoś wie co to może być i czy da sie to naprawić czy czeka mnie wymiana webasta ? Może ktoś może no polecic jakis dobry servis z okolic Częstochowy.
wrclaguna Opublikowano 28 Listopada 2010 Opublikowano 28 Listopada 2010 blad 1414 dmuchawa powietrza spalania moze juz dopelnia zywota Usterka moze byc w przewodzie łączącym biegnącym od komputera sterującego ogrzewania dodatkowego do dmuchawy powietrza spalania . Moze gdzies zwarcie z masa lub jest przerwa , trzeba sprawdzic
tomcio83 Opublikowano 28 Listopada 2010 Opublikowano 28 Listopada 2010 Kolego chyba masz racje dokładnie Vag pokazał mi takie błędy: 1414 Wentylator nadmuchu-V6 zwarcie do masy 1414 Wentylator nadmuchu-V6 za szybka prędkość zmian 1414 Wentylator nadmuchu-V6 obwód przerwany - BŁĄD SPORADYCZNY 1414 Wentylator nadmuchu-V6 zablokowany lub brak napięcia - BŁĄD SPORADYCZNY Czyli gdzie mam dokładnie szukać ten przewód łączący może masz jakiś schemacik czy fotkę gdzie można by zobaczyć który to ten przewód dodam że moje webasto ma oznaczenie 8E0 265 105A Standheizung Diesel 0110. Dziękuje za pomoc
wrclaguna Opublikowano 29 Listopada 2010 Opublikowano 29 Listopada 2010 twoim V6 bedzie ciezka sprawa z dostaniem sie do sterownika webasta, wydaje mi sie ze musisz pierwsze sprawdzic kostke , moze cos zasniadzilo i nie ma styku Odkrec zbiorniczek wyrownawczy i zobacz czy masz webasto lezace czy stojace
bryleks Opublikowano 19 Grudnia 2010 Opublikowano 19 Grudnia 2010 I jak tam? Usunęliście ten siwy dym? U mnie jest podobnie, ale wszystko działa... tylko ten dymek mnie trochę martwi. Poczytałem troche na forum i niektórzy twierdzą, że tak ma być :/
tomcio83 Opublikowano 19 Grudnia 2010 Opublikowano 19 Grudnia 2010 Ja usunąłem Wymieniłem webasto na nowe ;( trochę zabolało . dmuchawa powietrza spalania dopełniła już żywota . Ale chociaż kopcenie ustało i działa pięknie.
bryleks Opublikowano 20 Grudnia 2010 Opublikowano 20 Grudnia 2010 To jeszcze jeszcze jedno pytanie... no może dwa Tomcio83... ile Cię kosztowała taka wymiana? Można jakoś wyłączyć webasto?
tomcio83 Opublikowano 25 Lutego 2011 Opublikowano 25 Lutego 2011 koszt wymiany webasta 1000 PLN , a webasta nie muszę wyłączać ono jest cały czas wyłączone, jak potrzebuje to je załączę z poziomu "menu" na konsoli środkowej wewnątrz auta
adasm112 Opublikowano 23 Stycznia 2016 Opublikowano 23 Stycznia 2016 Kolego chyba masz racje dokładnie Vag pokazał mi takie błędy: 1414 Wentylator nadmuchu-V6 zwarcie do masy 1414 Wentylator nadmuchu-V6 za szybka prędkość zmian 1414 Wentylator nadmuchu-V6 obwód przerwany - BŁĄD SPORADYCZNY 1414 Wentylator nadmuchu-V6 zablokowany lub brak napięcia - BŁĄD SPORADYCZNY Czyli gdzie mam dokładnie szukać ten przewód łączący może masz jakiś schemacik czy fotkę gdzie można by zobaczyć który to ten przewód dodam że moje webasto ma oznaczenie 8E0 265 105A Standheizung Diesel 0110. Dziękuje za pomoc Witam. Kolego i jak sobie poradziles z tym? Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka
Adam :) Opublikowano 23 Stycznia 2016 Opublikowano 23 Stycznia 2016 Witam. podobna sytuacje miałem w ciężarowce tam możne jest trochę większe webasto ale spec od webasta od razu wiedział co jest a mianowicie w komorze spalania przytkała się owa mała dziurka (chyba dolot powietrza / paliwa ) rozebrał dokładnie przeczyścił plus nowa świeca która się niestety urwała przy rozbieraniu. Około godziny roboty i problem ustał webasto jak nowe .Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi